Koji eksterni SSD disk za iMac?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji eksterni SSD disk za iMac?

10.01.2018 | 09:05
Trazim eksterni SSD disk za iMac. Kakva su iskustva? USB 3 ili Thunderbolt? Pošto sam u grafickoj bransi treba mi brzi eksterni disk... Kupiti gotov eksterni ili kombinirati disk i kuciste?
10.01.2018 | 12:10
Misliš ga prenašati naokolo ili ti je za na stol?
Ja sam kod OWCa (macupgrade.eu) kupio ovo
macupgrade.eu/catalog/owc-dual-drive-doc...67.html#.WlX0YktG2U0
i jako sam zadovoljan. Koristim ga na thunderbolt (2) i radi puno PUNO brže i tečnije, nego na USB3. Također, na USB3 ne radi hot swap.
10.01.2018 | 12:26
Za na stol. Znaci Thunderbolt... ne USB... Mogu instalirati OS na njega? Pa da na internom disku imam jedan OS, a na eksternom drugi? Koji SSD koristiš?
10.01.2018 | 14:10
SanDisk, Kingston, OWC
Možeš bootat os s njega bez frke
10.01.2018 | 17:46
Cemu vam treba tolika brzina da koristite SSD i jos na TB sucelju?
Ja sam kune dao na NAS jer mi je sigurnost (ne ona paranoidna) vaznija od brzine, a niti kapacitet mi nije zanemariv.
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.01.2018 | 20:45
zabac kaže:

Pa zbog posla... neki dan sam morao casting snimat u 4k... rekoh ja njima, alo 4k, ste vi normali? Al jebga, zele mozda iskoristit audicije za drustvene mreze i tak...

Uglavnom, radije kopiram 4tb prek TB neg USB.
10.01.2018 | 23:00
Dijete kaže:
zabac kaže:

Pa zbog posla... neki dan sam morao casting snimat u 4k... rekoh ja njima, alo 4k, ste vi normali? Al jebga, zele mozda iskoristit audicije za drustvene mreze i tak...

Uglavnom, radije kopiram 4tb prek TB neg USB.

Ti si blizu Japana, sad kad ti dođu Japanci s 8K za obrađivati
11.01.2018 | 08:46
zabac kaže:
Ja sam kune dao na NAS jer mi je sigurnost (ne ona paranoidna) vaznija od brzine, a niti kapacitet mi nije zanemariv.

To su 2 različita svijeta. Urađaj koji te limitira na 1 ili 10Gbit speed maximalno i drugi koji kreće sa 10 do 40Gbit. Razlika nije mala.

S druge strane nekome 300MB USB3 brzine će biti solidno i dovoljno, ali za velike transfere u kratkom vremenu trenutno je najbolje to vući preko TBa
11.01.2018 | 10:43
Koja je svrha imati ssd kao vanjski disk ako ga spojiš na prijenosni kanal koji je slabo propustan?
11.01.2018 | 10:46
Koja je svrha uopce imati vanjski SSD? Mali kapacitet? Stick nije bolji?
11.01.2018 | 11:38
100% sigurno nije bolji stick. Šta ti briješ, čovječe?
500 GB SSD u vanjskom TB kućištu. Kako ćeš to stickom u USB portu nadomjestit? Daj...
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.01.2018 | 11:50
zabac kaže:
Koja je svrha uopce imati vanjski SSD? Mali kapacitet? Stick nije bolji?

Tebe da upregnu, ne bi ti trebali stavljat klepke.

vjerujem da se samo pravis, al za svaki slucaj ak ti treba objasnjene, evo ga

Meni npr. NAS ne treba, al mi je skroz zamislivo da je nekom drugom korisnije imat NAS nego rjesenje koje ja imam.

Ja svoje podatke koje cu eventualno trebat u naredne 3-4 godine, spremam na 5.25" diskove koji su mi, svaki zasebno u plasticnoj kutiji (ko VHS kazeta) - u ormaru. Dakle tim podacima ne trebam svakodnevni pristup, nekim vjerojatno necu pristupit nikad, ali ih moram imat jer su, ajmo ih nazvat foto rjecnikom, moji negativi.

Kako se kapaciteti diskova kroz godine povecavaju, povecavaju i velicine projekata. Tu i tamo starijim diskovima (najmanji koji imam spremljen je 250gb) radim kopije na veci disk.

Na stolu mi je ladica koja sluzi za citanje i pisanje tih backup diskova i/ili novih projekata ako stignu na golim diskovima.

Ovo kuciste sa 4x1TB SSD mi je vrlo koristan alat. Na teren sam ga nosio samo 2 puta, za prebacivanje vecih stvari ga ponesem ponekad do ureda, al vecinom je doma na stolu sa tekucim projektom. Kako je krenulo, trebat cu ga nosit cesce sa sobom, dok naprave SSDove s vecim kapacitetom, te onda jos dok ti isti ne pojeftine...

To je ujedno i odgovor da stick (meni) nije bolji (jer ponekad mi ni Samsungovi thunderbolt 3 keksici od 512gb) nisu dovoljni, al preskupi su da bi ih kupovao.... za sad...
11.01.2018 | 12:16
Da imam novaca napravio bi si RAM DISK Ali nemam. To bi bilo daleko brze od SSD-a i TB kabela. Zadovoljan sam s NAS-om kojem mogu pristupiti od bilo kuda s internet vezom.
Svako ima svoje prioritete.
Zanimali su me razlozi a ne hrackanje po meni.
11.01.2018 | 12:59
Razlog je taj što u iMac ili MBP ne možeš staviti više diskova, a imaš (imam) takav posao da mi jedan disk nije dosta, a nas je prespor. Imaš instalaciju virtualnog stroja koji je setupiran za određeni projekt, na posebnom ssdu, ubaciš ga u tb dock i radiš gotovo jednako brzo kao da ti je u kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 55 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO