Kupnja novog ili popravak starog macbook punjaca?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja novog ili popravak starog macbook punjaca?

17.12.2017 | 19:12
Pozdrav, danas mi je prestao raditi magsafe 2 punjac. Ocekivao sam da ce se to dogoditi jer se konektor uzasno pregrijavao te su pinovi na konektoru udubljeni i izgledaju kao da su malo zagorjeli. Kabel je vec jednom bio promjenjen u servis (prije 6 mjeseci), doduse zbog drugog problema.
Zanima jel bi se uopce isplatio ponovni popravak u servisima? A s obzirom da mi punjac hitno treba (drugog nemam) razmisljam ipak da kupim novi pa ako zna netko gdje bi u Zg bilo najpovoljnije ali da nije jeftina kineska kopija kao na njuskalu. Zasad sam vidio u linksu za 600kn (pretpostavljam da bi to trebao biti original )
Ispricavam se ako je bilo slicnih tema, nisam uspio naci.
17.12.2017 | 19:47
Kupi novi, nemoj se vise igrati s time
17.12.2017 | 20:14
Da, uzmi original, nemoj riskirati da spržiš matičnu nekvalitetnim punjačem.
17.12.2017 | 20:57
Ako si punjač s takvim problemom koristio dulje vrijeme, sva je prilika da si sje... i DC-IN board na MacBooku, odnosno konektor na koji se spaja MagSafe. Pogledaj ga dobro - vjerojatno je i on pocrnio, možda i oksidirao, zar ne?
Novi punjač svakako moraš nabaviti. S obzirom da ti je sam punjač OK, opcija ti je i da kupiš na E-bayu samo magsafe 2 kabel pa nađeš servisera koji se hoće zezati s otvaranjem punjača i, još više, kasnije s lijepljenjem, a da to na nešto sliči. No, rekao bih da ne možeš proći puno jeftinije pa... Ja ne mislim da nužno moraš nabaviti isključivo "originalni" (to je onaj koji dođe u ušminkanoj Apple kutiji), štoviše, moje iskustvo kaže da "originalni" crkavaju češće nego neoriginalni, ali *SIGURNO* ne valja kupiti najjeftinije što nađeš jer taj ti stvarno može izazvati dodatne kvarove.
No, tek kad nabaviš novi punjač, vidjet ćeš da li trebaš mijenjati i DC-IN pločicu na Macu. Ako ti se s novim punjačem i dalje bude pregrijavao magsafe konektor (možda ne toliko intenzivno, ali ne bi smio nimalo), nosi laptop na servis prije nego ga dotučeš...
17.12.2017 | 22:32
Neznam tocno kod je pocelo pregrijavanje ali jucer i danas sam vidio da su dva pina pocrnila na punjacu, prije su bili ok. Nakon toga, laptop ni nisam bas previse punio. Nadam se da je steta samo na punjacu. Konektor na laptopu ne izgleda toliko lose, osim jedne one spojne tocke na kojoj se vide znakovi pregrijavanja,dolje je slika(najbolje kvaliteta sto sam mogao :/). Jel znas otprilike kolika je cijena promjena te plocice? Pretpostavljam da nije bas jeftino.
imgur.com/a/tb13Z
Sutra idem po punjac pa cemo vidjet.
17.12.2017 | 23:26
Ma, ne... ovo izgleda skroz uredno. Vjerojatno si na vrijeme primjetio problem. Sigurno ti neće škoditi uzeti štapiće za uši i izopropilni alkohol pa počistiti kontakte, ali nije to nastradalo.
Ne znam kako na tim novijim MBP, da li je DC IN pločica izvedena jednako kao na starima (koji su bili Magsafe 1), no, ako jest, onda to nije preužasno skupa zamjena. Radi se o malenoj pločici koja se relativno lako nabavi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO