Enkriptirani USB3 ne mounta ?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Enkriptirani USB3 ne mounta ?!?!

03.12.2017 | 12:08
Upomoć!
Ovo https://www.sandisk.com/home/usb-flash/ultra-fit-usb koristim kao dnevni backup drive za laptop (radni fajlovi prije nego ih sredim i kopiram na ekšual backup) jer mbp ima pre mali drive čak i za fajlove koje svakodnevno trebam. Stvari s diska nisu backupirane zadnja 2 mjeseca jer je gužvovito i ne stignem.

Disk je HFS+ Encrypted. Mali je, pa mi je bilo važno da ako ga zagubim, znam da nitko neće kopati po njemu.

Jutros ga stavim u komp, kao i inače otvori se prompt za unos lozinke, unesem, on nešto vrti dulje nego inače, lozinka prođe ali on ne mounta disk.

U Disk Utilitiju se vid disk, mountani dio je zasivljen.
Verify Disk kaže da je sve ok.
Kad ga probam mountat tamo, kaže da may need repair.
Probam repair, sve prođe bez errora ali ne mounta disk.

Komp restartan, probano na dva MBPa isto ponašanje na oba, drugi takav disk radi normalno.
OS = Yosemite 10.10.5

Ima netko savjet?
Šta da radim?
Neki alat?
Neka metoda?
Neka firma?

Hvala svima milijun ...
03.12.2017 | 12:30
Generalno pravilo s enkriptiranim diskovima je da na njima nema popravaka i intervencija od bilo kojeg disk alata. Dakle, jedino što se može je raditi višestruke kopije. Ako imaš samo jednu i ona je oštećena, to je u većini slučajeva bye-bye.

Nadam se da nisam u pravu i da ima još neka kvaka.

Ali čekaj, nije mi jasno, zašto na tom radnom stroju nemaš Time Machine uključen?
03.12.2017 | 17:33
... probat ću ga kopirati pa vidjeti dalje kako ...
zato jer ovo nije kopija maca nego storrage od maca koji ima premali disk za držanje svakodnevnih fajlova ... tako da je ovo kao proširenje diska ...

ako netko ima drugi prijedlog ... plz
03.12.2017 | 18:23
Pokušaj s kopiranjem, ne dajem tome mnogo šanse, ali ne košta probati, možda je nešto do sticka.

I dalje ne kužim zašto ti glavni radni stroj nije pod Time Machine backupom, pa tim više što ima mali interni storage je jeftinije imati nezavisni Time Machine backup. Danas kada su diskovi super jeftini više nema nikakve isprike da neki stroj nema automatizirani backup svega.
03.12.2017 | 19:59
a ... zato što sam upravo toliko neorganiziran da nema
04.12.2017 | 11:54
Jbg onda. :/
Usb stick je najnepouzdanija vanjska memorija. Ti ga još kriptiraš i to ti je jedni backup... Ne može se dogoditi da nemaš vremena za propisni backup napraviti...

Jedino što ti konstruktivno mogu savjetovati je - probaj na nekom drugom Macu, sa starijim OSom, s novijim OSom, s istim OSom...

Ima još par terminal komandi, to je longshot...
04.12.2017 | 21:35
za vikend ću probati ... ako ti nije teško ajd plz napiši terminal komandu pa da probam ... znam osnove, osnova basha ... pa uz pomoć mogu probati i tako
kriv sam ... znam
05.12.2017 | 23:17
Rižu u kut i klečati na njoj.
05.01.2018 | 19:44
Pozdav svima ...
Pripremio sam disk za kloniranje ovog korumpiranog diska ...
uštekao oba diska ...
korumpirani pitao password ... unio password ... nije ga mountao
... disk utility

ScreenShot5.png

dao error ...

probao opet repair disk ...

ScreenShot3.png

error ...

Googleajući sam došao do ”Stellar Mac Data Recovery” applikacije.
Skinuo trial, poskenirao disk i on je pronašao sve foldere koji se nalaze na disku!

ScreenShot.png

Za restorenje istih, traži da se kupi softwer!

ScreenShot1.png

Što me dovodi ovdje:

ScreenShot2.png

Obzirom da se u recovery ne razumijem, zanimaju me mišljenja. Da li činjenica da je app uspješno izlistao sve fajlove uspješno (može se i ulaziti u foldere i izlistati fajlove) znači da će ih moći i restoreati ili to ne znači ništa.

Da li postoji opcija da se to napravi nekim alatom sa samog OSX ili third party free appom?
Nije mi problem platiti, ali da ne ispadnem magarac pa da plaćam pored neke očite free solucije.

Da li bi vi vjerovali ovom appu u smislu kartične kupnje, mislim osobno nikad čuo za firmu ... no to nije čudno obzirom da neznam o tome ništa.

Neka druga preporuka s obzirom na ovu informaciju?

Hvala vam svima ... ko braći

I sve najbolje u 2018.
05.01.2018 | 20:27
Stellar je jedna od boljih data rcovery aplikacija na macu s kojima sam se ja susreo i mislim da bi definitivno trebala odraditi posa. Na poslu imamo licencu i debelo se je isplatila.

A sto se tice free alternativa, ja sam privatno uvijek koristio TestDisk, samo to ti je app bez GUI-ja, tj. bar je bio kad sam ga ja zadnji put koristio.
en.m.wikipedia.org/wiki/TestDisk
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.01.2018 | 23:51
songoku kaže:

A sto se tice free alternativa, ja sam privatno uvijek koristio TestDisk, samo to ti je app bez GUI-ja, tj. bar je bio kad sam ga ja zadnji put koristio.
en.m.wikipedia.org/wiki/TestDisk

Brijem da ce TestDisk zauvijek bit bez GUIa, ali nema veze. Jos nisam imao takav problem koji TestDisk nije uspio rijesit... Ispostavlja se da je najcesci problem da se korumpira partition table sto je lako rijesivo. Cudno mi je sto Disk utility nema to ugradjeno u sebe.

Nis te ne kosta probat s njim, procitaj upute naravno ( sry, nisam vidio post prije).
05.01.2018 | 23:55
Bok Stellar, tnx za TestDisk ... proučiti ću kako radi.
U međuvremenu, kupio sam DiskDrill www.cleverfiles.com/ recoverao cijeli disk u (120GB) u roku sat vremena ... radi ko zmaj.

BTW enkripcija u mom slučaju ne igra nikakvu ulogu jer disk prođe login ... tako da svi ovi programi prepoznaju disk kao unidentified, ali ga vide i ne pitaju nikakav password ...
Ako kome zapne sa ... toplo preporučam DiskDrill.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO