Dijelovi za iMac stariji od 5 godina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dijelovi za iMac stariji od 5 godina

20.11.2017 | 09:26
Bogdaj,
ima li netko pouzdan izvor rezervnih dijelova za stariji iMac (mid 2010)?
Ovlašteni servisi ne mogu/ne žele nabavljati dijelove za strojeve starije od 5 godina.
Konkretnije, treba mi novi ekran za iMac 27, (serijski u screenshotu).
Ovaj moj je izgubio brightnes. Nema više one lijepe svjetle bijele boje.
Prilozi:
20.11.2017 | 16:17
uzmi vanjski monitor za mac (mislim da se imac moze spojit s vanjskim monitorom) iz razloga sto ce ti servis (iako nije ovlasteni ali ipak radi popravke mac-a) naplatiti taj posao kao da si novog dell-a ultra sharp od 27 inča uzeo !!!
20.11.2017 | 16:33
Koliko mi je poznato, moraju 7 godina imati dijelove.
20.11.2017 | 16:41
Pa de si Goc, leto dan te nema!
Šala, prijatelju, nemoj me krivo shvatiti.
Pitao sam se di si nestao...
21.11.2017 | 00:09
hahahahaha..... evo slazem "hekintoša" pa sam sav u problemima tak da tu i tamo škicnem da vidim kaj ima
21.11.2017 | 11:45
Uh, nezahvalan posao.
Al', kada ga već slažeš onda si mislim da se razumiješ u to, i da ti vjerojatno nije prvi put, pa daj da te pitam nešto.
Šta na Hackintoshu piše kada klikneš na jabuku gore lijevo pod "About this Mac"?
Odmah prva stavka u drop down meniju.
21.11.2017 | 16:01
"mac pro" nemam pojma zasto...??? ne mogu nikako natjerat usb portove da prorade... to mi se dešavalo na kali linuxu isto sad kod hackintosha.. yosemite ide i el kapetan al sieru ne mogu nikako natjerat da proradi... budem otvorio zasebnu temu da sad ne gušim raspravu
21.11.2017 | 18:06
Otvori, a odmah da ti preporučim Bertone-a, koji zna (mislim da i koristi) Linux, pa bi ti možda mogao pomoći i oko ovoga što te sada muči. Ali, dosta od nas, skrenuli smo s teme. Pozdrav, majstore!
21.11.2017 | 21:49
TheŠimun kaže:
Bogdaj,
ima li netko pouzdan izvor rezervnih dijelova za stariji iMac (mid 2010)?
Ovlašteni servisi ne mogu/ne žele nabavljati dijelove za strojeve starije od 5 godina.
Konkretnije, treba mi novi ekran za iMac 27, (serijski u screenshotu).
Ovaj moj je izgubio brightnes. Nema više one lijepe svjetle bijele boje.

Žabac malo teoretizira. Ako inzistiraš, dobit ćeš ponudu za rezervni dio za 7 godina star stroj. Pa ćeš shvatiti zašto ne nude to.

"Pouzdan" izvor rezervnih dijelova... hm... Kod ovih sam kupio zamjenski kabel za Thunderbolt display, nije bilo preskupo, stiglo je jako brzo, proizvod je nov i došao je pristojno upakiran, sve u svemu - zadovoljan sam. Da li ih tebi preporučam i da li smatram da su dovoljno pouzdani za tebe - NE. Ako se odlučiš nešto kupiti kod njih, činiš to na vlastitu odgovornost.
www.e-discount24.de/ersatzteile-und-werkzeug/imac/
21.11.2017 | 21:50
Goc25 kaže:
uzmi vanjski monitor za mac (mislim da se imac moze spojit s vanjskim monitorom) iz razloga sto ce ti servis (iako nije ovlasteni ali ipak radi popravke mac-a) naplatiti taj posao kao da si novog dell-a ultra sharp od 27 inča uzeo !!!

Čemu zauzimati takav stav a priori? Što košta tražiti ponudu?
25.11.2017 | 14:22
nekako mi sve te "ponude" pare do preko 2000 kuna.. al neka trazi pa neka sam procijeni.. slazem se
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Ender, marioart, Maxxy, Riba, tino1, Tomek, Yonkis, Anonimci (402)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO