Mac mini- nadogradnja...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini- nadogradnja...

07.11.2017 | 20:30
Memorija Kingston radi fino u tom MM,SSD i HD nije moguce staviti jer nema mjesta.Jedino da probas neki spliter pa da ostavis HDD a dodas SSD M.2. Zasto ne ubacis SSD npr Samsung evo 250 a HDD stavis u neku externu ladicu i povezes sa USB-om. Uvijek mozes uraditi cloniranje sa HDD na SSD npr sa CCCloner-om
  • Daddo
  • Posjetitelj
07.11.2017 | 20:47
Nisam nikad radio upgrade minija (na mom 2014 upgrade nije moguć), no dok sam radio u prodaji, ljudi su kao nadogradnju memorije za Mac Mini kupovali Kingston KVR16LS memorijske module. (provjereno znam da rade jer su ljudi nosili strojeve u dućan i na licu mjesta probavali)

LINK NA FORUM gdje kažu da radi sa 2012 mini modelima

Mikronis WEB gdje se može kupiti

Nadogradnju možeš napraviti i sam koristeći Apple vodič ili

Ugradnja SSD-a je nešto kompliciranija i to ako nisi radio prepusti nekom drugom. Umjesto vađenja postojećeg diska postoji kit za ugradnju dodatnog diska na Other World Computing siteu.

Ako već raskapaš računalo šteta je raditi , kad za malo više novaca možeš .

Na direktan swap linku imaš objašnjeno i kloniranje postojećeg diska.
07.07.2018 | 16:44
Hvala =) evo tek je na red došao moj mac. Kupio sam navedenu ram memoriju od 8gb. Sad me znaima da li mogu ostavit jednu tvorničku od 2gb i novu od 8gb.
07.07.2018 | 18:01
Možeš
14.07.2018 | 07:15
Naslov je dovoljno općenit da se mogu nadovezat. Ima li netko da je pokušao na minija zveknut eksternu grafulju preko thunderbolta? To od minija može napraviti izuzetnu moćnu mašinu IMHO

Evo, govorim o ovako nečem: egpu.io/external-gpu-desktop-mac-mini-r9-fury-x/

E sad, moje bi pitanje bilo: kako je ovaj link star preko godinu dana, koju biste mi Vi grafulju preporučili za minija (late 2012 model kojem se da RAM proširivat) pa da to bude ne pretjerano skupo, a da donese boljitak u performansama. Drugo, budući se klinjo uglavnom igra na tom kompu, koji soft može iskoristiti takvu grafulju?
14.07.2018 | 07:31
Koja skalamerija,meni je ovo uzasna varijanta.Apple mi je varijanta bez kablova a u ovoj kombinaciji 2 kucista,napajanja, more kablova...Mislim da je bolja varijanta kupiti kakav PC ,HTPC,PS3 pa i sloziti Hackintosh ako je od OS X-a
14.07.2018 | 08:18
S obzirom na to da konačno potrebni gabariti i potrebna dodatna ventilacija na kraju višestruko prelaze ono što sam Mini traži, i ja bi se složio da je to šteta. Ako radiš od Minija nešto drugo, mene i dalje najviše intrigira ona tvoja davna ideja za ugraditi Minija u Lampu.
Ova priča mi više vuče na neki stari Mac Pro
14.07.2018 | 10:57
Mene i dalje zanima eksterna gradika za MBP.
14.07.2018 | 14:43
Da, i mene zanima. Ajmo, tko može preporučiti neku grafulju koja radi i eventualno odgovoriti na pitanja koja me muče kaj se tiče softvera koji to može iskoristiti?
Da, mini je mini. I ima svoje prednosti koje su neporecive. Ali, na ovaj način on postaje ozbiljan stroj za razumne novce koji radi sve.
Nitko mi ne može reći da ga ne zaboli cijena od 30000 kn za MBP, tj. 60000 kn za onaj s 4TB SSDom. Cijelo si vrijeme pokušavam zamisliti koji bi to posao morao raditi da opravdam i isplatim takvu investiciju?!?!

Za 60000 kn mogu kupiti 3 (tri) auta koji će me služiti bez problema i u koje se mogu POTPUNO pouzdati, za Boga miloga....
  • Daddo
  • Posjetitelj
14.07.2018 | 20:40
Djuro genijalac kaže:
Naslov je dovoljno općenit da se mogu nadovezat. Ima li netko da je pokušao na minija zveknut eksternu grafulju preko thunderbolta? To od minija može napraviti izuzetnu moćnu mašinu IMHO

Evo, govorim o ovako nečem: egpu.io/external-gpu-desktop-mac-mini-r9-fury-x/

E sad, moje bi pitanje bilo: kako je ovaj link star preko godinu dana, koju biste mi Vi grafulju preporučili za minija (late 2012 model kojem se da RAM proširivat) pa da to bude ne pretjerano skupo, a da donese boljitak u performansama. Drugo, budući se klinjo uglavnom igra na tom kompu, koji soft može iskoristiti takvu grafulju?

Nisam to radio, ali sam googlao i čitao što su radili drugi. Da bi stvar radila direktno iz kutije treba ti thunderbolt 3, no ekipa je napisala skriptu koja je omogućila da to radi i na starijoj verziji thunderbolta.

Što se tiče argumenta "skalamerija", nije nužno da mora bit glomazno i nespretno - vidi Sonnet.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.07.2018 | 11:44
Ja sam za potrebe testiranja ubacio RX460 u Sonnet prek TB2 i koristio na mbp 2015. Resolve i igrice su ga iskoristavale kako spada i bio je gust imat tu snagu bez zagrijavanja laptopa.
Kad mi je stigla Rx580 prvo sam ju opet tako istestirao i radiko je naravno jos bolje. Nije dali ubrzanje unutarnjem ekranu, al to ni nije bio plan.

Drago mi je vidjet da blackmagic izbacuje van svoju externu sa tb3 i to ce bit super za ove novije mbp i/ili za osvjezenog minija sa Tb3 koji je “iza ugla”.

Mene taj dio razvoja bas veseli. Slaganje mocnih kompjutera kao lego kockice povezane tankim kabelom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, mmolnar, Riba, tino1, Tomek, ZeljkoB, Anonimci (576)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO