Novi korisnik
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi korisnik

16.10.2006 | 03:59
pozdrav ekipo...za božić definitivno kupujem maca...mislim da me povukao iPod,oduvijek sam ih smatrao lijepim i skupim kompjuterima,ali u zadnje vrijeme malo se više informiram,i preko ljeta sam se družio sa iBook-om G5...tako da sam se defitivno odlučio za maca.Tu su još i priče o sigurnosti,stabilnosti,lako se koristi,brz je...i tako dobro izgleda na radnom stolu

e sad...

razmišljao sam o macu mini,ali razlika u cijeni između njega i najeftinijeg iMaca je jednostavno premala.A taj iMac koji mi se sviđa: store.apple.hr/IMC-Apple-Store/WebObject....0.1.2.1.0.1.7.1.1.1

što mislite o tome?

navodno nema samo front row (koji mi ionako neće trebati) i nema bluetooth,ali mislim da je cijena čisto ok.

unaprijed hvala!
16.10.2006 | 04:24
Po meni osobno, bolja odluka je iMac. Ovaj \"tvoj\" ima dijeljenu Intel grafiku (grafička uzima memoriju od sistemskog RAM-a), tako da se na njemu nećeš baš naigrati novijih igara.
17.10.2006 | 18:10
ok,hvala,ali nemam ba
18.10.2006 | 06:00
Kako uspjevas natjerati browser da koristi krivi encoding?
20.10.2006 | 18:00
Hm... Po meni ti se isplati dati tih 1.670 Kn više za onaj drugi po redu iMac. Dobiješ brži procesor, 1 GB RAMa (što će ti za koji mjesec s Leopardom itekako trebati), a Front Row će te očarati kad ga kod nekog vidiš pa će ti biti žao što ga nemaš (ono; fakat je zgodno priključiti komp na liniju i vrtjeti mjuzu, slike i filmove s daljinskim iz fotelje). Svaki iMac -osim ovog najslabijeg- to radi, pa zašto ne bi i tvoj? Osim toga, koji komp. danas nema DVD pržilicu? Ovaj najslabiji iMac. To vjerojatno imaš i na PCu, zar ne?

Ja bih negdje drugdje zavrnuo, ali bih skupio love za pravog iMaca (kad već kupuješ). Ovog najslabijeg su napravili za škole (u tu svrhu je nekad bio eMac), ali za HomeUsera je to ipak premalo.

A da te još više zbunim: ja preferiram 20 incha

Pozdrav!
20.10.2006 | 23:23
ok,thnx...malo sam se poigrao sa front rowom u austriji,i čini se dosta zgodno,iako će mi mac biti u \"radnoj sobi\" pa ta mogućnost neće doći do izražaja.Definitivno se isplati doplatiti za super drive i brži procesor.Zanima me još nešto:svake godine izlazi nadogradnja za OS X,dakle je li obaveza svake godine to i kupiti?što kažu iskusniji korisnici? hint:ne skidajte iTunese 7! Užasno...osim toga,NIKAD neću oprostiti Appleu što sviše nema Aqua interfacea.NIKAD!!!
21.10.2006 | 01:27
cult_of_Mac je napisao:
...osim toga,NIKAD neću oprostiti Appleu što sviše nema Aqua interfacea.NIKAD!!!

Ima www.macupdate.com/info.php/id/22792
21.10.2006 | 03:52
ja još uvijek koristim PC,ali thnx anyway veki,zapamtit ću tu stranicu kad kupim Maca ugl,jel mi može tko odgovoriti za ovo o nadogradnji OS X-a?
27.10.2006 | 21:36
Ne opterećuj se time, možeš imati isti OS ako želiš do kraja radnog vijeka svog stroja... Sa Software update skineš sve što ti se nudi i to je to, ne opterećuj se.

A novije verzije ako ih već ne želiš kupiti, lako ćeš ih naći po raznim torrentima, makar samo da isprobaš što to propuštaš.
28.10.2006 | 03:05
a u biti sve važnije nadogradnje se mogu skinuti sa Appleovog sitea ili se baš mora kupiti novi 0S? Recimo sad na proljeće izlazi OS X Leopard...i hoće li ti novi programi biti ponuđeni za download?
29.10.2006 | 07:01
Nece, vece verzije, dakle sve 10.x se placaju, obicno je cijena oko 120 USD. Pa ne mogu prodati jednom OS X i do kraja zivota nuditi update besplatno.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, tino1, vjeko1, Anonimci (437)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO