iMac 21.5 Mid 2010 display backlit problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 21.5 Mid 2010 display backlit problem

02.11.2017 | 19:42
Pozdrav ekipa..

Da skratim dugi post. Prilikom izmjene LED backlit modula na dotičnom macu/modelu, nakon izmjene ne radi LCD display. Da budem precizan, display radi, kad se posvijetli s baterijom, vidi se sadržaj, ali display ne svijetli. Sumnjam na sami LCD, ali i na matičnu. Googlajući našao sam podatak da bi na LCD-u mogao otići LVDS kabl, v-sync kabl. Ako je matićna, postoji osigurač s stražnje strane koji se mjenja.

Također, isti odel ima na sebi 4 testne LED diode koje služe za dijagnostiku. Konkretno, 4. ta LED dioda služi za komunikaciju matične i diplaya i ona mi svijetli, znači.... DIsplay i matična mi komuniciraju.

Moje pitanje/molba bila bi:

Ima li koja dobra duša koja bi dala na testiranje iMac 21.5 mid 2010 (taj model zbog specifičnog LVDS konektora) uz njezin nadzor. Testiranje bi trajalo cijelih 2 minute, a postupak skidanja 5, samo da ustvrdim koji je dio otišao. Plaćam čevape/pivu ________ (ubaci po želji)
02.11.2017 | 21:40
Otišlo ti je pozadinsko osvjetljenje. 90% posto. Može biti i matična, ali sumnjam.
Popravak, nema druge.
Nemam iMac, sorry...
03.11.2017 | 00:48
Ako vidiš sliku kad posvijetliš baterijom, kako dfak imaš ideju da je LCD problem ili išta drugo osim samog pozadinskog osvjetljenja??
03.11.2017 | 01:11
imam pozadinu kad posvijetlim baterijom, znači...LVDS radi.
kad prikopčam drugi monitor na MDP, također imam prikaz i u syspref-u vidi oba ekrana.
LED br. 4 također svijetli što znači da lcd uspješno komunicira s matičnom.

Taj model (mid 2010) je dokumentiran s tim problemom (flickering ekran, no backlit) i rješenje je bilo da se zamjeni LED backlit board.

Ja sam zamjenio evo već treći i nema sreće.

Matičnu sam provjerio, jedan špulu iza grafičke, ona je ispravna.

To je LED display, sumnjam da su "prdnule" ledice same od sebe.....
03.11.2017 | 05:26
Ja bih to odnio Darku u RAM servis koji ima alat i znanje da to dijagnosticira sa sigurnoscu.
03.11.2017 | 12:01
Ovo što sam do sada našao, konkretno u Apple Technician pdf-u, VRRRRRLOO je vjerojatno jedan od 4 kabla. LVDS najvjerojatnije.

E sda, kad bi bila neka dobra duša koja bi posudila na 5 min iste...
03.11.2017 | 12:07
Prvo napiši odakle si, gdje bi dobra duša trebala živjeti (mada svi znamo što ćeš napisati - ali daj nam razbij statistiku, pliz ).
03.11.2017 | 12:29
Kloba kaže:
Prvo napiši odakle si, gdje bi dobra duša trebala živjeti (mada svi znamo što ćeš napisati - ali daj nam razbij statistiku, pliz ).

03.11.2017 | 13:19
Šta ću Smayoo, ti si mi obratio pažnju na to i NIKAKO da ispadneš u krivu. Ono, jednom...
Nadam se.
  • Daddo
  • Posjetitelj
03.11.2017 | 14:02
A mislim, piše čovjeku u profilu da je iz ZG... čemu drama?
03.11.2017 | 14:34
Naravno..ode sve oFF...

Zagreb, konkretno Savica, ali dođem gdje god treba unutar Zagreba.
03.11.2017 | 15:24
Nije drama, ali stvarno Purgeri nikada ne pišu gdje su i gdje im se pomoć treba nalaziti - eto u tome je stvar.
Svi ostali uredno napišu.
Nije ovo nikakav napad na Zagrepčane, i sam živim u tom gradu - nego prosta činjenica koja je zaista neosporiva.
Miomika, bez ljutnje - samo ulaziš u statistiku koju vodimo godinama.
03.11.2017 | 16:33
Ugl, ja nemam iMac, a nisam ni u Zagrebu (da imam iMac, ovo drugo ne bi bilo nužno problem).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

marioart, Riba, temp, tino1, Anonimci (674)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO