PowerMac G5 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PowerMac G5 problem

28.06.2017 | 06:17
Pozdrav, udomio sam jedan PowerMac G5 kojeg su se vlasnici odrekli iz razloga što je dugo stajao i nije služio svrsi. Kako im se pojavio blinkajući upitnik (i finder logo vjv) odlučili su ga ne koristiti, a ja sam mu htio dati novi život. Međutim, nisam daleko stigao. Kad upalim računalo i ako ništa ne diram pojavljuje se taj upitnik, no kad ubacim cd za boot (leopard) prikazuje mi jabuku koja se vrti oko pola minute zatim onaj 'no entry' znak. I tako stalno. Pokušao sam i držati alt pri paljenju pa odabrati boot s cd-a ali i dalje nailazim na isti problem. Posumnjao sam u hard disk kojeg sam zamjenio, no, isto se događa i s drugim diskom.

Možda, ali možda, postoji neka iskusnjara na ovom forumu koja može doskočiti situaciji i pokušati mi udjeliti savjet kako da ovo prekrasno računalo vratimo u funkciju.
28.06.2017 | 06:23
Pričekaj, tu su ti dpasaric, smayoo, dijete i riba doma - netko od njih dat će ti vrlo vjerojatno odgovor koji tražiš. Samo se strpi dok ne nalete na stranicu i vide tvoje pitanje.
Oni su iskusnjare, kako kažeš, mada ih ima još - da se ne uvrijede oni koje nisam spomenuo...
28.06.2017 | 13:11
koji powermac ?
28.06.2017 | 14:26
Powermac g5, 7.3
28.06.2017 | 14:48
Najvjerojatnije ti optika ne radi kako treba pa ne može pročitati dvd. Ili dvd ne valja.

Inače, osim ovog problema, tj. kad ga riješiš, još moraš voditi računa da ti treba baš retail izdanje leopard dvd-a, ili originalni dvd medij osxa s kojim su ti powermacovi isporučivani (ovako napamet, vjerojatno je to Tiger).
28.06.2017 | 15:26
Imam 3.14ratsku verziju na obicnom dvd-u, mozda je u tom problem. Moze li se na tim starijim mac-ovima dici sustav s usb-a?
28.06.2017 | 16:03
Ne postoji piratska verzija jer ne postoji niti autentifikacija. Jedino kod skidanja sustava s interneta, postoji vjerojatnost upakiravanja svakakvih malicioznih stvari u instalaciju, mada sumnjam kako je to slučaj.
DVD mora biti butabilni.
Trebalo bi se moći s USB-a koji opet mora biti butabilni.
28.06.2017 | 17:34
Nasao sam 10.4.6 retail za ppc pa cu probati s njim putem usb-a. Uglavnom, upali se sve normalno i onda dodje do te slike kao da nema os-a.
28.06.2017 | 17:36
ti powermacovi su imali dosta problema sa procesorima.. moze bit da je jedan otkazao poslusnost.. zatim je cesto puta bio slucaj u neispravnosti maticne.. bilo kako bilo ukoliko je graficka riknula imam bas jednu 6600 gt 256 mb za powermac g5 pa ti je lagano "halalim" ako bude bilo potrebno ja sam sa quadom imao slucaj pregrijavanja procesora iz razloga sto je riknulo "vodeno" hladjenje.. kad sam to rijestio... riknuo je procesor
28.06.2017 | 17:48
Nemam iskustva s powermac g5, ali imac g4 nema bootanje s usb. Mora s optike.
28.06.2017 | 21:57
Evo bootao sam preko usb-a mac os x tiger, ali nema volume na koji mogu instalirati os. Vrlo vjerojatno je hard disk u njemu mrtav.
28.06.2017 | 22:49
Kad bootaš do mjesta gdje ti se pojavi prvi dijalog, imaš na vrhu ekrana menu bar pa pod utilities pokreni disk utility i vidi što je s HDDom. Možda samo treba reparticionirati disk.
28.06.2017 | 23:33
Upravo to Smayo! Nasao je 160gb, a i tukac se toga nisam sjetio. Odlicno, uspio sam tj uspjeli smo, momci! Kljuc je bio u bootanju. Sve radi, sad se Tigar veselo vrti na njemu, ali zamjenit ce ga Leopard! Puno je jos tu posla, nema airporta pa treba nekako uskladiti i wifi, ne znam moze li preko usb wifi.
28.06.2017 | 23:48
Moraš pronaći USB wifi koji ima kext za Tigra, odnosno Leoparda. Dakle, nijedan novi ti neće valjati. Moraš pronaći neki točno određeni, iz tog vremena. Hm...
Možda bi ti najjednostavniji put bio da zagooglaš softver KisMAC i tamo potražiš compatiblity listu USB wifi stickova.
28.06.2017 | 23:49
Ili, naravno, nađi AirPort na E-bayu.
29.06.2017 | 04:55
imas recimo na androidima tzv easyThether taj programcic ti ima opciju sheranja internetske veze... stavis da ti je mob pristupna tocka (mislim da je to u postavkama odma na glavnom izborniku kod nekih androida) i spojis se na na net... tj probaj malo s tim kemijati.. tak sam ja quada spajao na net ! i jos se sjecam da je HTC wildfire S mob imao opciju kad ga spojis na powermac g5 preko usb-a tocinje mac os leopard.. taj mob je imao opciju spajanja kompa na net tj na tvoj wifi i to tako da ti je ponudio win i mac os i to je to... spoji se na tvoj wifi ! ak si mozes piknut tog starog htc-a to bi bilo super.. ima ih na njuskalu sam gledaj da nisu previse skupi..
29.06.2017 | 07:08
Hm, ok, uh uh, imam samo iphone, ali nekako ću još i to pokušati. Airport je najbolje rješenje, ali ako može wifi stick to bi bilo i idealnije. Bitno da je proradio, to je bilo važno. Zapravo, vrlo jednostavno rješenje, problem je bio u boot-u jer očito je verzija osx-a bila za intel a ne ppc, a ne u hard disku ili kako sam gore mislio u matičnoj ploči.
29.06.2017 | 09:41
alternativeto.net/software/easytether/?platform=iphone ovdje imas citav niz programcica slicnih easytheteru koji pretvaraju tvoj iphone u router.. pa se malo poigraj s time kad budes imao vremena
29.06.2017 | 10:36
Hoću, hvala da li mogu pretvoriti uređaj u ruter koji je spojen na moj wifi ne na 3g od mobilne mreže?
29.06.2017 | 13:08
da, trebao bi jedan od tih programcica imati i tu opciju ! tj kad se s mobom spojis na kucnu mrezu ta aplikacija poveze i powermacg5 spojen s mobom na tvoju mrezu... velim ne znam kak to funkcionira sa iphoneom ali za easytheter na androidu i htc wildfire S znam da rade jer sam to koristio iz razloga sto mi se nije dalo razvlaciti zice po kuci !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 5 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Riba, skunic, songoku, tino1, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO