Ugradnja SSD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ugradnja SSD

01.05.2017 | 12:56
Ekipa,
razmišljam o ugradnji SSD, pa me interesira koliko je isplativa te koja se pržilica isplati kupit?
01.05.2017 | 13:18
Generacija maca? količina podataka koja minimalno mora biti osigurana? Tendencija rasta podatka na recimo godinu dana?
02.05.2017 | 00:36
Pržilica? Danas? Što bi s njom radio?
02.05.2017 | 03:38
dpasaric kaže:

Izvadio i stavio SSD
08.05.2017 | 13:11
morao bih imati mogućnost za ppt kad uradim za prexzentaciju s cd-dvd teda mogu staviti fotke na dvd
08.05.2017 | 13:13
duo core 3.0 podatci, najvise video i fotografije. iMac je 2010.
08.05.2017 | 16:28
Video i fotografije bi trebalo maknuti na drugi disk. Ako je u igri neki SSD od 1-2-3-4TB, onda zaboravi. Ako je onaj od 256GB ili još bolje od 128GB, onda obavezno van s multimediom.
  • Hammer
  • Posjetitelj
06.06.2017 | 15:32
Ima neki SSD za preporučiti, gledam ove po 500 Gb za 700-tinjak kuna... najviše se nudi Samsunga, pa...
21.06.2017 | 11:28
dpasaric kaže:

ja jos uvjek koristim przilicu tako što primjercie przim flac. na cd i to slusam u cd playeru
22.06.2017 | 08:12
Goc25 kaže:
dpasaric kaže:

ja jos uvjek koristim przilicu tako što primjercie przim flac. na cd i to slusam u cd playeru

Ja sam sa svojim MBP-om 2013 nadobudno kupio i Superdrive, evo već četvrtu godinu odrađuje u ladici a da ga pošteno nisam tri puta iskoristio...
22.06.2017 | 08:29
U mom poslu uobičajeno je naručitelju projekt, osim na papiru, dostaviti u elektroničkom obliku. Ja to prakticiram tako da im uploadam to na svoj server i pošaljem im link koji je aktivan bar 2 godine. Ali npr državne i sl firme inzistiraju da moraju dobiti cd.
22.06.2017 | 11:15
Trazi se na CD-u iz nekoliko razloga.
1. Polupismenisti ponuditelja
2. Informaticke polupismenosti ponuditelja
3. Ogranicenje postanskig sanducica
4. Dokaza i isporuci
5. Polupismenisti narucitelja

Papirnatioblik je obavezan zbog:
1. Izvoditelja
2. Nadzora
3. Korisnika
4. Narucitelja
5. Da se ima sto u arhivu poslati
22.06.2017 | 14:12
Zapravo papirnati oblik nije više (regulatorno) obavezan uopće, otkad je na snazi zakon o elektroničkom potpisu. Ali ga i dalje traže, maltene svi izvoditelji i nadzori, pa onda i investitori (naručitelji). A "arhiva" je posebna lakrdija, o tome bolje da ne počinjemo.
Što se CD-a tiče, 4 i 5 bi trebali biti na prvom mjestu.
22.06.2017 | 15:09
Krivo. Projekt se predaje u obliku i kolicini kako investitor trazi. On placa i ima pravo zahtjevati sto god hoce. Ti kao projektant mozes ili ne moras to prihvatiti, to je tvoje pravo. Ja trazim 3 komada u papiru i jedan na nekom mediju. Trazim otkljucane ACAD dokumente i otkljucane word i excel dokumente jer ih placam.
22.06.2017 | 17:07
Ja sam napisao da papirnati oblik nije REGULATORNO obavezan. Dakle, može se npr. za građevnu dozvolu predati elektronički primjerak koji je digitalno potpisan. Teoretski.
U praksi, kako rekoh, svi traže na papiru. Promjena u glavi se tek treba dogoditi.
22.06.2017 | 17:19
To ti je isto kako u RH posude pod tlakom ne mogu biti plasticne (nisu mogle biti, a ne znam tocno kako je danas) jer inspektor ne moze udariti kontrolni zig.
Inace Volvo radi bi-fuel aute koji se (paradoks) mogu uvesti ali ne znam sto se desi kod ponovnog atestiranja.
Za dozvolu treba papirnati projekt iako bi morao proci i digitalni.
22.06.2017 | 21:17
Po meni projekt mora biti na papiru, bar za gradilište, a tako je uostalom na neki određeni način i definirano zakonom o gradnji. Da mi je samo vidjet tog inženjera na privremenim ili pokretnim gradilištima koji okolo šeće s laptopom po kiši ili suncu i daje pojašnjenja/skice, na ekranu od 15", podizvođačima radova ili građenja, poslovođama itd., oko detalja koje treba doraditi na licu mjesta. Piskaranja po računalu su samo za koordinacije i izradu zapisnika. Nacrt, trobrida ravnala na stol i skiciraj, kakvo mrtvo računalo ili nedaj bože tablet. Možda za jedno 10-15g.

I radi formalnosti, kaže se izvođač a ne izvoditelj. Vrlo česte formalne greške u projektima i troškovnicima.
23.06.2017 | 15:03
Ovaj jezični dio ne bih sada. Na odmoru sam. Uostalom, nisam stručan. To će nam sigurno Hammer lijepo objasniti. On je stručnjak za sve.

Što se tiče toga kako stvari funkcioniraju na gradilištu - apsolutno DA tablet. Itekako. Što se mene (u ulozi projektanta i/ili nadzora) tiče, i komunikacije koju imamo s vodećim inženjerima izvođača ( ), elektronički primjerak, tablet, automatsko distribuiranje izmjena i bilježaka - je SIGURNO bolje i funkcionalnije od 5-6 nesinkroniziranih papirnatih primjeraka gdje se UVIJEK dogodi da neka izmjena nije stigla do svih koji su je trebali dobiti.

Što glavni inženjer (voditelj radova) radi sa svojim poslovođama, a oni s ljudima, to je dalje njihova stvar. Po mom iskustvu, poslovođe i operativci ionako nikad ne dobiju službeni uvezani primjerak projekta, nego im njihov inženjer dnevno ili tjedno printa nacrte, sheme i kabel-liste iz elektroničkog primjerka. Dakle, to isto može jednako tako raditi i da uopće ne postoji formalni službeni papirnati primjerak, nego samo službeni elektronički. Samo što bi u tom slučaju vjerojatnost da ljudima isprinta nešto što nije ažurno - puno manja.
23.06.2017 | 15:04
Doduše, prihvaćam da je vama građevinarima možda ipak lakše s papirom. Poslovi jesu donekle drugačiji.
23.06.2017 | 22:17
Kloba kaže:
Goc25 kaže:
dpasaric kaže:

Ja sam sa svojim MBP-om 2013 nadobudno kupio i Superdrive, evo već četvrtu godinu odrađuje u ladici a da ga pošteno nisam tri puta iskoristio...

e pa kad smo mi "audiofili" pametnjakovici.. 1300 ojra cd player.. .jebajga.. zao mi da stoji
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, skunic, songoku, tino1, Anonimci (629)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO