Cinema 20\" dead pixeli ili nesto drugo?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cinema 20\" dead pixeli ili nesto drugo?

29.08.2006 | 01:24
Pozdrav

Na cinemi mi se pojavila neka crna tocka velicine 3+ pxela...
odjednom se pojavila i to na sredini ekrana..
jel moguce da je unutra upala prasina il nekaj i da sad to tak smeta jer kad pogledam pod povecalom cini mi se da ta crtna tocka nije pravilnog oblika...
mislim nije gradjena od kvadrata kako bi trebala bit...
ima nekio neku ideju?
tocka je velika i smeta stvarno jako...stalno odvlaci pozornost...
evo fotke..neke su fotkane i kroz povecalo...
garancija mi je istekla prije 2 mjeseca, a u servisu su mi rekli da se takve stvari dogadjaju obicno nakon 2-3 tjedna a ne nakon godinu i 2 mj
probo sam i pocistit to krpicom i tekucinom naravno...al neide

img122.imageshack.us/my.php?image=1rc2.jpg
img235.imageshack.us/my.php?image=2rd2.jpg
img123.imageshack.us/my.php?image=3ps9.jpg
29.08.2006 | 02:43
Ja sam imao dead pixel pri vrhu ekrana, ali bio je samo jedan i bio je crn.
Lagano sam \"izmasirao\" taj pixel s tupim vrhom olovke (pazi da ne pošaraš ili oštetiš površinu ekrana) i nakon kratkog vremena više ga nije bilo.

Probaj možda ti pomogne!
29.08.2006 | 02:58
imo sam i ja jedan dead pixel prije tocno 1 god...i isto sam ga izmasiro i nesto je...al problem je kaj meni ovo opce ne lici na dead pixel
a svi u servisima tvrde da je...
  • User
  • Posjetitelj
29.08.2006 | 03:41
djipster je napisao:
imo sam i ja jedan dead pixel prije tocno 1 god...i isto sam ga izmasiro i nesto je...al problem je kaj meni ovo opce ne lici na dead pixel
a svi u servisima tvrde da je...

Probaj ga \"izmasirat\"... Meni isto ne djeluje kao mrtvi pixel ali ne izgleda mi ni kao prljavstina. Ali isto mi se cini da je pravilnog oblika na onoj slici gdje je povecano.

A mozda je to zbog windowsa
29.08.2006 | 07:20
Ja bi pokusao amo protresti monitor i provjeriti da li se tocka pomaknula. Onda ces znati tocno jesu li pixeli ili je nesto upalo unutra.
30.08.2006 | 02:43
Probo sam izmasirat....nista se ne dogadja...
toliko sam ocajan da sam cak i PROTRESO MONITOR

i nista....sve stoji ko i prije
pa kud bas na sredinu ekrana
30.08.2006 | 03:51
Vjerujem da si u komi, ja sam plakao kad se meni desio dead pixel!
Ali glavu gore, ostavi ga par dana možda sam ode ili ga ne primjetiš više
Ozbiljno, posudi od prijatelja LCD, koristi ga par dana, a onda se vrati na svoju Cinemu. Vidjet ćeš da to nije ništa strašno.
30.08.2006 | 18:20
moguce rijesenje:
(meni je radilo al ne za monitor)
nazovi komad Apple harvera imenom, povezi se snjim, kupi superKrecka, okreci stan.

sve rijeseno.
mek i ti ste najbolji frendovi
imas okrecen stan
stres relief
i pikseli mozda nestanu

javi ako radi....
31.08.2006 | 15:33
Pozdrav. Evo ako jos nisi ovo probao probaj pa javi je uspilo ..

www.apple.com/downloads/dashboard/status/pixelfix.html

Nadam se da ce uspit jer sam izgubija 5 minuta zivota trazeci ovaj widget.. Nekada davno sam naletija na njega pa sam se sitija da bi to moga probat..
Ajd javi..bas me zanima je to cudo funkcionira, na srecu jos nemam ni jedan bp na pb

P.S. procitaj sta pise o widgetu, dakle na vlastitu odgovornost... da ne bi sta krenulo po zlu i mene okrivija ja sam igrao s njim prije spavanja da umorim oci i lipo sanjam u bojama i jos uvik nemam bp na lcd-u, mozda koji u oku, al to je lakse podnit nego bpixel na pbooku...
31.08.2006 | 21:01
vec sam probo..
nista

kad ode taj (tamni ili svijetli pixel nisam siguran koji) uglavnom onaj kad ukljucis crnu pozadinu da se NE vidi bijela tocka...da li se on vidi kao siva anomalija na drugim bojama ili kao crna anomalija???
zna netko mozda?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO