LCD paneli kompatibilnost. A1150 A1226
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

LCD paneli kompatibilnost. A1150 A1226

12.02.2017 | 18:10
Pozdrav,

Imam pitanje za servisere Mac racunala. Preko njuskala sam kupio LCD panel sa kucistem (komplet). Prodavac je napisao da pase na A1226 modele, ali kad je LCD stigao primjetio sam da su konektori za keameru i inverter drugaciji dok je konektor za sam LCD isti. Prodavac naravno nije htio cuti za to da mu se LDC vrati i sad se razmisljam... Laptop je star 9 godina i ima mi ogromnu sentimantalnu vrijednost. Kamera mi ne treba i to necu spajati. Dali netko zna dali mogu prespojiti konektore i tako spojiti invertor sa A1150 LCD-a na maticnu polcu od A1226 i na sto moram paziti? Raspored zica, napon i slicno...

Hvala
12.02.2017 | 19:11
A da ti prodavača malo pritisneš? Vjerujem kako varanje kupaca nije zakonski podržana.
12.02.2017 | 19:20
Da, mislim da je to malo previše svraba a i rizično je. Ja bih prodao to dalje na pokušao nabaviti odgovarajući dio.
12.02.2017 | 19:36
Ako ti imaš točno to za što je on napisao da paše, a ne paše, već si mu pisao i odbio te, lijepo poslikaj i digni reklamaciju na PayPalu (odnosno E-bayu, ako si preko E-baya kupio), traži povrat novca. Na kraju će najvjerojatnije završiti da će ti vratiti novac, a neće ni tražiti da mu šalješ ovo što si dobio natrag.
12.02.2017 | 19:42
smayoo kaže:
Ako ti imaš točno to za što je on napisao da paše, a ne paše, već si mu pisao i odbio te, lijepo poslikaj i digni reklamaciju na PayPalu (odnosno E-bayu, ako si preko E-baya kupio), traži povrat novca. Na kraju će najvjerojatnije završiti da će ti vratiti novac, a neće ni tražiti da mu šalješ ovo što si dobio natrag.

napisao je na njuskalu, a buduci da je to samo oglasnik sumnjam da se imaš ikome žaliti osim ako stisneš prodavača
12.02.2017 | 19:52
Sry, nisam čitao pažljivo...
12.02.2017 | 23:24
Prijavio sam Njuskalu taj slucaj, odmah su mi se javili i probat ce srediti situaciju...

Naravno da nisu i da ih boli k.

Cim jedan tako ozbiljan oglasnik nema ocjenjivanje prodavaca ocito je da ih ne zanima kvaliteta nego samo kvantiteta. Prodavac, standardno, nezaposlen, jedva spaja kraj sa krajem, posudjuje novac za kruh. 300kn od prodaje ce mu puno pomoci... bla bla. Nemam zivaca natezat se. Ako Njuskalo reagira ok, ako ne nema sanse da ista vise kupim na tom sajtu.

Sto se tice konektora, intuicija mi kaze da je sve isto samo mozda raspored zica, a LCD je stvarno u dobrom stanju.

Ah, vidjet cu...

P.S. prodavac prodaje jos jedan takav LCD i jos uvijek nije izbrisao A1226 sa liste kompatibilnosti. www.njuskalo.hr/macintosh/lcd-ekran-macb...ravno-oglas-20628539
13.02.2017 | 10:42
Vidi ja tebe razumijem ali isto tako razumijem i prodavaca.Naveo je sa kojeg je modela skinuo,da je radnja ok ali ovako bas i ne.Tvoje je da provjeris da li ti odgovoara ili ne,trebao si se naci s njim ponijeti svoj LCD i uporediti.U servisima se znaju zeznuti pa pogresno naruciti a ne likovi preko oglasnika.
13.02.2017 | 11:00
saint kaže:
Vidi ja tebe razumijem ali isto tako razumijem i prodavaca.Naveo je sa kojeg je modela skinuo,da je radnja ok ali ovako bas i ne.Tvoje je da provjeris da li ti odgovoara ili ne,trebao si se naci s njim ponijeti svoj LCD i uporediti.U servisima se znaju zeznuti pa pogresno naruciti a ne likovi preko oglasnika.

Istina. Napisao sam covjeku da sam i ja pogrijesio jer nisam provjerio unaprijed, vjerovao sam sto pise.Ispricao sam se i naravno ponudio da platim ja postarinu i sve troskove povrata. Rijeka - Zagreb (nisam se mogao naci pa provjeriti).

I naravno vidi se kakav je covjek kad se nije potrudio promijeniti oglas, za preostali LCD, da su sada nakon ove greske navedeni ispravni modeli.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, skunic, tino1, Anonimci (714)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO