Service Battery
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Service Battery

13.01.2017 | 18:11
Bok svima,

danas dok sam na poslu radio nešto na meku, idem pogledat kolko mi je još vremena ostalo na bateriji i dočeka me service battery poruka. Coconut kaže ovo:

ScreenShot2017-01-13at18.08.47.png

Ima još 70ak% kapaciteta i samo 573 ciklusa. Apple preporuča zamjenu za moj model kada brojka pređe 1000. JEl bi pomogao reset onih NVRAM, PRAM, SMC i ostaloga? Imate neku preporuku di kupiti ok bateriju? Na ebayu su izmedu 30-60$.
13.01.2017 | 18:18
Ja se nebi zamarao. Ako se pocne gasiti, a nije baterija dosla do 5% ili vec nekog postotka gdje komp odlazi u hibernaciju, tada bigledao zamjenu
13.01.2017 | 21:50
573 ciklusa nije baš "samo", a 76% max kapaciteta u odnosu na tvornički nije tako strašno loše (je malo lošije nego bi moglo biti za 573 ciklusa, ali sasvim je moguće, ako mu u ljetnim mjesecima ne pomažeš s hlađenjem i sl.). Ne trebaš još mijenjati bateriju ako se uredno ponaša. I ne piše ti "service battery", nego "check battery".
13.01.2017 | 23:41
Onda ti vjerojatno imas svoje oci u mojoj glavi kad znas sto pise

Kada kliknes na help izbacuje kratki opis za pojam koji se pojavljuje - service battery. Valjda se ne bude nista radikalno mijenjalo, opet ponavljam ciklusi su po Appleu ok, sve iznad 1k je za k... Probat cu napraviti neki benchmark da vidim kolko drzi.
14.01.2017 | 00:09
Nemam svoje oči u tvojoj glavi, nego gledam što piše na screenshotu kojeg si postao. Piše "check battery". I to dvaput. "Service battery" piše kad onaj prikazani capacity bar više nije žut, nego crven. Tako je na MBP mog sina. Baterija ima 15% originalnog kapaciteta. Ali je ne mijenjam jer mu je laptop uvijek spojen na struju, a on ima prioritetnije troškove.
14.01.2017 | 07:28
Prosjek je 1000. Neke prije a neke kasnije riknu. Ovisni kako koristis. Ako ih bas muzes do zadnjeg elektrona, onda skratis vijek trajanja.
14.01.2017 | 09:19
@smayoo
Nisam se referirao na coconut, nego OSX battery management

energyman kaže:
Bok svima,

danas dok sam na poslu radio nešto na meku, idem pogledat kolko mi je još vremena ostalo na bateriji i dočeka me service battery poruka....

ScreenShot2017-01-14at09.19.01.png

Vezano za uporabu baterije, najcesce je na punjacu, jednom tjedno ju ispraznim i napunim do kraja. Cak i da je neka losa baterija, ne bi trebala na pola vijeka riknuti. Nemam nekakvih problema sa pregrijavanjem baterije i sl. Citao sam na apple support communities da se ekipa isto masovno zalilia da su im te poruke iskakale pa je doso neki update koji je to rijesio. Ja sam na 10.12.2. tako da nema updatea za mene
14.01.2017 | 10:12
Poruka koju izbacuje OSX battery management je beskorisna i nepouzdana. U smislu da se ponaša isto kao i alarm niske razine tekućine za šajbu na mom autu. Nalijem 4 l tekućine, do čepa, vozim se 500-600 km i on se počne javljati (kao - malo je tekućine). Ja dolijem, stane manje od pola litre. Hm... tko je tu lud? Uglavnom, uredno mi par tisuća km pi*di alarm da mu fali tekućine za šajbu prije nego mi je stvarno nestane. Dakle - alarm je beskoristan i nepouzdan.
14.01.2017 | 10:13
Ne opterecuj se. Kad se komp ugasi sam od sebe a samo na bateriji je, tada je vrijeme za promjenu. Baterija ima svoju elektroniku jedino sto krivo pokazuje vrijeme na bateriji.
14.01.2017 | 14:15
Ljudi, poprilicno sam uvjeren i za battery health, na mavericksu pokazuje 74%, na na capitanu 56%. Tko je tu lud? Ludnica.
14.01.2017 | 16:05
To je isti kao i meni na autu, akumulator na 20%, a jos je godinu dana izdurao.
Baterija se mjenja kad se komp nekontrolirano gasi na bateriji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 26 minuta
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO