Mac Pro i NVIDIA GeForce GTX 980
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro i NVIDIA GeForce GTX 980

27.12.2016 | 00:31
Nakon što me Radeon HD 5870 godinama vjerno služio na poslu, na kraju je dao svoje, mislim da je od pregrijavanja jer je radio u paketu s još jednom grafičkom "kat iznad" radi sekundarnog monitora za koji nisam imao prikladan (skup) adapter. Inače odlična kartica za svoje vrijeme koja je dobro držala ritam čak i danas.

No, sada sam napravio velik korak naprijed i instalirao NVIDIA GeForce GTX 980. To je već vrlo konkretna mrcina, a specifična je po tome što podržava CUDA set instrukcija koji koriste neki softveri za 3D rendering, ali i dio Adobe Creative Cloud aplikacija. CUDA je u biti ista priča kao OpenCL, samo što nije open soruce, već NVIDIA tehnologija.

Za sada je samo kolega testirao jedan 3D renderer, a ja Photoshop i Starcraft. Svo troje lijepo radi, a neke detaljnije komentare mogu dati nakon malo dužeg korištenja.

Cool detalj su bijele LED-ice u kućištu:

Kartica pogoni dvije Cineme 30" i to radi izuzetno glatko. Ako tko ima kakvih konkretnih pitanja, slobodno pitajte!
27.12.2016 | 00:34
Jbt, fakat dugo nisam kopao po kompjuterima... Grafulje kojih se ja sjećam nisu izgledale ko kvadrokopteri...
27.12.2016 | 00:49
smayoo kaže:
Jbt, fakat dugo nisam kopao po kompjuterima... Grafulje kojih se ja sjećam nisu izgledale ko kvadrokopteri...

Da, ovo bi moglo hladiti motor od neke Vespe...

No, suludi dio je kalkulacijska snage tog procesora unutra... on ima 4,6 teraflopsa(!) snage!

Za usporedbu Cray X1 iz 2003. je imao 5,9 teraflopsa! Osnovni model je stajao 2.5 milijuna $. Oni malo skuplji su išli do $40 milijuna! A to je tek 15-ak godina unatrag...
27.12.2016 | 01:10
Welcome to the club! Kako ces s apdejtima?
27.12.2016 | 09:33
^SuperUnknown^ kaže:
Welcome to the club! Kako ces s apdejtima?

Koliko pratim NVIDIA dosta uredno izdaje nove drivere, pa se nadam da neće oko toga uskoro biti problema. Ja sam još na El Capitanu i sve lijepo radi. Kada budem morao seliti na Sierru jer prestanu podržavati stariji sistem, to ću i napraviti, a do tada ništa ne diram.
27.12.2016 | 09:37
jel to mac kompatibilna kartica ili je flashana ?
27.12.2016 | 11:18
Goc25 kaže:
jel to mac kompatibilna kartica ili je flashana ?

Flashana, ali od profesionalaca s MacVidCards.com, oni su super jer sve naprave kako treba, pa tako uredno rade i sekundarni portovi, to je možda i važnije od samog boot screena.
27.12.2016 | 11:31
hvala na informaciji, izgleda da cu i ja morati sa MacVidCards. com sebi "upiknuti" kakvu nvidiu.. za sada imam pc vulgaris radeon, a nekako mi se ne ide samostalno u flash "avanturizam" jer nikada to nisam radio....
27.12.2016 | 18:05
dpasaric kaže:
Flashana, ali od profesionalaca s MacVidCards.com, oni su super jer sve naprave kako treba, pa tako uredno rade i sekundarni portovi, to je možda i važnije od samog boot screena.

A onda nema beda Ja sam mislo da je obicnjaca.
27.12.2016 | 21:46
Kad gledam kako svijetli kartica, već se vidim kako bojam dijelove koji svijetle kako ne bi svijetlili.
Mene užasno smetaju te lampica koje svijetle i zašto moraju biti toliko velike i zašto se ne daju ugasiti ...
29.08.2018 | 00:36
Davore, ja sam kupio 780 pa me zanima da li treba drivere skinuti prije montiranja kartice ili poslije?
Prilozi:
29.08.2018 | 01:24
Ako nije Mac flashana kartica onda svakako prije inače nećeš ništa vidjeti, a NVIDIA driveri ne dolaze kao dio macOS-a. Ako je Mac flashana, onda lako, nema veze što će raditi ubitačno sporo bez drivera, ali sve ćeš vidjeti i možeš ih i naknadno staviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 9 minuta
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO