Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem

21.12.2016 | 20:11
Pozdrav ekipa

Imam mali problem, pa se nadam nekim pametnim savjetima. Nedavno sam kupio MacBook Pro 15,4 (mid 2015, sa dGPU). Problem je nastao od kad sam uredjaj poceo prvi put koristiti, i ocitovao se tako da se poklopac malo teze otvara (i napravi trzaj kad se uspije otvoriti), a pored toga kad se otvara ili zatvara cuje se neki klik u mehanizmu (slicno se cuje i prilikom manipulacije uredjajem ili kad se uhvati samo jednom rukom). Jasno, sve skupa iritira i jedan dan bi se mogao dogoditi neki lom mehanizma (kojeg mozda Apple ne bi uvazio). Trenutno cekam da ovlasteni servis da napravi svoju procjenu, ali kako je uredjaj potpuno nov, imam pravo na zamjenu uredjaja. Medjutim, taj model vise nije dostupan i sad mi ostaje opcija vracanja novca ili da mi servisiraju uredjaj.

Moje pitanje je da li u ovlaštenim servisima koriste nove komponente ili refurbished. Vjerojatno cu traziti povrat novca, ali mozda se ipak odlucim na servis.

Hvala unaprijed
23.12.2016 | 14:40
Jednostavno je, traži povrat novca već kad to možeš dobiti. Nema dalje.
23.12.2016 | 17:41
Ako tamo nije dostupan, a trebaš novi uređaj rađe nego da ti prčkaju po starom - u Zagrebu će ti ga zamjeniti u tri servisa - samo biraj koji ćeš iStyle, Store, Filex...
Čak im ne trebaš niti račun donjeti, vide po serijskom sve...
24.12.2016 | 08:26
Povrat novca nije problem, ali je problem sto ovaj model vise nije dostupan u RH (rasprodan). Tesko ga je naci i u Europi jer se rasprodaju zalihe (kako je stigao 2016 model), a pogotovo ne po ovako dobroj cijeni po kojoj sam ga dobio (niza cijena nego je bio model bez dGPU u sluzbenim ducanima). Tako da se razmisljam izmedju povrata novca i popravka (u iStyle).
24.12.2016 | 10:12
Popravak pod jamstvom je potpuno profesionalan, a jamstvo ti i dalje vrijedi. Ako ti je taj model baš bitan i ne želiš doplaćivati za noviji, daj ga na servis.
24.12.2016 | 12:24
Evo dobro ti je smayoo napisao, napravi tako kako je rečeno. Vjerovatno ako bi uzimao noviji model bi trebao nadoplatiti do njegove cijene, pa odvaži šta ti je važnije.
24.12.2016 | 16:50
Hvala ljudi na misljenjima. I ja sam relativno blizu odluci za popravkom, buduci da sam model 2016 htio izbjeci od pocetka. Ukratko, ocito cu morati na neki kompomis pristati .
  • Anonimac
  • Posjetitelj
25.12.2016 | 02:34
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

Iskreno radije bih da se teze otvara nego da je labav pa se zatvara kad sam u cudnom polozaju u krevetu il na kaucu (tastatura vertikalno)...

za sad fino drzi....

a kad se pocne sam zatvarat, falit ce mi Chewbacca...
25.12.2016 | 09:11
7 dana je star prije nego sam ga poslao nazad . Htio sam rijesiti problem (tocnije zamijeniti uredjaj) dok je stari Mac jos kod mene , da mi se kasnije ne dogodi problem.
25.12.2016 | 09:49
Šta si na kraju odlučio?
25.12.2016 | 11:22
Dijete kaže:
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

I moj je malo škripio kod otvaranja kad je bio nov, i prvih par mjeseci ga je trebalo pridržati drugom rukom dok si ga otvarao jer bi cijeli "krenuo" za ekranom. Ali nije bilo nikakvog zvuka nalik "pucanju", kako je to opisao uta.
25.12.2016 | 17:19
Kod mene je na zalost svako toliko bio i neki "cvrcak" prilikom manipuliranja uredjajem. Vjerojatno ce na popravak, pa cemo vidjeti . Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 9 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Gjuroo, jura22, miomika, Pongy75, Riba, tino1, Anonimci (20290)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO