Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 15 (mid 2015) - problem sa poklopcem

21.12.2016 | 20:11
Pozdrav ekipa

Imam mali problem, pa se nadam nekim pametnim savjetima. Nedavno sam kupio MacBook Pro 15,4 (mid 2015, sa dGPU). Problem je nastao od kad sam uredjaj poceo prvi put koristiti, i ocitovao se tako da se poklopac malo teze otvara (i napravi trzaj kad se uspije otvoriti), a pored toga kad se otvara ili zatvara cuje se neki klik u mehanizmu (slicno se cuje i prilikom manipulacije uredjajem ili kad se uhvati samo jednom rukom). Jasno, sve skupa iritira i jedan dan bi se mogao dogoditi neki lom mehanizma (kojeg mozda Apple ne bi uvazio). Trenutno cekam da ovlasteni servis da napravi svoju procjenu, ali kako je uredjaj potpuno nov, imam pravo na zamjenu uredjaja. Medjutim, taj model vise nije dostupan i sad mi ostaje opcija vracanja novca ili da mi servisiraju uredjaj.

Moje pitanje je da li u ovlaštenim servisima koriste nove komponente ili refurbished. Vjerojatno cu traziti povrat novca, ali mozda se ipak odlucim na servis.

Hvala unaprijed
23.12.2016 | 14:40
Jednostavno je, traži povrat novca već kad to možeš dobiti. Nema dalje.
23.12.2016 | 17:41
Ako tamo nije dostupan, a trebaš novi uređaj rađe nego da ti prčkaju po starom - u Zagrebu će ti ga zamjeniti u tri servisa - samo biraj koji ćeš iStyle, Store, Filex...
Čak im ne trebaš niti račun donjeti, vide po serijskom sve...
24.12.2016 | 08:26
Povrat novca nije problem, ali je problem sto ovaj model vise nije dostupan u RH (rasprodan). Tesko ga je naci i u Europi jer se rasprodaju zalihe (kako je stigao 2016 model), a pogotovo ne po ovako dobroj cijeni po kojoj sam ga dobio (niza cijena nego je bio model bez dGPU u sluzbenim ducanima). Tako da se razmisljam izmedju povrata novca i popravka (u iStyle).
24.12.2016 | 10:12
Popravak pod jamstvom je potpuno profesionalan, a jamstvo ti i dalje vrijedi. Ako ti je taj model baš bitan i ne želiš doplaćivati za noviji, daj ga na servis.
24.12.2016 | 12:24
Evo dobro ti je smayoo napisao, napravi tako kako je rečeno. Vjerovatno ako bi uzimao noviji model bi trebao nadoplatiti do njegove cijene, pa odvaži šta ti je važnije.
24.12.2016 | 16:50
Hvala ljudi na misljenjima. I ja sam relativno blizu odluci za popravkom, buduci da sam model 2016 htio izbjeci od pocetka. Ukratko, ocito cu morati na neki kompomis pristati .
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.12.2016 | 02:34
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

Iskreno radije bih da se teze otvara nego da je labav pa se zatvara kad sam u cudnom polozaju u krevetu il na kaucu (tastatura vertikalno)...

za sad fino drzi....

a kad se pocne sam zatvarat, falit ce mi Chewbacca...
25.12.2016 | 09:11
7 dana je star prije nego sam ga poslao nazad . Htio sam rijesiti problem (tocnije zamijeniti uredjaj) dok je stari Mac jos kod mene , da mi se kasnije ne dogodi problem.
25.12.2016 | 09:49
Šta si na kraju odlučio?
25.12.2016 | 11:22
Dijete kaže:
Na znam koliko dugo ga imas, ali moj je zvucao ko Chewbacca kod otvaranja prva dva mjeseca i nakon toga se razradio i vise se ne cuje. Malo me smetalo al nisam imao vremena jer mi je komp trebao non stop.

I moj je malo škripio kod otvaranja kad je bio nov, i prvih par mjeseci ga je trebalo pridržati drugom rukom dok si ga otvarao jer bi cijeli "krenuo" za ekranom. Ali nije bilo nikakvog zvuka nalik "pucanju", kako je to opisao uta.
25.12.2016 | 17:19
Kod mene je na zalost svako toliko bio i neki "cvrcak" prilikom manipuliranja uredjajem. Vjerojatno ce na popravak, pa cemo vidjeti . Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, skunic, tino1, VanjusOS, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO