Cover za alu wired keyboard - ali Hrvatski layout
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cover za alu wired keyboard - ali Hrvatski layout

03.12.2016 | 22:29
Sklona sam prolijevanju kave po tipkovnici.

Pa sam si zato prije nešto vremena kupila na OWC silikonsku zaštitu za mac wired aluminum keyboard. (Koristim striktno mac tipkovnicu na žicu jer sam navikla da imam number pad i strelice tu di jesu. )

Nažalost nisam očekivala da ameri imaju drugačiji raspored nekih tipki, pa ne paše baš najbolje na moju hrvatsku tipkovnicu.

Za informaciju, razlika je:

Tražila sam okolo još covere s EU layoutom ali nisam baš ziher da nalazim prave stvari, jedino nekakve koji kao pašu na sve varijante, ali mi se nekako ne da pljunuti $40 da vidim paše li stvarno ili ne...

U HR Apple dućanima nisam našla ništa.

Pa da pitam - ima li tko iskustva glede keyboard covera?
04.12.2016 | 08:32
Za prvu silu moža pomoći.
Ovo je univerzalno i može za svašta drugo poslužiti.
04.12.2016 | 11:09
zabac kaže:
Za prvu silu moža pomoći.
Ovo je univerzalno i može za svašta drugo poslužiti.

kao u malim trgovinama oni što tipkaju za kruh i ono
i u pekarama isto hahaha
04.12.2016 | 11:54
Ok, ja imam bežičnu i nisam sklon bilo kakvom proljevanju, ali ne perem prste kao kirurg prije operacije, pa se jednostavno mora zamazati, jer je bijela. Moja je stara par godina i nakon drugog čišćenja mogu je baciti, jer piše kako ona hoće. Reci mi kako ti održavaš tipke da nisu zmazane ?
04.12.2016 | 12:39
Malo alkohola na vatu i ribam. Sve ode.
04.12.2016 | 12:40
Ne znam sto vi radite, ja sam ih prao sa vlaznim maramicama ili dobro ocijedjenom krpicom i nisam ih niti jednom unistio. Nije to rocket science, samo ne smije tekucina uci unutra.

Istina, vec neko vrijeme ne koristim Apple tipkovnice.
04.12.2016 | 12:41
zabac kaže:
Malo alkohola na vatu i ribam. Sve ode.

To ćemo primjeniti, kad kupim novu...trebao sam prije pitati
04.12.2016 | 12:48
Riba kaže:
Nije to rocket science, samo ne smije tekucina uci unutra.

Ok, onda nek košta 20-30$... ekvivaletnt odgovora bi bio...nemojte slučajno namočito GoPro kameru. Svijestan sam da apple ima cijene, ali brate moj, daj mi nešto za tu cijenu. Prvi put sam, neznanjem pošpricao tipkovnicu s uređajem za pranje stakom...my fool, ali sam drugi put "prao" tipkovnicu upsidedown na krpici, na kojoj sam namočio tu tekućinu za staklo i krepala je
04.12.2016 | 13:46
Bežična mi je stara jedno 6-7 godina i čistim je prema potrebi vatom malo namočenom u benzin za čišćenje. Još je uvujek u full funkciji a poslije čišćenja izgleda ko nova.
Zamjena je isto mini ali sa kablom iz kine, zbog toga što neki put zna zezati blutut kod instalacije ili dizanja sistema. Ziher je ziher.
04.12.2016 | 14:44
Sredtva za pranje stakla su zadnje što si trebao koristiti na njoj, ona su agresivna i ubojita za kontakte unutra. Uglavnom, sve već piše ovdje:

support.apple.com/en-us/HT204172
04.12.2016 | 15:02
A usput, osim dizajna ta Apple tipkovnica nije posebna ni po čemu unatoč svojoj cijeni. Koristi najjeftinije moguće mehanizme za kontakt dobro poznate još sa Sinclair ZX Spectruma

Isprika Tini što smo joj oteli thread, ali barem sam jedini dao koristan link pa imam poštedu.
04.12.2016 | 16:55
Riba kaže:

Jesi tu osobno isprobao?

Možda ju i naručim... jedino me ljuti poštarina skoro 100 kuna iz UK, za TO... fakat nisu normalni.
04.12.2016 | 16:57
cariblanco kaže:
Ok, ja imam bežičnu i nisam sklon bilo kakvom proljevanju, ali ne perem prste kao kirurg prije operacije, pa se jednostavno mora zamazati, jer je bijela. Moja je stara par godina i nakon drugog čišćenja mogu je baciti, jer piše kako ona hoće. Reci mi kako ti održavaš tipke da nisu zmazane ?

Ne znam za bežičnu ali ova moja alu na žici se super da čistiti, sve silazi s alkoholom ili benzinom. Samo ne smije biti onak šljap šljap mokro.
04.12.2016 | 17:49
tinat kaže:
Riba kaže:

Jesi tu osobno isprobao?

Možda ju i naručim... jedino me ljuti poštarina skoro 100 kuna iz UK, za TO... fakat nisu normalni.

Da, ta poštarina je malo ripoff. Nisam je osobno isprobao, ali traži skin za "international ISO" (110 keys) a ne "US ANSI" raspored i to bi trebalo biti to.

Našao sam recimo ovo:
www.editorskeys.com/imac-ultra-thin-wired-protection-cover/
www.stickerboy.net/collections/apple-key...apple-keyboard-skins
05.12.2016 | 00:40
Ovaj editorskey sam i ja gledala. Description im je malo čudan

The covers are made of durable, ultra-thin silicone and perfectly molded to fit both the 110-key ISO (European) Ultra-Thin Keyboard.

fit both...? Nešto fali u tom opisu. Jer ima puno i onih koji su kao univerzalni, valjda imaju te kritične gumbe spojene u jednu površinu. Uglavnom odatle i dolazi moja nedoumica. Ovaj kojeg sam ja krivo kupila ima taj zeznuti enter gumb krivo, ali to mu nije jedina mana. Da je, ja bih ga izrezala ili neznam, nešto. Nego naprosto ne sjeda dobro na gumbe, kao da je za milimetar prevelika pa se diže i na mjestima gdje bi naoko trebala pasati...

Nadala sam se zato da će se javiti netko i reći "e ovog ja koristim taj je dobar" ili "taj ne paše"

Možda da ipak pitam na nekom UK forumu, veće tržište i to... thanks za linkove anyway.
05.12.2016 | 07:01
Slazem se, da se raid o par funti sto bi bila fer cijena za to vrijedno bi bilo rizikovati, ovako bolje naci necije iskustvo iz prve ruke. Sretno....
06.12.2016 | 19:00
tinat kaže:
Sklona sam prolijevanju kave po tipkovnici.

Pa sam si zato prije nešto vremena kupila na OWC silikonsku zaštitu za mac wired aluminum keyboard. (Koristim striktno mac tipkovnicu na žicu jer sam navikla da imam number pad i strelice tu di jesu. )

Nažalost nisam očekivala da ameri imaju drugačiji raspored nekih tipki, pa ne paše baš najbolje na moju hrvatsku tipkovnicu.

Za informaciju, razlika je:

Tražila sam okolo još covere s EU layoutom ali nisam baš ziher da nalazim prave stvari, jedino nekakve koji kao pašu na sve varijante, ali mi se nekako ne da pljunuti $40 da vidim paše li stvarno ili ne...

U HR Apple dućanima nisam našla ništa.

Pa da pitam - ima li tko iskustva glede keyboard covera?

Jesi li gledala u hgspotu...sad mi je sinulo ovo dok čitam. Otišao sam i kupio novu bežićnu tipkovnicu za 999 kn, ajd bar kabel za punjenje je uključen ( isti kao od ajfona )
Dok sam tražio tipkovnicu, vidio sam u nekoj okruglog plastici narolano nešto s bijelim slovima tipkovnice, kad se malo bolje prisjetim, izgledalo je kao za apple. Hgsopt u Utrinama, ako nisi već provjerila.
06.12.2016 | 19:51
Evo sad sam pogledala, ali nisam našla za Apple. Samo za Logitech:
www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=17426
To je vjerojatno bilo to. Al dobro, it's the thought that counts

Gledala sam inače primarno po ovim našim domaćim apple dućanima, Filex, Finder, iStore, iDucan, iStyle ... tamo bi bilo logično da ima toga, ali izuzev par zaštita za macbook, nisam našla što tražim
06.12.2016 | 20:00
Nema druge, folija ti ne gine.
06.12.2016 | 20:10
zabac kaže:
Nema druge, folija ti ne gine.

Ti si kao političar, gledaš samo jednosmjerno....možda se @tinat odvikne od kave
06.12.2016 | 21:47
Unaprijed se ispričavam što komentar nije konstruktivan, ali - uzeti takvu skupu tipkovnicu pa joj navući kondom - to je meni isto kao da se odvezem 370 km od Rijeke do Boraje da bi se najeo najbolje janjetine u Hrvatskoj, tamo me dočeka kilo taman friško pečene, od plećke i ja onda po njoj, prije jela, iscijedim tubu kalodonta. Onog od mentola.
06.12.2016 | 22:02
Nitko te ne tjera da to koristiš.
07.12.2016 | 00:22
Ma naravno. Meni je to grozno jer tipkanje po takvoj gumi mi ga čini puno sporijim i nepreciznijim. Ja bi onda na tvom mjestu radije uzeo neku Logitechovu tipkovnicu koja ima vrlo sličnu veličinu, udaljenost i hod tipaka te isti mehanizam kao i Apple tipkovnica (sveukupno, vrlo sličan osjećaj tipkanja), a košta nekih 150kn pa bi je koristio bez kondoma i bez straha da ću proliti kavu po njoj. Štoviše, kupio bi si odmah dvije, da mi druga stoji za rezervu u ormaru.
Ali - ako tebe to veseli ovako riješiti, samo daj.
07.12.2016 | 07:11
Ili razmisli o necem ovakvom:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/nespretn...ca-itajte-dalje.html

Isprobano podnosi nezgode.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 6 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, skunic, tino1, VanjusOS, Anonimci (571)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO