Da li je neko koristio Air 11''
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Da li je neko koristio Air 11''

14.11.2016 | 11:09
Da li je neko koristio Air 11'' i koliko je realno upotrebljiv za ozbiljan rad?

Imam ponudu Macbook Air 11'' model 2015,pa me zanima da li neko ima ili je koristio navedeni model.Kacio bih ga na 24'' monitor a koristio za Audio i video obradu,ponekada i editovanje slika.Realno koliko je iskoristiv.
14.11.2016 | 13:41
Preskoci hladno, za to sto tebi treba...
14.11.2016 | 14:43
Za video - zaboravi Ukratko. Radije slozi nekakav, khm, hackintosh.
14.11.2016 | 15:16
osobno imam air 11", ali ne bi ga preporučio za takve radove ni približno.
14.11.2016 | 15:25
Ja sam svojedobno imao Air 13" koji je bio spojen na thunderbolt dispaly... Radio je u photoshopu odlicno... Za video i audio ne znam.
Koje je godiste bio ne sjecam se.
14.11.2016 | 15:46
Hvala na odgovorima,onda ganjam kakav MM ili stariji MBP
14.11.2016 | 16:23
rusty kaže:

Kako ti se ponasa kada ga skopcas na veci monitor,ima li laga,stopanja,pregrijavanja.Moze li se na njemu u kombinaciji sa monitorom normalno,surfati,gledati filmove,youtube tj koristiti za ''normalnu'' upotrebu.
14.11.2016 | 21:46
Zena ima 13" model i radi uredno na monitoru. MDP na DVI adapter podrzan. Nema nikakvog zastajkivanja. Jedino postoji lag ako se radi mirroring na ATV.
15.11.2016 | 08:45
saint kaže:
rusty kaže:

Kako ti se ponasa kada ga skopcas na veci monitor,ima li laga,stopanja,pregrijavanja.Moze li se na njemu u kombinaciji sa monitorom normalno,surfati,gledati filmove,youtube tj koristiti za ''normalnu'' upotrebu.

Imam ja 11" Air iz mid 2011 sa 2GB RAMa.
Često ga spajam s plazmom, i nema nikakvih problema sa gledanjem 1080p filmova (app Movist). Surfanje, youtube (app Safari), radi normalno, ne primjeti se da bi mu nešto bilo teško. S te strane mogu potvrditi da je ok, ali nisam baš mjerodavan za odgovor, jer ne obrađujem video, niti slike, pa neznam kak bi to progutao. (a i plazma ima manju rezoluciju od monitora)
15.11.2016 | 10:06
saint kaže:
rusty kaže:

ne spajam ga na monitor već ga koristim za administrativne stvari as is. Dakle RDP uglavnom na njemu, Safari, mail itd... Što se toga tiče to radi bez problema (ovo je model sa 4GB rama). Također YT i ostalo u 1080p radi bez problema, nema puhanja niti pregrijavanja.

Jedino kada malo puše je kada ga koristim za neku virtualizaciju, onda naravno počne raditi ko blesav, ali čak i ako stavimo ventove na stranu, po pitanju perfomansi, je jako jako dobar.

Iskreno žao mi ga je prodavati jer dobro dođe za sve moje potrebe za koje ga koristim, ali to ne uključuje video obradu i slično. Sve ostalo što radim na njemu radi stvarno dobro.
15.11.2016 | 10:39
nekako mi zao propustit jer je stvarno kao nov i jos pod garancijom,a imam kombinaciju da mijenjam za neki PC.Kada gledam performance cini mi se sasvim ok. Izgleda da ne kaska za npr MBP 2012 13.3'' jedino me malo brine velicina displaya-a.Ako bih ga mogao koristiti na terenu za osnovne stvari(surf,mail,office...) a kuci kopcati na 24'' monitor mislim da ima smisla uzeti.Na netu gledam da ljudi montiraju videa(kucna upotreba-amaterski sto bi i ja radio)i da relativno dobro i brzo zavrsavaju posao.Zdravac kaze da mu ok radi a stariji je model,ovaj sto se meni nudi je zadnji sa 4GB rama i koliko se sjecam 1.5GB vga te 1.6Ghz i5,po spec bi trebao da sve radi kako treba,jedino me taj display zeza,da je barem 13-ka
15.11.2016 | 11:24
saint kaže:
,jedino me taj display zeza,da je barem 13-ka

Na sreću, ima uistinu najbolji touchpad, a i hendlanje s full screen-ovima je idealno! Još k tome sakriješ ikonice aplikacija, i dovoljno je 11" za prosječne potrebe.

Ja bih ga uzeo, da sam na tvom mjestu. Mislim da nećeš požaliti.

PS
Ako uzimaš, obavezno kupi i onaj skin za njega. Puno ugodnije ga je nositi tako.
15.11.2016 | 12:11
mislim da dugoročno za rad na njemu (na tih 11") bi ti bio problem, ali ako ljudi kažu da radi ok na externom displayu, mislim da nema razloga da ga ne uzmeš.
15.11.2016 | 20:36
Pogledao danas i stvarno je premal display tako da sam odustao od zamjene.
18.11.2016 | 08:01
Ipak sam ga uzeo
Prilozi:
18.11.2016 | 08:13
aww vidi što je sladak. Ma radit će to na dodatnom monitoru ko zmaj.
18.11.2016 | 09:40
Ajd, čekamo dojmove!
18.11.2016 | 14:27
saint kaže:
Pogledao danas i stvarno je premal display tako da sam odustao od zamjene.

Sretno s njim...kako je narastao display, jeste ga navlačili ili prešali ili neki kvasac trik
18.11.2016 | 16:11
A vidi cigareta! Se smiju reklamirati?
18.11.2016 | 17:25

Sretno s njim...kako je narastao display, jeste ga navlačili ili prešali ili neki kvasac trik

Skupio se jadan od straha kada je cuo da ga spominu u kontekstu sa Adobe Premiere ili After Effects
18.11.2016 | 21:43
zabac kaže:
A vidi cigareta! Se smiju reklamirati?

Fakat! Saint, jel to Drina? Čovječe, zadnji put sam Drinu zapalio prije 16 godina...
19.11.2016 | 00:39
Nije drina vec marlboro light,posaljem ti kutiju drine kad hoces nije problem

Prepao se pa se skupio

Kombinacija mi je ispala pravo dobra pa sam ga zato i uzeo,do sada se ponasa dobro.Moram jos malo testirati na velikom monitoru pa bacim utiske
19.11.2016 | 09:18
Prestao pušiti još 2002. Ali hvala svejedno!
19.11.2016 | 13:41
Pametna odluka

Air radi bolje nego sam predpostavio
Prilozi:
19.11.2016 | 14:58
ajde baš mi je drago. kakav ti je lag? imaš problema sa grafikom?
19.11.2016 | 15:11
Jos uvijek nisam nista radio zahtjevno,malo surf,youtube,mail-ovi,muzika.... za sad nema nekog laga cak sta vise skroz se pristojno ponasa.
19.11.2016 | 17:38
super, baš mi je drago. Mene je isto iznenadio koliko konja ima to malo čudo, ali je pohvalno čuti da nema problema sa radom sa drugim ekranom
20.11.2016 | 08:51
saint kaže:
Pametna odluka

Air radi bolje nego sam predpostavio

Tko bi rekao sto izlazi iz tako malenog racunala.
Mada danas i telefoni imaju snagu prosjecnog racunala od prije par godina, tako da nije cudno niti ovo. Doduse veci dio zauzima baterija.
Sretno s kompom.
20.11.2016 | 09:36
Čuj, pa to je temeljni zahtjev danas. Nema korisnika kome to ne treba. Ako to ne može, tko bi ga kupio? Meni bi to ipak bio jako premalen ekran.
20.11.2016 | 09:48
Je, ekran je premaleni. Imam novi 13" MBP (ne ovaj zadnji jer ne vrijedi novaca ona šaren trakica), već onaj prije koji se danas i dalje prodaje i ekran je mali ali ga spašava retina (koja je po meni drek, ali neka je) i manja slova su čitljiva (imam naočale pa nije problem).
Kako imam i vanjski monitor, to s ekranom se kompemzira kod kuće, a okolo ionako ništa ne radim ozbiljno, pa onda manje dimenzije i težina idu u prilog.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Maxxy, Riba, rkoren5, Anonimci (464)

Novo na Jabučnjaku

Teme