WWDC 2006
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WWDC 2006

03.08.2006 | 08:06
Onda? 7. kolovoz je u trenu ovdje... Ima li kakvih predviđanja ili želja s vaše strane?
  • User
  • Posjetitelj
03.08.2006 | 16:56
1. Mac Pro ce izac najvjerojatnije
2. MacBookovi Pro sa Core 2 Duo procesorima
3. Novi iPod, ako ne touchscreen onda bar poboljsanja nekih jeftinijih modela

Eto moja predviđanja, lista je napravljena po vjerojarnosti
03.08.2006 | 18:24
dpasaric je napisao:
Onda? 7. kolovoz je u trenu ovdje... Ima li kakvih predviđanja ili želja s vaše strane?

1. Appleove dionice opet će proći kroz bloating-shrinking fazu
2. Jobs će opet šokirati developere
3. Adobe će pokazati unibin preview Photoshopa
4. Jobs će natjerati nekog voditelja projekta u nemilosti da skače na trampolinu sa iPhoneom kako bi pokazao da se signal ne gubi (ipodphonewifivoipdaebookreader)
5. Velika Svemirska Koza pojesti će Sunce
04.08.2006 | 00:11
Ja po prvi put ne očekujem ništa posebno. Zapravo i ne znam što bi me posebno razveselilo. Mislim da jedina stvar koja bi me zaista zainteresirala bi bio Mac Pro s 8 jezgri, ali koliko vidim Intel je najavio quad-core tek za kraj godine...
  • User
  • Posjetitelj
04.08.2006 | 15:26
A mozda umjesto 2 procesora svaki po 4 jezgre bude 4 procesora sa po dvije jezgre i 8 jezgri je tu
04.08.2006 | 19:31
sta nece izac leopard?
  • User
  • Posjetitelj
04.08.2006 | 19:47
Ruud je napisao:
sta nece izac leopard?

Vidis, leopard sam totalno zaboravio... Mislim da nece izac nego ce bit predstavljena neka \"skoro gotova\" Developer verzija, ali Apple uvijek zna iznenadit...
05.08.2006 | 07:17
Ma koji Leopard... pa nije još predstavljena niti dev verija... druge godine.
  • User
  • Posjetitelj
05.08.2006 | 17:09
dpasaric je napisao:
Ma koji Leopard... pa nije još predstavljena niti dev verija... druge godine.

Pogledaj ovaj crni CD na banneru koji ce bit na WWDC-u
www.blogsmithmedia.com/www.engadget.com/...6/08/wwdcbanner2.jpg

Bit ce govora o Leopardu... vjerojatno Developer verziji al bit ce govora
07.08.2006 | 03:57
Ako si pogledao sve bannere na svim slikama, najzagonetniji je onaj logić sa 64 bita. Aluminijski pro oblik vjerojatno kaže da će i pro na Intel. I, naravno, Leopard. Predstavit će novosti, a vjerojatno bi developeri trebali dobiti neku radnu verziju.
Adobe bi, možda... mogao predstaviti CS4, jer su za CS3 otvoreno priznali da neće ići na UB. Ne kažem da od tada počinje prodaja CS4...

Ima u rumorsima jedan komadićak hardvera koji bi mogao malo oživjeti GarageBand...
07.08.2006 | 04:08
Ma ne znam baš koliko je to \"zagonetno\" - trebaju se tek vratiti tamo gdje su bili s G5 - na jakom profesionalom 64-bitnom procesoru. To će sada konačno napraviti s Woodcrestom i to je to... ako budu tek \"dual core\" kao i stari G5, onda opet nisu napravili velik odmak... zato me i zanima da li će barem najaviti ono što je sam Intel već najavio - quad core procesor.
07.08.2006 | 07:52
Iskoristit cu ovu priliku i oprostit se od PPC.
Sayonara.
  • User
  • Posjetitelj
07.08.2006 | 21:24
duzun je napisao:
Iskoristit cu ovu priliku i oprostit se od PPC.
Sayonara.

Pa iskreno, sada kada su se stvari oko Intel tranzicije prilicno iskristalizirale ja vise ne zalim za PPC arhitekturom. Ono sto se mnogima cinilo kao Jobsovo ludilo ili kao \"nesto sto on zna a obicni smrtnici ne\" je zapravo bilo otkrice Intelovog odjela u Izraelu koji je stvarno uspio napraviti potpuno nove i izvrsne procesore, a jos je bolje to sta su potukli američke \"genijalce\".

Ponosimo se lijepom prosloscu i veselimo se jos ljepsoj buducnosti
07.08.2006 | 23:13
Slazem se da su Izraelci napravili dobar procesor.
Tolko dobar da su umislili pa bombardiraju sve oko sebe.
Napravi ce od Libanona veliko skladiste za Intel.

Salu na stranu.Core 2 Duo x6800 na 2.9Ghz ima bolje perfomanse nego
Pentium 4 EE oc na 6.37Ghz !!!
Mene vise muci na kakvu ce maticnu plocu to sjest ?
Kakav ce memoriski kontroler imat ?
To govorim jer ovo sto intel trenutno ima u ponudi ne prati bas mogucnosti procesora.
Bizarnost je jos veca jer svi cekaju ATi RD600 cipset koji ce imat najbolji memorijski
kontroler na trzistu.
AMD je kupio ATi,i nece valjda dat konkurenciji takvo nesto!
  • User
  • Posjetitelj
08.08.2006 | 00:27
Naravno, AMD je u zadnje vrijeme bio daleko ispred intela do izdavanja trenutnih Intelovih procesora. Sad se sve zahuktava i Intel vodi. Ne boj se - intel ce vec smislit neku mrcinu od chipseta (i mislim da ce taj zadatak dobit upravo izraelski odjel). Inace - ja sam do sada bio pretezito na strani AMD-a, bar sto se stolnih PC-a tice. Vise nisam, bar do izdavanja tog ATI-jevog chipseta. Lakse ce bit napravit par AMD-based mashina (ako AMD opet nadjaca intel) sad kad vec imaju OS na X86 platformi nego sto bi to bilo kada bi s PowerPC-a direktno prelazili na AMD. Da nije bilo izraelskog odjela, tko zna bi li tranzicije na X86 uopce bilo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 9 minuta
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(
  • stefanjos: RIP ozzy!
  • cariblanco: RIP i od mene, mada sad "đavo" trlja ruke, jer mu se ekipa ojačava ;)
  • smayoo: RIP Ozzy Osbourne
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (776)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?