Dodavanje USB 3.0 ExpressCard / 34 na MacBook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dodavanje USB 3.0 ExpressCard / 34 na MacBook

01.07.2016 | 08:05
Preporuka za stare pile
Za 7 $ dodavanje USB 3.0 ExpressCard / 34 na vaš MacBook Pro, u obliku USB 3.0 kartice za proširenje, a radi na El Capitan 10.11.5.
1. Kupi najjeftiniju USB 3.0 ExpressCard / 34
2. Instaliraj Driver: dskcd-cfrw2x-106.dmg
02.07.2016 | 08:32
Samo neki USB 3.0 stikovi rade (jako malo njih), a prijenosni HDD-ovi uopće ne rade.
Isprobano sa bezbroj uređaja. ExpressCard utor nedaje dovoljno struje.
02.07.2016 | 08:55
Nema smisla to dodavati. Ima relativno stari komp koji nema USB3 i nisam primjetio kako se jako vuće. Ako je stick USB3 ili disk USB3, tada je usko grlo port koji radi na punoj brzini. To ide prihvatljivo. Problem su mi stickovi (reklamni) koji su očajni i to je frustrirajuće koliko se dugo vuće prijenos.
Zadnji MBP koji je imao ExpressCard/34 je onaj iz 2009. To je 7 godna stari komp. Da li ima smisla, a pogotovo ako je broj uređaja ogranićen zbog potrošnje.
03.07.2016 | 13:35
Proveo sam moje skromno testiranje investicije od 7 $ ugradnjom
USB 3.0 ExpressCard / 34 na MacBook Pro slijedećih karakteristika:
OSX El capitan Version 10.11.5
MacBook Pro (15-inch Early 2008)
Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 4 GB 667 Mhz DDR2 SDRAM
Startup Disk SSD 240 GB KINGSTON SV300S37A240G

Za primjer uzeo sam datoteku .mp4 od 4.23 GB i izvršio sve kombinacije prebacivanja datoteke glede MacBooka sa ulazima USB 2.0 i USB 3.0 na USB 3.0 ExpressCard / 34.
Kao vanjske medije imao sam dva vanjska HDD USB 3.0 Verbatim od 1TB kao i USB 3.0 Flasch Disk SanDisk Ultra Fit CZ4332 GB.
Rezultati su prikazani kod svih kombinacija prebacivanja datoteke u minutama i sekundama:

Datoteka 4.23 GB sa HDD USB 3.0 Verbatim sa USB 2.0 na USB 2.0 HDD USB 3.0 Verbatim pomoću MacBook Pro,
vrijeme prebacivanja 03:45.14
Datoteka 4.23 GB sa HDD USB 3.0 Verbatim sa USB 2.0 na USB 3.0 HDD USB 3.0 Verbatim pomoću MacBook Pro,
vrijeme prebacivanja 01:49.15

Datoteka 4.23 GB sa HDD USB 3.0 Verbatim sa USB 2.0 na USB 2.0 MacBook Pro,
vrijeme prebacivanja 02:02.92
Datoteka 4.23 GB sa HDD USB 3.0 Verbatim sa USB 2.0 na USB 3.0 MacBook Pro,
vrijeme prebacivanja 00:45.06

Datoteka 4.23 GB sa MacBook Pro USB 2.0 na HDD USB 3.0 Verbatim,
vrijeme prebacivanja 02:50.03
Datoteka 4.23 GB sa MacBook Pro USB 3.0 na HDD USB 3.0 Verbatim,
vrijeme prebacivanja 00:50.12

Datoteka 4.23 GB sa MacBook Pro USB 2.0 na USB 3.0 Flasch Disk ,
vrijeme prebacivanja 03:09.98
Datoteka 4.23 GB sa MacBook Pro USB 3.0 na USB 3.0 Flasch Disk ,
vrijeme prebacivanja 01:43.29

Datoteka 4.23 GB sa USB 3.0 Flasch Disk na MacBook Pro USB 2.0 ,
vrijeme prebacivanja 01:51.47
Datoteka 4.23 GB sa USB 3.0 Flasch Disk na MacBook Pro USB 3.0 ,
vrijeme prebacivanja 00:29.95
20.07.2016 | 08:29
USB 3.0 ExpressCard / 34
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 44 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO