Wifi problem + cpu usage
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Wifi problem + cpu usage

12.06.2016 | 20:01
Pozdrav

ekipa imam problem sa dvije stvari: wifi-em i jako visokim cpu usageom
naime mijenjao sam termalnu pastu i nakon toga mi laptop više nije čitao wifi karticu i cpu usage je kao na priloženoj slici (cpu load je ogroman ali ne vidim što ga stvara?)
A što se tiče wifi-a, nakon čiščenja prijenosnika ga nisam mogao upaliti (pisalo je not detected) te sam ga nakon uputa na drugim forumima izbrisao u network preferencima ali ga sada više ne mogu vratiti nazad jer nemam te opcije

sustav sam reinstalirao na novo (i da lje ne nudi wifi) te se radi o macbook-u 2009 na el capitanu, oba problema su se počela javljati istovremeno

hvala unaprijed

update:
tek sada vidim da mi kernel task redovno uzima 100% cpu-a, bi li problem sa kernelom uzrokovao i problem sa wifi-em?
ScreenShot2016-06-12at21.46.25.png
Prilozi:
12.06.2016 | 21:03
Obratno. Neispravan hardver izaziva problem s kextom (driverom), a to pak izaziva kernel task problem. A zašto si mijenjao pastu? Imao si neki problem s pregrijavanjem ranije? Jer ako jesi, možda ti je i od toga krepala wifi kartica. Ako nisi, nego si samo išao "čačkati mečku" iz dosade, onda si vjerojatno sam nešto sfušao kod ponovnog sastavljanja. Probaj opet, pažljivo. Pregledaj sve konektore i one flat kabele pogotovo. Pričam potpuno napamet jer ne znam kako točno to izgleda u tvom konkretnom kompu, ali znam što se dogodi ako s tim nepažljivo rukuješ.
12.06.2016 | 21:30
kod zahtjevnijih programa bi počeo throttlati, zato sam mijenjao pastu

da, malo čitajuči dalje sam shvatio da je zapravo obratno
pokušat ću polako opet sve presložiti pa se javim, hvala smayoo
13.06.2016 | 08:49
namjestio sam kabel i rade mi kamera i bluetooth (idu preko istog kabla kao i wifi) ali njega i dalje ne mogu dobiti, stvarno ne znam...

dali je moguće da je do ovoga? probao sam tražiti te postavke za wifi ali ne znam što točno tražiti, ima li itko iskustva s time?

ScreenShot2016-06-13at09.47.28.png
13.06.2016 | 10:00
Imam i ja isti problem na svome MacBook Pro 15" iz 2009. Jednostavno se isto nakon što sam promjenio pastu počeo malo grijat i sad sam primjetio isto da wifi nema signal. Ali nisam još ništa pokušavao. Budem probao instalirati stariji OSX pa možda u njemu bude radilo i prekontrolirati flet spojeve
13.06.2016 | 10:38
iLeo kaže:
Imam i ja isti problem na svome MacBook Pro 15" iz 2009. Jednostavno se isto nakon što sam promjenio pastu počeo malo grijat i sad sam primjetio isto da wifi nema signal. Ali nisam još ništa pokušavao. Budem probao instalirati stariji OSX pa možda u njemu bude radilo i prekontrolirati flet spojeve

nudi li tebi ovdje opciju wifi-a ili fali kao i kod mene?

ScreenShot2016-06-13at11.37.34.png
13.06.2016 | 12:07
To tek sutra navečer budem vidio
13.06.2016 | 21:49
Miki9890 kaže:
namjestio sam kabel i rade mi kamera i bluetooth (idu preko istog kabla kao i wifi) ali njega i dalje ne mogu dobiti, stvarno ne znam...

dali je moguće da je do ovoga? probao sam tražiti te postavke za wifi ali ne znam što točno tražiti, ima li itko iskustva s time?

ScreenShot2016-06-13at09.47.28.png

Ne znam da li je moguće. Probaj. Kaže ti da bootaš u safe mode. Dakle, drži shift dok pališ komp, sve dok se ne pojavi jabuka. Pa vidi da li onda, kad se probudi OS, imaš dostupnu wifi karticu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 31 minuta
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO