Dacikini Mac problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dacikini Mac problemi

11.05.2016 | 07:48
Slucaj sa airom znam gdje se baterija u airu (08 ili 09) napuhnula od stajanja. Iako covjek tvrdi da je ful ispravna samo eto to se dogodilo od nekoristenja. Za druge slucajeve vjerujem da su 100% tocni samo vjerujem i da je od stajanja. Imao sam Lg mobitel kojem se baterija pocela prazniti sama od sebe. Mobitel sam zamjenio i spremio u ladicu, nedugo, baterija se napuhnula i razvalila kuciste. Mozda nema veze sa macbookom ali moze se povuci paralela.
11.05.2016 | 08:51
Ima veze s tipom baterije, jacini kucista i naravno koristenjem.
11.05.2016 | 10:15
Da zavrsim ovaj tip rasprave sa pitanjem: Koliko se zapravo cesto to dogadja? Stjece se dojam da svaki drugi macbook ima ove probleme i da je macbook sklon tome.
11.05.2016 | 12:29
Nije cesto. Stos je sto Mac traje dulje od PC-a i baterija onda ima te simptome.
11.05.2016 | 13:07
dacika kaže:
samo vjerujem i da je od stajanja.

Nije.

Imao sam Lg mobitel kojem se baterija pocela prazniti sama od sebe. Mobitel sam zamjenio i spremio u ladicu, nedugo, baterija se napuhnula i razvalila kuciste.

Pobrkao si uzrok i posljedicu. Baterija se počela prazniti sama od sebe jer je nastradala, a sa svakim idućim punjenjem još više (jer dio članaka je bio u kratkom spoju). Odložio si mobitel u ladicu, a kemijski proces koji je u bateriji započeo ne mora nužno biti toliko brz da efekte vidiš odmah. Što manja baterija, to sporija reakcija.

Mozda nema veze sa macbookom ali moze se povuci paralela.

Nema veze s macbookom, niti s LGjem, nego s litijem kao kemijskim elementom.

Stjece se dojam da svaki drugi macbook ima ove probleme i da je macbook sklon tome.

Super mi je taj pasivni oblik glagola. Mislim - inače, u životu.
Gdje "SE" to stječe dojam? Ovdje sigurno ne. Vjerojatno među Mac hejterima na nekom pcekspert ili sl forumu.

Zaozbiljno - ne. Ako išta, onda suprotno. Statistički, novi Macovi dolaze s, u prosjeku dosta boljim baterijama od većine PC plastiša. K tome ih i štedljivije troše pa samim tim imaš više vremena korištenja za isti broj ciklusa punjenja, pa su u prosjeku dugovječnije.
11.05.2016 | 15:38
Od brdo baterija samo se jedna napuhnula, druga je cijela ali je krepala, a treća radi.
11.05.2016 | 22:57
smayoo kaže:

Super mi je taj pasivni oblik glagola. Mislim - inače, u životu.
Gdje "SE" to stječe dojam? Ovdje sigurno ne. Vjerojatno među Mac hejterima na nekom pcekspert ili sl forumu.

Zaozbiljno - ne. Ako išta, onda suprotno. Statistički, novi Macovi dolaze s, u prosjeku dosta boljim baterijama od većine PC plastiša. K tome ih i štedljivije troše pa samim tim imaš više vremena korištenja za isti broj ciklusa punjenja, pa su u prosjeku dugovječnije.

Oštro i po zglobu.

Doduše s pravom, krivo sam generalizirao bolji izraz je "stekao sam dojam..." iako je i on preširok i ponukan raspravama na mac forumima, uglavnom stranim. kod nas sam rijetko uopće vidio taj slučaj. Ja sam izgleda kao oni što su gledali na tv-u tornado pa misle da je to i obična naoblaka. Kako bilo Smayoo i Zabac su dosta dobro pojasnili meni laiku stvari
12.05.2016 | 01:40
Aha, ok... Gledaj, to je inače problem koji postoji uvijek i svugdje. Kad čitaš razne support forume za bilo što, lako je steći krivi dojam da se nešto kvari ili stvara probleme puno više nego što je to zaista. Jednostavno, 99% ljudi koji imaju neki proizvod nemaju potrebu otići na takav forum i napisati "Ja imam to-i-to već godinama i nemam nikakvih problema", a 99% onih koji imaju taj isti proizvod i imaju neki problem dođu na takvo mjesto baš zato što traže pomoć. I onda, samo na bazi takvog izvora informacija, imaš dojam da je neki problem vrlo čest, iako nije.

Moja supruga vozi Toyotu koja sada ima 10 godina. Povremeno prosurfam po toyotaownersclub.com. Ljudi se povremeno javljaju s problemima koji se mogu uklopiti u 6-7 tipičnih. Mi nemamo nijedan od njih, ali da nemamo Toyotu, a kanimo je kupiti, po informacijama na tom forumu bi odustali jer "se stječe dojam" da se Toyota kvari više od stojadina.
12.05.2016 | 09:43
I tu si potpuno u pravu. Mozda su dijelom ti forumi i neka vrsta anti reklame za odredjene proizvode. Generalno, mislim da ce moj mac posluziti koju godinu dok ne uzmem novi, ali sa sigurnoscu ne moze nitko garantirati pa ni ako je ispod novi iz trgovine. Cini mi se iako je plastican da je laptop doista kvalitetne izrade. Iako se na bijelom vidi koja crtica, naravno, na rad ne utjece.
27.05.2016 | 13:01
Stigla nova baterija za 13 " MacBook Pro Mid 2009,u pakiranju i potreban alat za promjenu nakon 10 min instalirana i sada ce na punjenje
Prilozi:
27.05.2016 | 18:59
Je li se napunila?
27.05.2016 | 22:56
ciko3 kaže:
Stigla nova baterija za 13 " MacBook Pro Mid 2009,u pakiranju i potreban alat za promjenu nakon 10 min instalirana i sada ce na punjenje

ako nije tajna gdje si uzeo i koliko si platio?
27.05.2016 | 23:52
Jest davno,ovo su podaci nakon prvog punjenja i 6 sati sleepa otprilike
Prilozi:
27.05.2016 | 23:53
U Kanadi, 120 dolara, dobio je na poklon od rođaka
22.12.2016 | 06:33
Kakav cudan problem jucer. Idem napraviti update sustava sa 10.11 na 10.11.6 i battery health mi stoji 65% u coconutbattery. Nakon upgrade-a sustava, zdravlje baterije pada na 45%?!!! Radi li se o bugu na pokazivacu ili je baterija otisla kvragu. Ok, ima 850 ciklusa al opet smatram da ovakav pad nije "prirodan"?!
22.12.2016 | 09:24
Pitanje je što učiniti kalibraciju baterije ili smc?
22.12.2016 | 11:42
dacika kaže:
Kakav cudan problem jucer. Idem napraviti update sustava sa 10.11 na 10.11.6 i battery health mi stoji 65% u coconutbattery. Nakon upgrade-a sustava, zdravlje baterije pada na 45%?!!! Radi li se o bugu na pokazivacu ili je baterija otisla kvragu. Ok, ima 850 ciklusa al opet smatram da ovakav pad nije "prirodan"?!

Neznam pitanje na tvoj odgovor, ali mi reci kako si uspio napraviti 850 ciklusa punjenja na bateriji staroj cca pol godine

Sorry, vidi sam post od @ciko, pa sam mislio da je tvoj
22.12.2016 | 12:07
Ma 850 ciklusa, ali i baterija je stara 5 godina, sve je bilo relativno uredu do tog upgradea, iza toga battery health 45%...katastrofa. Napunio sam do kraja i danas ću pokušati kalibraciju iako ne vjerujem u to.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi