Problem sa baterijom na MacBook Air 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa baterijom na MacBook Air 2015

30.04.2016 | 16:06
Dobar dan svima,nov sam na forumu pa se nadam da necete zameriti ako pitanje nije lepo postavljeno...Pre dva meseca sam kupio polovan MacBook Air 2015..Pomenuti MacBook sam kupio sa pokvarenom baterijom...Laptop odlicno radi kada je prikljucen na punjac ali cim se punjac iskljuci laptop se odma ugasi...Sto se tice baterije pise "No battery available",a preko nekog programa sam uspeo da ocitam da ima samo 6 ciklusa....Juce sam skinuo bateriju i ispitao napon i uopste nema nikakvog napona...Izgleda da se baterija skroz ispraznila i da sad ne moze da pocne da se puni...Da li znate na koi nacin bi mogo da je "probudim" da bi pocela da se puni? Nadam se da sta razumeli sta sam hteo da pitam...Hvala unapred na odgovoru.

ScreenShot2016-04-30at17.04.25.png
30.04.2016 | 16:37
Meni izgleda kao da je baterija skroz otisla Mozes je probati sokirati na par sekundi ali mislim da joj nema spasa.
30.04.2016 | 16:43
Kad je sve tako "tvrdo" 0, prije će biti da je problem u onom komadu elektronike koji se nalazi u samoj bateriji. Kako god bilo, mislim da nema puno nade. Nabavi novu bateriju, to je to.
30.04.2016 | 17:10
Vjerojatno si ga kupio u takvom stanju i platio nešto jeftinije. Šteta bi bila da ne kupiš bateriju i imaš laptop. Promjenit je možeš i sam, to vjerojatno znaš, ako ne evo ti link.

www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+13-Inch...ry+Replacement/40697
30.04.2016 | 17:33
Hvala na brzim odgovorima...Da dodam jos ovo uzeo sam zamensku bateriju posto za original trenutno nemam pare...Kada mi je stigla zamenska baterija i kada sam je povezao na laptop bila je negde na 60% ...Povezao sam punjac na laptop i dopunio je do 100%...Zatim sam koristio laptop na bateriju i kada je doso do nekih 15% ja sam ponovo prikljucio punjac,ali rada baterija nije htela da se puni tj onaj indikator na punjacu ne svetli ni naranzasto ni celeno...Zatim sam uzo iskljucio bateriju i stavim laptop samo na punjac i on normalno sve radi...zatim dok je tako na punjac uzo sam i vratio bateriju i zatvorim laptop i ona se puni...Cim se napuni do 100% ja sklonim punjac i kada hocu ponovo da je dopunim ono opet nece...Da li znate u cemu je ovde problem?
30.04.2016 | 18:05
originalin punjac?
30.04.2016 | 18:07
Da...original.
30.04.2016 | 18:56
Imaš li kakav link za tu bateriju koju si kupio? To je zadnji air, pa je teško na netu naći original bateriju za njega, jer se predpostavlja da još neće nikome trebati. btw. garancija za taj air je istekla ? Koji imaš air, 11 ili 13 model.
30.04.2016 | 18:59
m.aliexpress.com/item/32380089045.html?p...ail2mobilesitedetail U pitanju je Air 13..garanciju nisam dobio uz laptop.
30.04.2016 | 19:11
Na bateriji piše A1496 7150mAh 020-8142-A For MacBook Air 13" A1466 2013 2014, sad me bune godine 2013 i 2014, ako one jesu na oznaci. Oznaka za air A1466 je za model mid 2012, mid 2013 i early 2015 ista, samo je drugi (EMC 2925) koji neznam što znači. U zadnjem air je dosta poboljšana autonomija baterije, pa je moguća nekakva nekompatibilnost te baterije. Inače ta baterija bar po cijeni nije neko "smeće" , koliko košta original ?

www.everymac.com/ultimate-mac-lookup/?search_keywords=A1466
30.04.2016 | 19:17
Koliko sam ja upoznat ista je baterija i na Air 2013,2014,2015....Za ovo sto kazes da je u zadnjem Airu dosta poboljsana autonomija baterije, mislim da je razlog za to nova generacija procesora (manje trose nego prethodni modeli pa samim tim i baterija duze traje)...U Srbiji za original bateriju su mi trazili 220e.
30.04.2016 | 19:20
Evo, ovdje imaš ponudu originalnih, ne zamjenskih.

www.powerbookmedic.com/Apple-MacBook-Air...acement-p-26362.html

Imao sam i ja sličnih problema sa zamjenskom baterijom, na kraju sam morao uzeti original. Ispalo me skoro duplo jeftinije nego da sam naručio preko naših servisa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Ender, Riba, Anonimci (696)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?