Dobar dan svima,nov sam na forumu pa se nadam da necete zameriti ako pitanje nije lepo postavljeno...Pre dva meseca sam kupio polovan MacBook Air 2015..Pomenuti MacBook sam kupio sa pokvarenom baterijom...Laptop odlicno radi kada je prikljucen na punjac ali cim se punjac iskljuci laptop se odma ugasi...Sto se tice baterije pise "No battery available",a preko nekog programa sam uspeo da ocitam da ima samo 6 ciklusa....Juce sam skinuo bateriju i ispitao napon i uopste nema nikakvog napona...Izgleda da se baterija skroz ispraznila i da sad ne moze da pocne da se puni...Da li znate na koi nacin bi mogo da je "probudim" da bi pocela da se puni? Nadam se da sta razumeli sta sam hteo da pitam...Hvala unapred na odgovoru.
Kad je sve tako "tvrdo" 0, prije će biti da je problem u onom komadu elektronike koji se nalazi u samoj bateriji. Kako god bilo, mislim da nema puno nade. Nabavi novu bateriju, to je to.
Vjerojatno si ga kupio u takvom stanju i platio nešto jeftinije. Šteta bi bila da ne kupiš bateriju i imaš laptop. Promjenit je možeš i sam, to vjerojatno znaš, ako ne evo ti link.
Hvala na brzim odgovorima...Da dodam jos ovo uzeo sam zamensku bateriju posto za original trenutno nemam pare...Kada mi je stigla zamenska baterija i kada sam je povezao na laptop bila je negde na 60% ...Povezao sam punjac na laptop i dopunio je do 100%...Zatim sam koristio laptop na bateriju i kada je doso do nekih 15% ja sam ponovo prikljucio punjac,ali rada baterija nije htela da se puni tj onaj indikator na punjacu ne svetli ni naranzasto ni celeno...Zatim sam uzo iskljucio bateriju i stavim laptop samo na punjac i on normalno sve radi...zatim dok je tako na punjac uzo sam i vratio bateriju i zatvorim laptop i ona se puni...Cim se napuni do 100% ja sklonim punjac i kada hocu ponovo da je dopunim ono opet nece...Da li znate u cemu je ovde problem?
Imaš li kakav link za tu bateriju koju si kupio? To je zadnji air, pa je teško na netu naći original bateriju za njega, jer se predpostavlja da još neće nikome trebati. btw. garancija za taj air je istekla ? Koji imaš air, 11 ili 13 model.
Na bateriji piše A1496 7150mAh 020-8142-A For MacBook Air 13" A1466 2013 2014, sad me bune godine 2013 i 2014, ako one jesu na oznaci. Oznaka za air A1466 je za model mid 2012, mid 2013 i early 2015 ista, samo je drugi (EMC 2925) koji neznam što znači. U zadnjem air je dosta poboljšana autonomija baterije, pa je moguća nekakva nekompatibilnost te baterije. Inače ta baterija bar po cijeni nije neko "smeće" , koliko košta original ?
Koliko sam ja upoznat ista je baterija i na Air 2013,2014,2015....Za ovo sto kazes da je u zadnjem Airu dosta poboljsana autonomija baterije, mislim da je razlog za to nova generacija procesora (manje trose nego prethodni modeli pa samim tim i baterija duze traje)...U Srbiji za original bateriju su mi trazili 220e.
Imao sam i ja sličnih problema sa zamjenskom baterijom, na kraju sam morao uzeti original. Ispalo me skoro duplo jeftinije nego da sam naručio preko naših servisa.
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?