02.03.2016 | 00:24
Pozdrav,
Prošli mjesec sam kupio svoj prvi mac, iMac s kojim je došla nova tipkovnica i novi miš. Nakon 5 dana korištenja tipka enter kada se pritišće počela je škripati/cviliti. Iritirajući zvuk za koji nisam očekivao da bude na takvoj tipkovnci s takvom cijenom. Pitao sam par frendova koji još koriste prijašnju verziju i rekli su da nikada nisu imali takav problem na starijoj verziji tipkovnice.
Pošto imam garanciju odnio sam ju na servis u City Centar gdje je i kupljen iMac. Rekao sam o čemu se radi i prihvatili su tipkovnicu na servis. Nakon 2h su me zvali natrag da su očistili mehanizam i da je sada sve u redu.
Nakon tri dana enter je opet počeo proizvoditi isti zvuk kao i prije. Odnio sam tipkovnicu natrag na servis po drugi puta i kada ju se serviser za pultom probao dogodilo se škripanje tipke i prihvatili su je na servis pod opisom da je tipkovnica već bila na servisu i da opet škripi tipka enter.
Nakon tjedan dana čekanja javili su mi da mogu doć po tipkovnicu, da je stigla nova. Kada sam tamo došao serviser me počeo uvjeravati da je sa mojom tipkovnim sve u redu i da je posve ispravna ali da su ipak zatražili novu. Što mi nema logike kako su zatražili novu ako je ona po njihovom bila ispravna. Imam snimljen zvuk na mobitelu i to sam pustio servisu nakon čega je on i dalje tvrdio da je sve u redu.
Nova tipkovnica je nakon jednog dana počela opet škripati samo na enteru. Sve ostale tipke su super. Koga god sam pitao u dućanu kažu da tipkovnica nebi trebala proizvoditi taj zvuk osim jednog servisera tamo koji me je uvjeravao da sa tipkovnicom nije ništa.
Ja sad ne znam jel to normalno za tu tipkovnicu jer tipkovnice od dosta manje novaca nikada nisu škripale, a nije ni prijašnji model te tipkovnice.
Imaju li i drugi takav problem s novom tipkovnicom i isplati li se ić opet tamo žaliti pošto imam garanciju?