Problem s tipkom enter na Magic keyboard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem s tipkom enter na Magic keyboard

02.03.2016 | 00:24
Pozdrav,

Prošli mjesec sam kupio svoj prvi mac, iMac s kojim je došla nova tipkovnica i novi miš. Nakon 5 dana korištenja tipka enter kada se pritišće počela je škripati/cviliti. Iritirajući zvuk za koji nisam očekivao da bude na takvoj tipkovnci s takvom cijenom. Pitao sam par frendova koji još koriste prijašnju verziju i rekli su da nikada nisu imali takav problem na starijoj verziji tipkovnice.

Pošto imam garanciju odnio sam ju na servis u City Centar gdje je i kupljen iMac. Rekao sam o čemu se radi i prihvatili su tipkovnicu na servis. Nakon 2h su me zvali natrag da su očistili mehanizam i da je sada sve u redu.

Nakon tri dana enter je opet počeo proizvoditi isti zvuk kao i prije. Odnio sam tipkovnicu natrag na servis po drugi puta i kada ju se serviser za pultom probao dogodilo se škripanje tipke i prihvatili su je na servis pod opisom da je tipkovnica već bila na servisu i da opet škripi tipka enter.

Nakon tjedan dana čekanja javili su mi da mogu doć po tipkovnicu, da je stigla nova. Kada sam tamo došao serviser me počeo uvjeravati da je sa mojom tipkovnim sve u redu i da je posve ispravna ali da su ipak zatražili novu. Što mi nema logike kako su zatražili novu ako je ona po njihovom bila ispravna. Imam snimljen zvuk na mobitelu i to sam pustio servisu nakon čega je on i dalje tvrdio da je sve u redu.

Nova tipkovnica je nakon jednog dana počela opet škripati samo na enteru. Sve ostale tipke su super. Koga god sam pitao u dućanu kažu da tipkovnica nebi trebala proizvoditi taj zvuk osim jednog servisera tamo koji me je uvjeravao da sa tipkovnicom nije ništa.

Ja sad ne znam jel to normalno za tu tipkovnicu jer tipkovnice od dosta manje novaca nikada nisu škripale, a nije ni prijašnji model te tipkovnice.

Imaju li i drugi takav problem s novom tipkovnicom i isplati li se ić opet tamo žaliti pošto imam garanciju?
02.03.2016 | 06:20
Ja sam imao vrlo kratko vrijeme novu tipkovnicu i nije škripala. Ima onaj karakteristični zvuk tipkanja i sve tipke više-manje daju taj zvuk.
Novu tipkovnicu sam prodao jer mi u 10.10. nije bila podržana.
02.03.2016 | 07:18
To je zvuk o kojem govorim.
Prilozi:
02.03.2016 | 08:31
Evo kod mene je tipkovnica o kojoj priča zabac, te, koliko vidim nijedna tipka ne škripi
02.03.2016 | 10:45
Ne daj se otpraviti. A taj što tvrdi da je sve ok, reci mu da te ne zanimaju usmene izjave. Samo papir s potpisom i pečatom. Traži nove tipkovnice dok ne dobiješ jednu koja ne škripi.
02.03.2016 | 13:48
papittovenga kaže:
Evo kod mene je tipkovnica o kojoj priča zabac, te, koliko vidim nijedna tipka ne škripi

02.03.2016 | 15:58
Znači po vašim odgovorima taj zvuk nije normalna stvar na novim tipkovnicama.

Meni je serviser govorio kako su je oni istestirali prema Apple-ovim natuknicama i da je ona ispravna. Taj čovjek stvarno ima bahati stav.

Ali stvarno nisam očekivao i da će sad nova isto počet škripati. Onda sam već pomislio da je to vjerojatno mana novih tipkovnica.

Otići ću danas ili sutra do servisa sa svim papirima od prije. Zna li netko možda gdje bi se mogao još žaliti u vezi svega ili samo njihov servis?

Hvala na pomoći
02.03.2016 | 16:20
Apple podrška. 0800 222427
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 11 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO