MacBook pro 13 (2015) - nadogradnja SSD-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook pro 13 (2015) - nadogradnja SSD-a

14.02.2016 | 13:49
Pozdrav,

Prije nekoliko dana kupio sam predmetno računalo u verziji od 128GB , sada sam skužio da sam se zajebao jer trebam minimalno 256GB SSD-a, može pomoć na što trebam obratiti pažnju pri kupovini novog SSD-a i smijem li navedeno zamjeniti sam,a da ne nastanu komplikacije pri eventualnom servisu i slicno?
14.02.2016 | 13:56
www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch...SD+Replacement/38520

Tu gledaj kako se mijenja i što kupiti treba.
Ja bi na tvom mjestu kupio ovo minidrive.bynifty.com i na tome držao svašta od muzika do temp datoteka.
S druge strane, ako ti ne smeta (viri 1/2cm), možeš i običnuSD katicu kupiti (što bržu to bolju) i staviti je u slot

EDIT:

SSD košta 400$
SD katica i adapter koji ne viri uopće je 140$
14.02.2016 | 14:02
Hvala ti na brzom odgovoru...

Na SD karticu sam totalno zaboravio,mislim da mi se više isplati uzeti bržu SD karticu...tnx
14.02.2016 | 14:34
Kako je SSD skup, a i što budeš sa starim. Prodati?
microSD ide do 200GB, tako da imaš dosta prostora, a SD ide do 512GB.
14.02.2016 | 16:25
Nije mi namjera pametovati, ali stvarno ne kuzim o cemu razmisljate kada kupujete RACUNALO sa diskom od 128GB. Pa mobiteli danas imaju toliko :/

To je jos gora kupovina nego iPhone 6s sa 16GB

Imam ti ja ovaj Nifty, ali ne radi bas pouzdano. Nekada se sam od sebe unmounta (kartica se vjerojatno ugrije). Negdje sam ga zagubio po ladicama, jer ga vise i ne koristim, ali dobro dodje za ovo sto ti je Zabac napisao. Neke manje bitne stvari drzis tu, da oslobodis glavni disk.

Obicnu karticu ako kupis, slomit ces je u torbi jer viri preko 1cm (probao sam i tu varijantu)
14.02.2016 | 17:00
Što se tiće kartica, ja imam jednu SanDisk Ultra 80 MB/s SDHC I Class 10 32GB (www.bhphotovideo.com/c/product/1185199-R...2gb_card_80mb_s.html)i nikakvih problena s njome, niti sa slotom na kompu (10.10.3 je trenutno gore).
Ali, Mushkin istih karakteristika (možeš mislit) radi sranja i isštekava se i uštekava, dugo joj treba da je komp prikaže i kad je unmountam isto dugo traje.
Mislio sam kako je to slučajnost. Uzmem Lexar 4GB SDHC Class4 (kupio na rasprodaji za par kuna) i isto ponašanje.
@drlovric, mozda bi mogao probati s ovakvim nećim www.sandisk.com/home/memory-cards/microsd-cards/extreme-microsd
Gotovo saqm siguran da je u tome caka.
15.02.2016 | 10:41
Extreme kartice imam u foto aparatu za slikanje i to sve stoji sto pricas. Medjutim meni ova namjenska za rMBP radi probleme kada je dugo mountana.

www.amazon.com/Transcend-JetDrive-Storag...JDL360/dp/B00K73NWK0

Mislim da se tu ipak radi o pregrijavanju. Nisu te kartice dizajnirane mozda za takav rezim rada, da glume hard disk. Ne znam, lupam napamet.

Ili mozda samo ja imam problematicnu kopiju
15.02.2016 | 11:44
I mene taj Jet drive zafrkava... Ponekad se sam od sebe unmounta, ponekad ga neće prepoznati pa ga treba fizički izbaciti pa ponovno ubaciti, jednom sam ga morao formatirati kako bi ga prepoznao.
U svakom slučaju ne preporučam SD karticu za pohranu bilo kakvih važnih podataka, jednostavno nisu dovoljno pouzdane za takvo što.
Ja na nju stavim filmove i serije koje gledam kad idem negdje na put, pa ako ih pobriše nema velike štete.
15.02.2016 | 12:19
Probe radi, probajte s kvalitetnijim (SanDisk) karticama i onda pratite ponašanje. Meni je krtica dosta dugo u kompu (pr mjeseci) i nisam primjetio čudno ponašanje, osim one Mushkin i Lexar.
Ako se katica ne pojavi gotovo trenutno i ako se gotovo trenutno ne unmount-a, nešto nije kako treba.
Isto tako, jako sam zadovoljan s ADATA stickovima, www.adata.com/en/ufd/feature/145 , em su metalni, em rade onako kako treba (mount i unmount ide glatko bez zastoja).
15.02.2016 | 13:26
Nisam siguran da li je činjenica da ti je krtica dosta dugo u kompu - dobra ili loša? I... Kakve veze ima Katica s tim? I tko ti je uopće Katica? Tvoja supruga? Ili...?
15.02.2016 | 13:45
smayoo kaže:
Nisam siguran da li je činjenica da ti je krtica dosta dugo u kompu - dobra ili loša? I... Kakve veze ima Katica s tim? I tko ti je uopće Katica? Tvoja supruga? Ili...?

Hehe… sve se vraća sve se …..
@ žabac, bolje da si neki dan šutio
15.02.2016 | 16:27
KaRtica.
15.02.2016 | 16:27
15.02.2016 | 17:00
Ej Zabac, ni link ti ne radi
Zanima me koji to model preporučaš, gledam za sebe neki stick.
15.02.2016 | 17:56
Bio zarez, sad radi.
www.instar-informatika.hr/usb-memorija-a...ray/0703346/product/
Imam ovakav ali plavi 64GB nedavno kupljem i dva od 32GB koje imam valjda 5 godina.
21.02.2016 | 13:48
Pri kupovini Maca imao sam ogranicen budget, MacBook pro retina 13" 128GB je bio dodatno snižen pa sam ga kupio ,ali istina da,glupo da na Macu i iPhone-u sada imam isto memorije...

Kupio sam ovu www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=28983

I zadovoljan sam,na njoj držim multimediju...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 4 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO