Bluetooth trzavice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bluetooth trzavice

04.02.2016 | 11:26
Znam da je ovakva tema bila, ali nisam nikada našao pametno rješenje.
Dakle imam iMac Retina (prva verzija) i El Capitan te probleme sa bluetoothom.
Miš trza do granice neiskoristivost. Malo je bolja situacija kada nije na onoj ladici za tastaturu nego direkt uz kompjuter, ali i onda zatrza što za obradu fotografija i nije neka opcija.
Počeo sam koristiti žičani miš uz žičanu tastaturu pa sam nekako potisnuo taj problem. No nedavno sam kupio i Bluetooth slušalice koje također stalno prekidaju čim se malo pomakne glava. Nekada prekine i bez micanja glave i udaljavanja od kompa. Slušalice nisu problem jer sam ih upario sa iPhoneom i rade savršeno, ništa ne prekida i mogu se normalno kretati po stanu.
Bluetooth se ne kolje s ničim jer je tastatura žičana, na iPhoneu je uvijek isključen i nemam nikakv uređaj koji ga ima upaljenog. Nisu ni baterije u mišu niti slušalicama.
Uglavnom dosta iritantan problem koji onemogućuje normalan rad dosta skupoj opremi i volio bi ga nekako uklonit.
Hvala unaprijed.
04.02.2016 | 15:41
Makni mobitel od kompa. Makni WiFi router od kompa.
04.02.2016 | 19:36
A ako ni to ne pomogne, onda ti je bluetooth modul u kompu neispravan.
04.02.2016 | 19:55
Ne pomaže, ali mi je glupo da moram udaljavat mobitele i rutere od kompa od 22.000 kn

Evo jedan opširan post sa istim problemom ako nekom pomaže, meni nije.
Bluetooth
04.02.2016 | 20:25
Elem, servis onda. Točka.
04.02.2016 | 20:50
ico00 kaže:
Ne pomaže, ali mi je glupo da moram udaljavat mobitele i rutere od kompa od 22.000 kn

Bluetooth

Jesi se probao kupati s MBP? Komp od 22.000kn i ne možeš s njime u kadu. Ako želiš komp koji je imun na elektromagnetsko zračenje. Tu pogledaj, ima i za kadu: www.kingoflaptops.com
04.02.2016 | 20:55
zabac kaže:
ico00 kaže:

Bluetooth

Jesi se probao kupati s MBP? Komp od 22.000kn i ne možeš s njime u kadu. Ako želiš komp koji je imun na elektromagnetsko zračenje. Tu pogledaj, ima i za kadu: www.kingoflaptops.com

Izjednačavaš normalan rad i potapanje kompa?! Uvijek požalim kaj pitam išta na forumima jer se uvijek nađe neki intelektualac. Ajde još ubaci ustaše i partizane pa smo mirni.
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.02.2016 | 21:05
ico00 kaže:

Bluetooth

Kaze Smayoo, servis. Ja kazem da Smayoo ne cita s razumijevanjem, makar inace to radi.

Kazes da je tebi savjeti iz clanka nisu pomogli - zar su ti odbili popravak u servisu? Nisu promasli kvar?
04.02.2016 | 21:12
[quote="Dijete" post=148440]ico00 kaže:
Kaze Smayoo, servis. Ja kazem da Smayoo ne cita s razumijevanjem, makar inace to radi.

Kazes da je tebi savjeti iz clanka nisu pomogli - zar su ti odbili popravak u servisu? Nisu promasli kvar?

A kao da prvo provjerim slušalice, pa OS, kenj srać u biti pojma nemaju. Onda sam vidio ovaj članak gdje ni servis nije pomogao pa nekako nemam volje ostavljat komp jer sumnjam da će ga popravit. Nadam sam se da je neka opcija uključena/isključena pa da to zeza, ali još ju nisam našao. Probat ću slušalice spojiti na drugi stroj sa El Capitanom pa vidjet da li je do OS-a ili nešto hardverski kod mene.
04.02.2016 | 21:17
A jesi pokušao isključiti Handoff, kao što je navedeno u Update #5?
04.02.2016 | 21:27
Renzo kaže:
A jesi pokušao isključiti Handoff, kao što je navedeno u Update #5?

A jesam...na žalost ništa
05.02.2016 | 06:19
Nista ne izjednacavam. Ako pokraj kompa imas izvor elektromagnetskog zracenja, a mobitel to je, tada bez obzira na razlicite frekvencije rada, moze doci do smetnji.
Ja sam imao osti slucaj. Sad mob stoji okomito na stalku i vise se to ne dogadja.
Ovo sto predlazemo su besplatna rjesenja, naravno uvijek mozes u servis. Zasto trositi novce prije nego sto cujes sve savjete.
Sad mi je zao sto sam ista napisao. Kad ovako cujem, jasnije mi je zasto su ljudi egoisticni. Probas pomoci, a dobijes pljusku.
05.02.2016 | 07:25
Može biti da mi je negdje promaklo da si ga već nosio na servis, ali onda se nisi trebao dati otpraviti. Nema filozofije. Ako se ne radi o bliskom izvoru smetnje (pri čemu cijena kompa nije baš nikakva zaštita od tih smetnji, Žabac ti je dobro napisao), imaš neispravan bt modul u kompu ili otkinutu bt antenu ili tako nešto. Postoji softver kojim se to može dokazati ako se baš moraš dotle natezati sa servisom.

I, molim te, smanji nervozu. Tražio si pomoć, dobio si dobar savjet. Reci "hvala", ne otresaj se. Nije baš pristojno.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.02.2016 | 07:41
smayoo kaže:
Može biti da mi je negdje promaklo da si ga već nosio na servis

Sry Smayoo, ja sam se samo zezo.. al bih u svakom slucaju ja inzistirao na servisu...
05.02.2016 | 07:41
zabac kaže:
Nista ne izjednacavam. Ako pokraj kompa imas izvor elektromagnetskog zracenja, a mobitel to je, tada bez obzira na razlicite frekvencije rada, moze doci do smetnji.
Ja sam imao osti slucaj. Sad mob stoji okomito na stalku i vise se to ne dogadja.
Ovo sto predlazemo su besplatna rjesenja, naravno uvijek mozes u servis. Zasto trositi novce prije nego sto cujes sve savjete.
Sad mi je zao sto sam ista napisao. Kad ovako cujem, jasnije mi je zasto su ljudi egoisticni. Probas pomoci, a dobijes pljusku.

Tvoj drugi komentar nema veze sa željom za pomoći nekome nego je da izvineš obično laprdanje, a moj odgovor nema nikakve veze s egoizmom. Zahvalan sam na pomoći i ako si dobro pročitao, probao sam napraviti stvari koje si preporučio i nisu urodile plodom, a dodatno sam samo komentirao da je glupo da dajemo toliko novaca za komp koji nije u stanju stajati pored uređaja koje svakodnevno koristimo. Ne očekujem ekstremno korištenje poput tvojeg ciničnog komentara o kupanju s laptopom nego da mi komp normalno radi ako je na stolu mobitel, a u blizini ruter. Ne znam kaj je nenormalno i egoistično u tome.
05.02.2016 | 07:53
smayoo kaže:
Može biti da mi je negdje promaklo da si ga već nosio na servis, ali onda se nisi trebao dati otpraviti. Nema filozofije. Ako se ne radi o bliskom izvoru smetnje (pri čemu cijena kompa nije baš nikakva zaštita od tih smetnji, Žabac ti je dobro napisao), imaš neispravan bt modul u kompu ili otkinutu bt antenu ili tako nešto. Postoji softver kojim se to može dokazati ako se baš moraš dotle natezati sa servisom.

I, molim te, smanji nervozu. Tražio si pomoć, dobio si dobar savjet. Reci "hvala", ne otresaj se. Nije baš pristojno.

Nije ti promaklo da sam ga nosio na servis, samo sam se prije probao savjetovat s njima jer mi se ne ostaje tjednima bez kompa zbog bluetootha, no svakako bi nekako htio rješiti problem. Ako je servis jedini način onda ću i to napraviti kada neću biti u gužvi.
Moram se i ovdje osvrnuti na ovo s cijenom kompa. Dakle vama je normalno kupiti praktički savršeni stroj kako ga reklamiraju za puno novaca koji ne radi u normalnim svakodnevnim uvjetima? Možda sam ja lud, ali ne očekujem to kad kupujem kompjuter. Kao da npr. kupim neki skupi ručni sat koji ne radi kad je npr. upaljen televizor. Ne očekuješ da će raditi kilometar pod vodom, ali valjda bi trebao raditi u kućnim uvjetima.

A nervoza se stvorila, nije došla po defaultu. Pročitaj prvi post gdje se unaprijed zahvaljujem, na normalne komentare dajem normalne odgovore, tako da hvala, ali ne trebaš mene učiti pristojnosti.
05.02.2016 | 08:08
Vidi ga... I dalje bi se svađao... Ajde idi lijepo na forum.hr, tamo ima uvijek puno onih koji bi se svađali. Držati router na manje od par metara ili mobitel na manje od 10-20
cm od kompa nisu normalni uvjeti. Pročitaj ono prvo poglavlje u uputama. Ono koje svi preskaču.
Bluetooth radi na 2.45GHz, wifi radi na istom tom pojasu, a 3G je vrlo blizu. Naravno da si smetaju. Komp ti nije skup zato što ima military grade zaštitu od elektromagnetnih smetnji, nego zato što je napunjen skupim hardverom, ima skupo aluminijsko kućište i odgriženu jabuku na poklopcu.

Ja imam non-retina MBP, već drugi, i bt miš mi radi savršeno. Ali wifi router nije nikad bliže od 5 m, a mobitel nikad ne stoji na istoj strani kompa gdje i miš.
05.02.2016 | 13:39
Da malo trolam temu jer je srodno

Ja imam Razer Orochi. Prekrasan mali mis, radi na BT. Nemam smetnje nikakve, a uvijek je na stolu iPhone i 2 iPada. Stvarno nisam primjetio da to ima ikakvog utjecaja u praksi.

Ono sto mene zeza kod tog misa je nenormalna potrosnja baterija. Kada kazem nenormalna, mislim ih moram puniti 2-3 puta tjedno. (2 Energizer AA 1.5v). Ide mi to na zivce, pa ga sada koristim na kabel.

Ima neko slicna iskustva? Koliko cesto vi punite svoje BT miseve?

Apple Magic Mouse nisam nikada koristio, tako da nemam neku referencu za usporediti. Stoji nov u ladici, jednostavno ga ne volim. Prenizak mi i cudan u ruci :/
05.02.2016 | 13:54
smayoo kaže:
Vidi ga... I dalje bi se svađao... Ajde idi lijepo na forum.hr, tamo ima uvijek puno onih koji bi se svađali. Držati router na manje od par metara ili mobitel na manje od 10-20
cm od kompa nisu normalni uvjeti. Pročitaj ono prvo poglavlje u uputama. Ono koje svi preskaču.
Bluetooth radi na 2.45GHz, wifi radi na istom tom pojasu, a 3G je vrlo blizu. Naravno da si smetaju. Komp ti nije skup zato što ima military grade zaštitu od elektromagnetnih smetnji, nego zato što je napunjen skupim hardverom, ima skupo aluminijsko kućište i odgriženu jabuku na poklopcu.

Ja imam non-retina MBP, već drugi, i bt miš mi radi savršeno. Ali wifi router nije nikad bliže od 5 m, a mobitel nikad ne stoji na istoj strani kompa gdje i miš.

Nemam se želju svađati nego rješiti problem. Na žalost nemam luksuz velikog stana i udaljavanja rutera par metara pa će morat ostati gdje je. Na starom iMacu je sve normalno radilo u istim uvjetima, e sad sam ja pokušao shvatiti da li je do hardwarea ili je OS u igri.
Probat ću prebaciti komp u drugu sobu i ugasiti ruter da vidim ima li učinka.
05.02.2016 | 14:00
drlovric kaže:
Da malo trolam temu jer je srodno

Ja imam Razer Orochi. Prekrasan mali mis, radi na BT. Nemam smetnje nikakve, a uvijek je na stolu iPhone i 2 iPada. Stvarno nisam primjetio da to ima ikakvog utjecaja u praksi.

Ono sto mene zeza kod tog misa je nenormalna potrosnja baterija. Kada kazem nenormalna, mislim ih moram puniti 2-3 puta tjedno. (2 Energizer AA 1.5v). Ide mi to na zivce, pa ga sada koristim na kabel.

Ima neko slicna iskustva? Koliko cesto vi punite svoje BT miseve?

Apple Magic Mouse nisam nikada koristio, tako da nemam neku referencu za usporediti. Stoji nov u ladici, jednostavno ga ne volim. Prenizak mi i cudan u ruci :/

Ako se ne varam on ime neki svoj dongle koji se upikne u USB pa možda zato radi normalno. I kod njega bi baterija trebala trajat jako jako dugo. Ja koristim Eneloop punjive baterije i traju par tjedana.
05.02.2016 | 14:09
Ne, ne. Ovaj je bas BT. Nisam htio te sa dongle, da mi ne ukrade jedan od dva USB porta
05.02.2016 | 14:12
drlovric kaže:
Ne, ne. Ovaj je bas BT. Nisam htio te sa dongle, da mi ne ukrade jedan od dva USB porta

Znam da sam negdje vidio za USB port..ovo je na službenim stranicama kao requirement "PC or Mac with a free USB port"
05.02.2016 | 14:35
Ovaj je moj:

www.razerzone.com/gaming-mice/razer-orochi

Izasao je eto u medjuvremenu novi model. Vise revizija. Evo vidim da se hvale sa 3 puta dulje vrijeme baterije od predhodnika. Znaci da su svjesni problema

Odlican je mali i brutalno dobar gejmerski mis. Njega koristim u svakodnevnom radu, nije mi Wacom nikada uspio zamijeniti pravi mis.
05.02.2016 | 15:51
Ja svoj magic mouse punim jednom tjedno, a tipkovnicu jednom mjesečno. Imam onaj apple set baterija s punjačem, 6 baterija i punjač.
05.02.2016 | 17:17
ico00 kaže:
zabac kaže:

Tvoj drugi komentar nema veze sa željom za pomoći nekome nego je da izvineš obično laprdanje, a moj odgovor nema nikakve veze s egoizmom. Zahvalan sam na pomoći i ako si dobro pročitao, probao sam napraviti stvari koje si preporučio i nisu urodile plodom, a dodatno sam samo komentirao da je glupo da dajemo toliko novaca za komp koji nije u stanju stajati pored uređaja koje svakodnevno koristimo. Ne očekujem ekstremno korištenje poput tvojeg ciničnog komentara o kupanju s laptopom nego da mi komp normalno radi ako je na stolu mobitel, a u blizini ruter. Ne znam kaj je nenormalno i egoistično u tome.

Oprosti, što je laprdam?
Gdje si isčitao egoizam?
Komentar ja malo ciničan (ono s kupanjem) ali nis bio prisiljen kupiti MAC, znao si cijenu. Trebao bi znati kako mobiteli zrače, pa makat po onom zvuku u zvučniku radija. Isto i WiFi Router zrači.
05.02.2016 | 18:09
ico00 kaže:
Na starom iMacu je sve normalno radilo u istim uvjetima, e sad sam ja pokušao shvatiti da li je do hardwarea ili je OS u igri.

Nema što OS biti u igri. Kako rekoh - ako odmicanje od wifi routera ne pomaže, onda servis. Točka.
05.02.2016 | 18:45
Po svemu sudeci je HW problem. Ili je sam modul ili BT antena ili kablic od antene ili mozda samo banalno npr. los kontakt konektora antene na modulu. U servisu te banalne probleme mogu vrlo brzo otkriti bez da ostavljas MBP (danima u servisu) samo se moras naruciti. Mogao si napisati kada se to pocelo desavati. Odmah nakon kupnje? Je li ti mozda MBP padao ili udaren (jer nekima na forumu je znao pasti sa drugog kata i nista).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 10 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi