Magic Keyboard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Keyboard

16.12.2015 | 20:26
Danas sam kupio ženi MacBookAir i dobio poklon bon od 900kn u iStyle-u (akcija vrijedi do 17.12, pa požurite).
Pošto iPod a niti jedan drugi uređaj ne ulaze u tu kombinaciju, želio sam kupiti novi miš (nisu ih imali), pa sam kupio/uzeo novu Apple tipkovnicu.
Kako imam 10.10.3 na MBP, tako sam upario tipkovnicu (tu nije bilo problema), ali problemi nastaju kad sam želio pojačati i smanjiti zvuk. TO NE RADI! Niti druge tipke ne rade koje su na funkcijskim tipkama. Imam F1, F2, ... Ovo je užasno i strašno. Čitam po netu i vidim, traži 10.11. E Pa, ne budem zbog toga nadograđivao sistem.
Druga stvar je kako nema nikakve indikacije napunjenosti baterije, u stvari ima, ali je ikona baterije prazna (opet valjda treba 10.11). Ne dao Bog puniti preko računala bateriju jer se tada odspoji od BT-a i prijavi se kako neki drugi uređaj sa svojim kodom. Kad odštekam USB iz kompa, tada se naravno onaj "drugi" uređaj ne makne i tipkovnica se ne spoji na konp.
Ajde dobro. Skinem BetterTouchTool (koji radi na 10.10.3) i postavim tipke, ali opet problem s volume up i down, ne stišava i ne poglašnjava zvučnik kad držim pritisnutu tpku, već trebam tipkati.
Druga stvar, na Option tipki nema više ikone već piše alt / option, na Command tipki već dugo nema jabuke, ali je ikona ostala, ctrl je prešao u u control. E da, dodali su i znak @ na dvojku (neka si ga nabiju odostraga) kad se tolike godine nisu udostojili nacrtati, mogli su ga i sad izostaviti. fn tipka nema nikakvu ulogu. Ajde, Shift radi, kao i Command.
Ergonomija je na dnu, plitke tipke nisu za dugotrajno tipkanje, strelice su usrali, L i D su normalne velićine, ali su U i D 1/2 normalne, loše opet jer se teško pogode tipke (stisne se gore, umjesto desno).
Nagib tipkovnice je premali i bilo e dobro podložiti. Vrlo je lagana i lako klizne po glatkom stolu. Veličina je još manja od prethodne.
Dobra stvar u svemu je kako su tipke veće po 1mm sa svake strane. Ima bateriju koja ako traje kao i u prijenosnicima, tada bude OK.
Više mi pristaje kao veliki daljinski za Apple TV, nego tipkovnica za računalo. Za 1.083,16kn ipak se trebalo dobiti više, a i kompatibilnost sa starijim sistemima je trebala biti veća.

Sve u svemu, promašaj Apple-a. Preporuka je kupiti stare tipkovnice dok ih još ima jer AA baterija bude za kupiti i za 20 godina.

apple-wireless-keyboard1.jpeg

magic_keyboard.jpg
16.12.2015 | 20:56
Meni se ta bezicna tipkovnica nikada nije svidjela. Uvijek sam uz iMac koristio zicanu, iako mi numericki dio ne znaci puno u zivotu.

Mogao si puno pametnije potrositi soma kunica
16.12.2015 | 21:08
Bila je jedna serija iMaca sa mini žičanom tipkovnicom tj bez numeričkog dijela i to čini mi se 2009 godine. Još tražim ako naletim na nju jer mi paše. Imam takvu bežičnu ali ponekad kod instalacije novog sistema ne radi pa moram koristiti žičanu. Nabavio sam mini žičanu (kopija bežične sa USBom) preko Alibabe za cca 15 $, ali je nešto slabije kvalitete. Meni je dobra. Neke tipke isto ne rade kao kod bežične kao što je žabac naveo a pošto ih ne koristim nije mi bitno.
16.12.2015 | 22:29
@zabac - Da, većina toga što kažeš stoji, ali mi nije jasno zašto ne bi stavio zadnji OS X? Ako ga ja mogu imati na stroju iz 2007. godine i radi strava, očigledno nema nekih objektivnih razloga da se ne koristi.

@drlovric - Upravo tako, priznajem samo veliku tipkovnicu, najviše radi kursorskih tipki normalne veličine.

@jzelko - Imam jednu takvu i ljubomorno je čuvam! Stavio sam je klincima na njihov mali iMac jer imaju malecni stol, pa je idealna, a ne davi s baterijama.
17.12.2015 | 06:02
drlovric kaže:
Meni se ta bezicna tipkovnica nikada nije svidjela. Uvijek sam uz iMac koristio zicanu, iako mi numericki dio ne znaci puno u zivotu.

Mogao si puno pametnije potrositi soma kunica

Mogao, ali je izbor yoliko jadan da nije bilo baš izbora. Slušalice imam, zvučnik mi nije koristan, dodatci od Apple-a su preskupi i imam ih. Opet, nisam htio dodavati neke velike novce jer sam istovario za komp dosta.
17.12.2015 | 06:08
dpasaric kaže:
@zabac - Da, većina toga što kažeš stoji, ali mi nije jasno zašto ne bi stavio zadnji OS X? Ako ga ja mogu imati na stroju iz 2007. godine i radi strava, očigledno nema nekih objektivnih razloga da se ne koristi.

Ne bini 10.10 stavi da nisam morao. Photoshop 6 nije htio instalirati CameraRaw koji mi je trebao za fotić i onda sam morao dignuti OSX. Da je po mome, ostao bi na 10.6.8. Sve su to lopovi, koji, kad je prijeđena kritična masa, počinju ucjenjivati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bip, jura22, m@xym, Riba, tino1, Tomek, t_burgund, Anonimci (646)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO