NAS Server za multimediju koji uzeti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NAS Server za multimediju koji uzeti

03.12.2015 | 09:01
Pozdrav svima !

Molim za savijet. Kupio bih si neki NAS kako naslov kaze, iskljucivo za filmove ( mkv 1080p,blu-ray 1080p) i mozda storage slika. Ono sto me muci jer se ne kuzim bas naj naj oko tih NAS rijesenja a koliko vidim da svi spominju da je bitan transcodeing tj. snaga samog CPU-a na NAS-u.

Svi uredjaji u mojoj kucnoj mrezi i vise su nego dovoljno jaki za play-anje moje kolekcije i nije im ( mi ) potreban transcodeing. Naravno to se spominje kad se krene pricati o Plex-u kojeg i ja zelim instalirati na sve uredjaje i NAS ali mi nije potreban taj transcodeing vec samo passthrough do uredjaja koji ce vrtiti video ( mac mini, SmarTV, popcorn hour, tablet, laptop i dr.... ).

Imam priliku vrlo povoljno uzeti NAS ZYXEL NSA325 v2 pa me zanima dali bi on onda zadovoljio moje potrebe ili ako ne, moze li neka preporuka za NAS koji moze na sebe instalirati PLEX i da moze primiti 2 diska tj. 2 x 4tb.
Evo ovaj imam priliku kupiti novi za 600kn www.zyxel.com/products_services/nsa325_v2.shtml?t=p

Ono sto pokusavam dobiti je ustvari da kad pokrene recimo plex na TV-u da mi se otvori kao videoteka sa coverima filmova i kad kliknem na njega da se vide osnovni podaci o filmu i onda da mogu pokrenuti film. Isto tako na mac-u ili na tabletu ili laptopu.

Napominjem da gledam da prodjem sto jeftinije. Nije mi potrebno nista vise od ovoga.

Hvala puno !
03.12.2015 | 13:49
Ako ces Plex Server vrtjeti na nekom racunalu, uopce ti nije bitna snaga NAS-a. NAS ce biti samo storage za pohranu podataka. I to ce raditi super. U tom slucaju usko grlo moze biti samo propusnost tvoje mreze, nista drugo.

Ako ces se osloniti na NAS da ti sve to radi, 99% da to ne moze korektno odradjivati NAS od 600kn.

Imas i trecu opciju da koristis racunalo da kovertiras video datoteke u svima citljiv format i da tako obradjene filmove, stavljas na NAS na kojem je Plex server koji ne radi transcoding.

Ja bi isto tako volio znati, za moje primjene, koji je to najuniverzalniji video format kojeg svi citaju
03.12.2015 | 16:57
Ajde da budem jos malo tocniji sto zapravo trazim. Znaci trenutno gledam filmove preko media centra popcorn hour a200 u kojem je instaliran 2TB hdd. E sad njega sam gotovo popunio a veci ne mogu staviti jer moj popcorn podrzava diskove do max. 2TB.
Osim toga u spavacoj sobi imam SmarTV i preko njega gledam isto tako serije i sl. Vrti sve kontejnere i sve vrste zvuka te podrzava titlove sa nasim znakovima ali problem nastaje kad te iste filmove pokusam vuci od popcorna preko mreze. Onda radi film ali titlovi nece. Dok sam bio na windozama onda sam imao instaliran plex na racunalu i onda vukao na taj isti SmarTV filmove od popcorna ali preko racunala i sve je radilo i titlovi.
E sada kako mi je ponestalo mjesta na popcornu mislio sam kupiti NAS i u njega ubaciti jos jedan disk i instalirati taj plex na NAS i onda vuci filmove direktno i na popcorn ali i na SmarTV u drugoj sobu.
U pravilu stream bi isao uvijek na jedan uredja. Znaci ne bi bilo nikada streamanja na popcorn i drugi TV istovremeno.
Osim toga na popcornu imam poslozeno videoteku kao sto se moze na plexu a isto tako zelim i na drugom tv napraviti.

Molim preporuku znaci za NAS koji to moze i da prima 2 diska po 4TB. Za sto manje para naravno...hahahaha...znam da to ne ide jedno sa drugim ali uvijek ima onaj koji je najjeftiniji a to moze i recimo koji je best buy...

Hvala Vam puno !!!
04.12.2015 | 09:30
sve jasno što se traži. Moj prijedlog bi bio Synology ali to prelazi bareb duplo preko tvog buđeta. into 2bay od synology da može komotno hostati plex i sve ostalo (bez transcodinga, dakle samo directplay/pass through) je cca 1000kn + PDV (novo).

Bilo što ostalo se ne usudim predložitit jer nemam iskustva sa drugim uređajima na kojim bi se eventualno trebao vrtit plex niti kada bi to radilo.

eventualno znam da NAS sa manje od 256MB rama i CPU ispod 1Gzh će imati popriločno problema sa Plex serverom (kada krene crawl librarya i hendlanje metadata podataka). Transcoding ni ne spominjem.
04.12.2015 | 09:49
Vec sam ranije spominjao aplikaciju Infuse. Burtalan app koji vrti sve zivo, i ne treba server nikakav. E sada su napravili app i za ATV4, koji je besplatan za sve iOS vlasnike licence.

To ce rijesiti ljudima jako puno problema, jer trebas samo mrezni disk (najjeftiniji moguci NAS ce biti OK), a ATV ce raditi hard work (ukoliko je potrebno transkodiranje u letu).

Interface je isto tako dobar. firecore.com/infuse

Ja bi radije, za iste pare, kupio jeftini NAS + ATV4, umjesto malo jaceg NAS, koji ipak nece savrseno raditi da se razumijemo
04.12.2015 | 10:19
Tu nije uopće pitanje potrebe transcodinga. Kao što je rekao Dandy njemu samo treba storage i mjesto gdje će hostatit GUI za pristup sadržaju. Svi klijenti mu mogu očito čitatit uredno kompletan content .

Dakle jeftini nas za skladište i to je to
08.12.2015 | 13:40
drlovric kaže:

Ja bi isto tako volio znati, za moje primjene, koji je to najuniverzalniji video format kojeg svi citaju

Ja bih rekao da je to h264 codec za video, aac za zvuk a sve to skupa u mp4 fajlu.
No mp4 baš i nema super podršku za titlove kao što to ima mkv.

Mislim da je rješenje, kao i uvjek, ffmpeg.
ffmpeg -i infile.mp4 -f srt -i infile.srt -c:v copy -c:a copy -c:s mov_text outfile.mp4

Nisam još probao, ali u biti ova linija koju sam kopirao neće dirati audio i video (nikakav transcoding, znojenje cpu-a i gubljenje kvalitete videa), nego će upakirati u mp4 fajl titlove. E sad, ovisi o playeru da li će ih znati čitati, iUređaji bi trebali.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 1 sat
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO