powerbook g4 1ghz
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

powerbook g4 1ghz

23.05.2006 | 17:34
prije par mjeseci switchao sam se na apple,imam 20\" iSight g5 2.1ghz,i full sam zadovoljan.medutim,zbog nekih promjena u poslu i cestih putovanja ipak bih trebao laptop. trenutacno mi se nudi jedan pb 17\" 1ghz,1gb ram,znam da je mazen i pazen,ali ga jos nisam isprobao. posto sam jos uvijek friski macovac nemam jasnu predodzbu koliko je 1ghz jak/slab procesor.inace sam dj i laptop bi mi trebao radi cubase-a,garage banda te final scratcha,traktora etc.. kako sam i za g5 jedva nategnuo lovu,za macbook pro stvarno nemam,(macbook mi se cini premalen),a cak niti za pb cija cijena prelazi onu koju mogu dobiti za svoj i Mac. moze mi netko dati realnu ocjenu mogucnosti navedenog pb s obzirom na gore navedene programe? pliiiiiz...
23.05.2006 | 19:17
Zaboravi pb 17\".1ghz G4 jednostavno je pre slab za bilo kakvi ozbiljniji rad.

Uzmi mac book,idealan stroj za tvoje potrebe.
23.05.2006 | 20:46
U posljednjih godinu dana napravio sam glazbu i mixeve za preko desetak filmova (što igranih, što dokumentarnih, što animiranih; 3 od njih bit će na Animafestu jedan u Annecyu) xy reklama, sound design za svjetsku izložbu u Japanu,šaku koncerata i izložbi sve to na Pb g4 1ghz 17 incha... neozbiljno???
23.05.2006 | 20:55
Svaka čast.
24.05.2006 | 02:24
Ne budi lud coste....
G5 je puno brži stroj....
24.05.2006 | 03:02
heh.. mac book mi je nekako malen.. ipak sam naucio na 20\".. ..znaci,slab.. ili mozda nije.. moram priznati da sam jos uvijek .. anyway,thnx
24.05.2006 | 03:19
Ako još uvijek razmišljaš - tada razmišljaš o prelasku s konja na magarca !
Jedini logičan korak je ići s konja na pastuha - dakle Intel Mac - desktop ili laptop.
24.05.2006 | 03:34
hm.. valjda si u pravu.. btw,zasto je razlika u cijeni macbook-a pro 2.0ghz izmedu austrije i hrvatske 9,500kn,tj skoro cijena entry level macbook-a
24.05.2006 | 05:27
Tema sa cijenama je već toliko puta prožvakana po cijelom farumu i šire, pa je nema više smisla ponavljati. Tu smo gdje smo.
Upravo sam ti i htio predložiti da na svojim putovanjima svratiš u Austriju zbog nižih cijena MacBook Pro-a (ako te internacionalna tipkovnica ne smeta).
24.05.2006 | 18:11
to cu i napraviti.sto se tice tih cijena,na vece cijene kod nas sam naviknut,i to i ocekujes kad otvaras hr cjenike,ali bas ovolika razlika nije bila niti na jednom modelu,a bas taj macbook je cini mi se najzanimljiviji najvecem krugu ljudi.u biti,cijena je kad izracunas kao da ju nas ducan kupi u nekom europskom i doda porez i carinu
24.05.2006 | 18:30
shlomo je napisao:
U posljednjih godinu dana napravio sam glazbu i mixeve za preko desetak filmova (što igranih, što dokumentarnih, što animiranih; 3 od njih bit će na Animafestu jedan u Annecyu) xy reklama, sound design za svjetsku izložbu u Japanu,šaku koncerata i izložbi sve to na Pb g4 1ghz 17 incha... neozbiljno???

Covjek ti je sve rekao sto se tice ozbiljnosti navedenog laptopa! ja imam G4 PB 1 GHZ doduse od 15'' i vec par godina radim na njemu bez problema (da, pa i dan danas). primarna stvar je da li ti stroj zavrsava posao kojim se bavis, a trcati za najmodernijim i latest verzijama me nikada nije \"palilo\"
za taj fah kojim se ti bavis ne mogu preciznije reci, ali covjek ti je odgovorio iz prve ruke. znaci-stroj je vrlo ozbiljan.

druga stvar je da li ici sa novijeg i modernijeg stroja na stariji! ja osobno NE bih ucinio takav skok, ipak unazad! BOLJE se strpiti jos neko vrijeme, doci do nekih novaca (sretan rad i dobra zarada ) i onda otici lijepo do austrije ili italije (sa tom situacijom sam bolje upoznat) i kupiti jedan MacBook recimo koji ce ti vjerovatno isto zavrsiti te poslove o kojima pricas (kada si na putu)! a imaces doma jedan desktop i jedan novi notebook u torbi.
  • User
  • Posjetitelj
24.05.2006 | 21:30
Ja sam isto za MacBook (Pro). Jedini problem je nedostatak softvera kojeg trebas (iako bi na tvom mjestu zamijenio Cubase sa Logicom kad vec koristis Maca), ali uvijek mozes koristit BootCamp ako ti sta fali. I MacBook i MacBook Pro imaju miniDVI izlaz i ako ti vec treba vise prostora kad mixas/produciras, uvijek mozes spojit drugi monitor i prosirit si desktop.

Btw koji stil muzike najcesce pustas?
25.05.2006 | 00:49
prebacih se na logic vec vocal house kao major,uz malo electro zvuka,disca etc..
  • TB303
  • Posjetitelj
25.05.2006 | 23:49
ja sam NOVI korisnik Maca i polako se privikavam, takodjer radim kao DJ i zanima me MacBookPro...doma koristim G5 2.0 dual core s 2.5GB memorije...
e sad, Book bi koristio za live nastupe i mobilno stvaranje glazbe...
koje su to cijene u Austriji i gdje tocno, mislio sam cak da ga uvezem iz USA!!?
koju koristis eksternu zvucnu, ja sam mislio uzeti MOTU Traveler ali sad nemam para, imate mozda nesto drugo za preporuciti?
thanks
26.05.2006 | 06:24
MOTU Traveler je odličan izbor za MAC,i nemaš potrebe gledat dalje od nje.
Pitanje je dal već imaš zvučnu na G5-ici?
26.05.2006 | 10:41
ducan ti je m store,blizu graza, a 15\" macbook pro na 2,0ghz kosta 1999eura sa merwerstokakoliseveczove (kod nas kosta 23500mislim)
evo ti link pa chekiraj.
[url]http://www.m-store.at/,
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 13 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO