iMac 4K 21"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 4K 21"

18.10.2015 | 15:05
@smayoo i @jmirakul: Koliko ste dali za te strojeve? Ja mislim da oni nisu bili ispod 17,000kn, ako me pamćenje služi? Jel se tu ta cifra vrtila oko te cijene?

Sada da se nađe takvo računalo novo, vrijedilo bi isto toliko, ako ne bih čak i više. Barem tako ja mislim. A vjerujem da ih ima možda još negdje na zalihi, samo treba znati tražiti.
18.10.2015 | 15:11
14.600+PDV, dakle cca 18.200.
18.10.2015 | 18:24
Kupljen je 9.11.2012 za 13527.00 + PDV s time da je bila CTO narudzba i to dodatno tzv. HiRes LCD 1680x1080, anti-glare opcija i Eng.International keyboard (bez tih dodataka je bio cca 12800.00). Ostalo je bilo standardno 2.3GHz i7 quad, 4GB RAM i NVIDIA GeForce GT 650M 512 MB. 16GB RAMa sam uzeo posebno od OWC za 108$ + PDV (u to doba je ram bio jako jeftin). SSD i HDD sam posebno ugradio.
18.10.2015 | 22:32
SSD si uzeo ovaj Awesome fantastični od 24 GB?
19.10.2015 | 08:37
Danas, na kraju 2015., kada 99% aplikacija zna iskoristiti prednosti Retina ekrana, kupiti bilo sto u manjoj rezoluciji (smijesnih 800px ) je kao da pucas sam sebi u nogu.

Na rMBP, ako inicijalno imas dovoljno rama (sada i dolaze sa 16GB, pa to nikakav nije problem) i model sa grafickom karticom, nemas sto niti nadogradjivati narednih 4-5 godina, i svejedno je tada vrijeme za novi Ko bas zeli, za paprene pare, moze naknadno povecati
i SSD disk u Retinama.

Ja sam izuzetno zadovoljan visegodisnjim radnim vijekom (i vrijednoscu nakon tog perioda) Apple prijenosnih racunala.
19.10.2015 | 08:49
Ja opet ponavljam da ja NE VIDIM nikakvu prednost retina ekrana. Mislim da je Dijete spomenuo kako ti "stane" puno više toga na istu veličinu monitora, ali meni to ništa ne koristi jer su tada sličice i slova presitni, pa ne vidim dobro. U drugoj verziji, gdje nisu sitni, nema ni te prednosti koju Dijete spominje, a ovu drugu tzv. "prednost" ionako ne vidim, blago meni.

Tako da sam vrlo rado pucao sam sebi u nogu i uopće me ne boli. Štoviše, vrlo sam zadovoljan.
19.10.2015 | 10:05
drlovric kaže:
Danas, na kraju 2015., kada 99% aplikacija zna iskoristiti prednosti Retina ekrana, kupiti bilo sto u manjoj rezoluciji (smijesnih 800px ) je kao da pucas sam sebi u nogu.
Ma molim te koje su to prednosti vece gustoce piksela po incu monitora osim što je prikaz slike više sexy? Ja tako i tako 95% vremena radim na vanjskom 27" monitoru (2560x1400 px) i uživam u blagodatima aplikacija prilagodjenim većoj rezoluciji.

drlovric kaže:
Na rMBP, ako inicijalno imas dovoljno rama (sada i dolaze sa 16GB, pa to nikakav nije problem) i model sa grafickom karticom, nemas sto niti nadogradjivati narednih 4-5 godina, i svejedno je tada vrijeme za novi Ko bas zeli, za paprene pare, moze naknadno povecati
i SSD disk u Retinama.

Ja sam izuzetno zadovoljan visegodisnjim radnim vijekom (i vrijednoscu nakon tog perioda) Apple prijenosnih racunala.
Kada bi danas isao u nabavku rMBP-a svakako bi izabrao opciju sa 16GB RAMa ali vjerovatno bez diskretne grafike jer je Intel Iris Pro dovoljno dobar za mene. Promjena SSD-a na retinama i nije tako skupa kod OWC-a 480GB za 299$. Vrijednost nakon 3-4 godine me uopce ne zanima jer MBP nisam kupio da bi ga prodavao.
19.10.2015 | 10:56
Tu se slažemo. I, najvažnije, stvarno upotrebljiv životni vijek Maca je bitno dulji od 5 godina.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
19.10.2015 | 11:04
zabac kaže:
Osnovni Qashqai košta 156.000kn, a automatskim mjenjačem je 17.100kn skuplje! Pa i ručni mjenjač nešto košta.

Košta, ali bitno manje, jer je automatik puno teže napraviti, ima puno više dijelova i računalo koje upravlja njegovim brojnim senzorima.

zabac kaže:
S druge strane pogon na sva četri kotača uopće nema u ponudo s benzinskim motorom!!!!!

Očito su ispitivanjem tržišta i dosadašnje prodaje po modelima zaključili da je interes premali da bi ga nudili.

zabac kaže:
4.000knza metalik boju!!

Pa to je otprilike procječna cijena nadoplate za metalik, dapače ima podosta proizvođača gdje je to i puno veća doplata...
19.10.2015 | 12:14
@jimarakul:

Ocigledno nismo ista ciljana skupina korisnika, a ti si izgleda osoba kojoj je tesko razumjeti i prihvatiti tudje misljenje.

Ti imas 27" monitor spojen na stari mac i sve pet, a sta ti to vrijedi na putu, u voznji, aerodromu, avionu. Ja sam i kupio prijenosno racunalo jer sam cesto u pokretu, i zelim kvalitetan monitor da imam u prijenosniku, ne samo na stolu.

Bavim se fotografijom i cijenim svaki pixel. Meni su non-retina ekrani kao tapiserije. Ruzno, nazubljeno, krzavo.

Zasto danas SVI mobiteli imaju skuplje i energije gladnije retina ekrane, ako je to tako nepotrebno i nevidiljivo?

Zakleo bi se da je prije 25-20 godina bilo istih takvih zagovornika monokromatskih ekrana. Sto ce nam boje na ekranu kada imamo prekrasno zeleno-crno i sva se slova lijepo vide?
19.10.2015 | 13:07
@drlovric Meni nije tesko prihvatiti tudje misljenje. Od kud ti to. Postujem to sto je tebi Retina bolja i da ti je must have. Meni nije i iznosim razloge zasto mi je to tako. Definitivno da je prikaz slike na LCD-u vece gustoce pixela kvalitetniji (ljepsi ma sto god to znacilo) u odnosu na LCD koji nema takvu gustocu. Medjutim to nije presudno i nije istina da se danas bez retine ne mogu kvalitetno slike profesionalno obraditi. Tvoja asocijacija sa pucanjem u nogu asocira da se danas nista bez retine nemoze napraviti, a usporedbom monokromatskih i kolor monitora si opet malo ponovo pretjerao.
19.10.2015 | 14:43
drlovric kaže:
@jimarakul:

Ocigledno nismo ista ciljana skupina korisnika, a ti si izgleda osoba kojoj je tesko razumjeti i prihvatiti tudje misljenje.

Čuj, ali ti si taj koji je svoj stav izrazio kategorički i poopćeno (kao da vrijedi bezuvjetno i za sve jednsko) - "kupiti non retina to je pucanj u nogu".

Iz toga se čini da si (najprije) upravo *TI* taj koji teško prihvaća tuđe mišljenje, zar ne?
19.10.2015 | 14:46
@Hammer, pa upravo to i Apple radi.
Zašto bi bila razlika između proizvođača auta i proizvođača računala?
S tom razlikom jer kod auta ne može čak ni birati dodatke, ili ih toliko naplačuju da odustaneš od te zamisli.
19.10.2015 | 14:52
Malo smo otišli u off sa teme, ali upravo sam pročitao na iFixitu nivo samopopravljivosti novog iMaca je 1/10. Znači nešto crkne pa pljuni love i love.. a vjerujem da je tako i sa Retina Macbook Pro..
19.10.2015 | 15:12
Zato ti uvale produljeno jamstvo. Ne bi me cudilo da naprave plan koji obuhvaca 5 godina jamstva.
19.10.2015 | 17:53
Eto, meni je Retina prvo što na računalu vidim, odn. što mi nedostaje ako toga nema.
Nažalost, moj 2014 model je nema, a ovaj bezobrazluk od 4K s pristojnim SSDom je preskup za Retina luksuz...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 4 minuta
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO