power book
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

power book

18.05.2006 | 18:56
Zirkam tu i tamo po oglasima, vidim da bi se relativno jeftino mogao ubosti neki PowerBook (g3) koji čak i vrti OS X. Zanima me kako je s nabavom dodatne opreme za te starije strojeve (baterija, dodatna memorija) i gdje se može nabaviti?
18.05.2006 | 19:56
Mogao bi povoljno ubosti i G4, no opet ovisi sto je tebi povoljno.
Bateriju ovdje neces naci nigdje, jedino je dovuci iz USA. Memoriju ces mozda naci jer se radi o standardnim memorijama iako starim, i tu je jedini problem.
18.05.2006 | 19:56
Rezervni dijelovi i servis, koliko ja znam FILEX u Zagrebu, Voćarska (neznam broj, uglavnom na početku kod kružnog toka). Za cijene se raspitaj kod njih, no sigurno nisu male. Bolje pričekaj-uštedi i kupi novi MacBook kad dođe u HR (vjerojatno za koji tjedan, vani je već izašao). Ja sam imao 2 stara Mac-a i bila je jako skupa zamjena nekih dijelova pa mi se nije isplatilo. Kod kupnje Apple računala ne možeš ići linijom manjeg otpora - uvijek ćeš nešto negdje dobro platiti. Bilo staro ili novo računalo. Pozdrav
18.05.2006 | 22:07
ufff..koliko reklamiras Filex...dal ti barem daju majcu za to ili šalicu a Apple logom....
  • EuCryL
  • Posjetitelj
19.05.2006 | 17:37
miomika je napisao:
ufff..koliko reklamiras Filex...dal ti barem daju majcu za to ili šalicu a Apple logom....

• mislavglibota
  • Posjetitelj
29.05.2006 | 08:22
jel to onaj FILEX šta ima svoju kolumnu u Vidiju??
ima poneki i dobar članak
kupi avio kartu za male pare posjeti N.Y. i kupi knjigu sa jabukom
29.05.2006 | 16:50
Ne dobivam ništa od Filex-a, samo sam htio uputiti čovjeka na jednu zaista toplu i ugodnu trgovinu u kojoj će uvijek naći odgovore na sva svoja pitanja. Osobno za Filex tvrdim da je izuzetno skup kad je u pitanju servis ili zamjena nekih dijelova - no što se može kad i nema baš neke konkurencije. BTW, gdje ima za kupit podloga za miša sa Apple logom?
29.05.2006 | 19:25
Dražen je napisao:
.......... - no što se može kad i nema baš neke konkurencije......

...dobro onda....
29.05.2006 | 20:48
bilo je u nekonkurencijskom dućanu powercom, Maksimirka 39. Ne znam jel još imaju.
29.05.2006 | 20:49
Dražen je napisao:
BTW, gdje ima za kupit podloga za miša sa Apple logom?

Zar ne znaju u toploj i ugodnoj trgovini gdje uvijek možeš naći odgovore na sva svoja pitanja, a koja i nema baš neke konkurencije ?
29.05.2006 | 23:49
Nažalost, ne. Još jednom, ne favoriziram nikog, ali ljudi su mi u više navrata izišli u susret, pa bi bio red da ih spomenem. Uvijek je dobro čuti konstruktivne kritike sa više strana.
30.05.2006 | 17:12
U Zagrebu postoji i jedna jos toplija i ugodnija trgovina, gdje takodjer mozete naci odgovore na sva vasa pitanja u vezi Macova (a i PCjeva, he he) Zove se Mac Galerija.
  • User
  • Posjetitelj
30.05.2006 | 17:55
Dražen je napisao:
BTW, gdje ima za kupit podloga za miša sa Apple logom?

Pa recimo i ne bi bila losa ideja da Apple dijeli i podloge za miševe uz nove Macove kad su im kompjuteri vec spremni out-of-the-box... Sta se tek dogodi kad neko kupi Maca i skuzi da mora podlogu kupit odvojeno
30.05.2006 | 20:49
mika je napisao:
bilo je u nekonkurencijskom dućanu powercom, Maksimirka 39. Ne znam jel još imaju.

imaju.ja kupio. 29kn mislim..
31.05.2006 | 04:49
Apple je dijelio okrugle podloske svojedobno (prije 2-3 godine) kad su imali stand na CARNetovoj konvenciji (mislim da je to bilo na FER-u). Sjecam se da sam zgrabio dvije-tri
31.05.2006 | 06:18
dakle... može kupiti podlogu i u mac galeriji :-P
31.05.2006 | 07:38
Hvala na odgovorima.
31.05.2006 | 17:54
ne moze :-P nisu na prodaju
31.05.2006 | 22:34
stakor je napisao:
U Zagrebu postoji i jedna jos toplija i ugodnija trgovina, gdje takodjer mozete naci odgovore na sva vasa pitanja u vezi Macova (a i PCjeva, he he) Zove se Mac Galerija.

Štakore...spamaš....ha?
04.06.2006 | 11:34
Da se vratim na početak - još nisam sreo podlogu (stolovi, podovi, moja vlastita noga) na kojoj Appleovi optikaneri nisu radili... Dakle, čemu podloga za miša?
04.06.2006 | 18:32
Pa navikao sam na podlošku, nekako mi je bez nje čudno raditi. Stvar navike. Idem sutra u jedan foto studio u ZG, gdje lik radi podloške iz bilo kakvih donesenih slika, logotipa i sl. Cijena 30 kn.
04.06.2006 | 20:52
Meni u firmi Mighty ne radi na dva od 5 stolova, koji su samo malo drugačije nijanse od ostalih Uopšte ne kapiram zašto. Onako, bela koja malo vuče na žućkasto.
05.06.2006 | 06:33
Bilo je to u vrijeme Cubea. Imam dvije.
05.06.2006 | 06:36
U Zagrebu ti, prilično povoljno, na dva mjesta izmijene originalne standardne akumulatorske patrone u baterijaskom bloku. Je, i oprezni su, jer ima tu još osim energetike i nešto logike.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (851)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO