Smrznuti iMac (Switcher)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Smrznuti iMac (Switcher)

16.05.2006 | 05:04
Danas mi se dogodilo nešto prestrašno - bar za mene. Radio sam neke letke u Pages-u (cca 2,5 sata bez prestanka) i nakon toga sam posao išao ispisati kao PDF datoteku. Usred \"ispisa\" komp se smrzne i - ništa. Radi samo miš. Restart, digne se i opet ništa, samo se vidi desktop i strelica - ni docka, ni izbornika. Zvao sam \"Filex\", pokušao sam par njihovih savjeta, ali opet ništa. Na kraju sam napravio reinstal OS-a (bez formatiranja) i sad radi super. Jedino moram ponovno skinuti updateove. Da li je netko imao sličnih iskustava i da li tko zna zbog čega se to moglo dogoditi? Ja mislim da je možda zbog Adobe Acrobata, pošto sam skužio da se na Mac-u sve živo može ispisat u PDF i bez Adobe-a. Da nisu bili u kakvom konfliktu? Baš me zanima - ne bih htio proći ponovno istu stvar...
16.05.2006 | 15:29
Reinstalacija vjerojatno nije bila potrebna, no ponekad je mozda najbrze rjesenje jer ne gubis vrijeme trazeci uzrok a na nogama si za manje od sata. Inace postoji nekoliko stvari koje mozes napraviti u ovim slucajevima no uglavnom zahtjevaju tipkanje po terminalu a dosta ljudi nema zeluca za to.
Nemam iskustva sa Acrobatom, no kao sto si i sam primjetio sam sistem nudi sve PDF funkcije koje mogu zatrebati normalnom covjeku. Ono sto je cudno je da je bilo problema i nakon restarta.
16.05.2006 | 23:46
za ovakve stvari je katkad dosta dobro imati techToolPro i eDrive instaliran.ako sta popizdi bootas drugy system i popravis zajeb.meni se desilo slicno(moja greska) a trebalo mi je manje od 10min da vratim.ali imas i drugu foru.bootas eDrive i uzmes sve fileove iz svih direktorija na drugi hard,bacis boot system u smece,ispraznis,bacis osx install dvd,bootas njega,instaliras sa updates,i vratis sve fileove nazat na boot hard.i svi programi ostanu radit kao da nista nije bilo u kurcu.i love osx! isprobano i treba manje od 45min na G5.neznam ime za to ali ja to zovem clean install sa starim progs.
17.05.2006 | 06:37
A klasika nakon restarta - safe boot, novi user, disk util?

Reinstalacija sigurno nije bila potrebna, to je malkec drastičan način za srediti stvar, ali ako si brzo sredio problem - ok.
17.05.2006 | 22:42
Otvorio sam disk utility (ali sam morao dići komp sa DVD-a) i napravio test harda, sve je bilo u redu, ali nakon restarta sve po starom. Sa novim userom se nisam uopće sjetio, no kako rekoh sad sve radi OK. Nadam se da se neće ponoviti, sad sve što radim, radim vrlo, vrlo polako i bez žurbe...
17.05.2006 | 22:46
Za dpasaric: Molim te kako se radi safe boot? Dal' se diže sa CD/DVD-a? Koja tipka se drži pritisnuta - da znam za nedajbože ubuduće.
18.05.2006 | 07:05
SHIFT pri bootu.

Inače to radi ovo:

Safe Boot is a special way to start Mac OS X 10.2 or later when troubleshooting. Safe Mode is the state Mac OS X is in after a Safe Boot.

Starting up into Safe Mode does three things to simplify the startup and operation of your computer:

It forces a directory check of the startup volume.
It loads only required kernel extensions (some of the items in /System/Library/Extensions).
In Mac OS X 10.3.9 or earlier, it runs only Apple-installed startup items (some of the items in /Library/StartupItems and /System/Library/StartupItems - and different than login items).
Mac OS X 10.4 Tiger only: It disables all fonts other than those in /System/Library/Fonts .
Mac OS X 10.4 Tiger only: It moves to the Trash all font caches normally stored in /Library/Caches/com.apple.ATS/(uid)/ , where (uid) is a user ID number such as 501.
Mac OS X 10.4 Tiger only: It disables all startup items and any Login Items.

Taken together, these changes can work around issues caused by software or directory damage on the startup volume.
18.05.2006 | 17:42
Primljeno na znanje, hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 13 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO