Usb to HDMI adapter
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Usb to HDMI adapter

26.08.2015 | 15:10
Imam macbook air i htio sam spojiti air s televizorom preko usb to HDMI adaptera. Uštekao sam usb u laptop i preištekao HDMI na tv, preko ovog adaptera na slici ispod. Nema nikakvih znakova života za tu kombinaciju, možda se preko usb na airu i nemože puštati video.

26.08.2015 | 15:36
Neće ti to ići... Puštanje videa preko USB-a je gotovo nemoguća misija jer on u principu i nije za to zamišljen...
Postoje neke kombinacije ali su za njih potrebni adapteri koje moraš tražiti u NASA-i...
Televizori koji imaju USB priključak očekuju da na njih prištekaš neki storage device, hard disk na primjer, pa sa njega možeš gledati ili slušati što već želiš...
26.08.2015 | 15:44
Ne plaši ga. Nije u NASA-i. Imaš ih po internetu.
Recimo:

Naravno, driver treba za to za OSX.
26.08.2015 | 18:35
Proradilo je, skinuo sam drajvere za mac DisplayLink_OSX_2.4.dmg i imam opciju mirror display. Kad gledam neki film u mkv. na 1080 p onda mi slika trza jer je air preslab. Koliko sam vidio nemam neku mogućnost da sliku prebacim na tv a da nemam slike na lapu? Da mogu to napraviti onda mi vjerovatno hardware bio dovoljan da pogledam film u full-HD bez trzanja. Postoji li kakva opcija kod OS-X da tv uzmem kao glavni display....znam da se to može napraviti u windowsima. Piše da podržava i OS-X.

26.08.2015 | 18:37
26.08.2015 | 18:51
Zašto ne tb to hdmi?
26.08.2015 | 18:53
Jok, mislim da je usko procesor koji ne može dekodirati .mkv, a i možda USB koji ne može gurati 1080p .mkv možda.
Probaj ga za probu pretvoriti sa Sublerom u .m4v ili .mp4
U stvari ne pretvaraš već izvjačiš iz paketa H.264 film i prepakiraš ga u ova dva formata (container-a) gore.
26.08.2015 | 19:00
Ali stvarno, zašto ne thunderbolt na HDMI? Jeftinije i bolje. Ok, možda ne jeftinije kada si već kupio ovo, ali inače da
26.08.2015 | 19:05
LOL vi s zašto ne thunderbolt, pa znam ja da je bolji tunder...samo taj adapter imam u hotelu u Finskoj, ne treba mi za doma. Air nije preslab za mkv. kad gledam samo na lapu slika je perfektna, tek kad spojim na mirror onda počne zaebavati....ima li opcija za tv kao glavni display a da mi na lapu bude crnilo, znači da nemam nikakvu sliku na laptopu ?
26.08.2015 | 19:15
Aha! U tom slučaju, u settings, pod display imaš kvačicu "show mirroring options in the menu bar when available" . Da li ti pokaže što pored sata gore kada je ukopčano? Ako da, koje su opcije?
26.08.2015 | 19:36
evo nekih menija

26.08.2015 | 19:57
Rekao bi da prvo odabereš ovaj MT5651 kao primarni display i onda bi ugasio display mirroring.

Tada je pitanje da li će ti extendat desktop ili će samo ugasiti jedan display. Ali ajmo korak po korak. Prvo sa time počnimo.
26.08.2015 | 20:09
Odabrao sam taj MT5651, ali i dalje imam mirror. Rješio sam problem kad sam prebacio na 720p, tada mi slika ne trza.
27.08.2015 | 08:39
Pretpostavljam da nemaš vanjsku tipkovnicu ili miša, pa ti "clamshell mode" ne igra?
Ne znam je li tvoj Air ima eject tipku. Ako ima probaj stisnuti ctrl+shift+eject, time gasiš ekran na Airu dok je prikopčan na TV, pa bi trebao lakše gurati sliku na jedan ekran.
27.08.2015 | 09:09
USB 2.0 nema propusnost da video ide mekano u nekim višim rezolucijama, da ima, ne bi nikada niti izmislili FireWire. Novi 3.0 vjerojatno sada ima bandwidth, ali kod USB-a je problem i konzistencija protoka. Sve to mi se čini kao kompromis, a sigurno traži i svoj driver jer Apple nikada ne bi išao tim putem. Ja bih kupio normalni adapter s pripadajućeg video porta na HDMI kao dugotrajnu i kvalitetnu soluciju.
27.08.2015 | 16:27
Kupit ću si thundrebolt-hdmi i to original od apple. Dobro će mi doći na putovanjima, za po doma mi ne treba, jer sam doma malo bolje opremljen....netko je spomenuo NASU
27.08.2015 | 17:41
Ne mora biti original, i oni sa Ebaya solidno odrađuju posao. Uzeo neki za 3$ i super zadovoljan.
07.09.2015 | 16:03
Kupio sam mini display port to hdmi. Tražio sam thunderbolt to hdmi, samo nema toga nigdje. Gledao sam u nekoliko dućana tehničke robe, gdje imaju zasebno u sklopu dućana baš apple stvari i ima sami mini display to hdmi kojeg sam uzeo. Trgovac mi kaže da je to isto, mada mu ne vjerujem. Možda je isti utor i isti broj pinova na konektoru, ali je cijena ovog mog iworks adaptera 22€ , a pol metra thunderbolt kabla je 59€, koliko sam zapamtio. Thunder ima drugačiju oznaku od mini display porta, tako da ne vjerujem da je to isto.
07.09.2015 | 18:34
Ni ja ne vjerujem da je to isto, ali ako ti slika na vanjskom HDMI TV-u radi onda si postigao što ti je trebalo pa si OK.

No, intrigantno je zašto ni Apple ni Third parties ne izrađuju TB to HDMI adaptere? Uvijek je to MDP to HDMI adapter, od 4 do 34 $.
Sumnjam da bi ovaj MDP adapter priključen npr. na R MBP pogonio 1 ili 2 Apple TB Displaya...

PS: koje godište je taj Air, tj. ima li TB ili MDP port?
07.09.2015 | 19:29
Da u pravu si, dobio sam ono što sam htio, sliku na tv. Air je mid 2011 i ima thunderbolt port.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 19 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, drlovric, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (631)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO