OWC Thunderbolt 2 dock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OWC Thunderbolt 2 dock

26.06.2015 | 18:41
U nekoj sam fazi promjene radnog okruženja, uvjeta i opterećenja pa računam da će mi uskoro zatrebati tako nešto

https://eshop.macsales.com/shop/Thunderb...C/Thunderbolt2-Dock/

Ovako "na papiru" zvuči mrak, a cijena mu je trenutno ispod $200, $220 s dostavom, $275 s PDV, što se meni čini dosta dobrom cijenom.

Zanima me da li ga tko već ima i koristi? Baš tog OWC TB 2 dock, ne neki drugi, ne onog Belkinovog, itd, nego baš ovog?

Ako ima, volio bi malo čuti kakva su iskustva?

Ako (kad) bi ga kupio, prilično bi ga natovario. HDMI monitor, ethernet, thunderbolt vanjski disk, firewire vanjski disk povremeno, USB vanjski disk povremeno, USB žičani miš, USB žičana tipkovnica, USB printer, možda i dva. Pa mi je važno znati da li stvar radi stabilno ili benavi kad se natovari.

Hvala!
26.06.2015 | 19:09
Mislis kako bez ovoga ne bi mogao funkcionirati?
26.06.2015 | 20:03
Do sad sam mogao. Ali, kako rekoh, predstoji mi dosta izražena promjena radnog okruženja, opterećenja, i uvjeta. Takav komad opreme, ako radi glatko i pouzdano, štedio bi mi desetke i stotine sati vremena, a svaki sat možeš pomnožiti s 250-300 kn pa...
26.06.2015 | 20:57
Reci nam smayoo koji si thunderbolt vanjski disk uzeo i za koliko?
27.06.2015 | 07:49
Nisam još, ali mi je to dio "rješenja u paketu". Trebat ću vanjski disk velike brzine, dakle TB, i to takav da ga mogu nositi sobom, ali ako uzmem samo disk, onda onih 50-60% vremena što sam za svojim radnim stolom - ne mogu imati istovremeno spojen i disk, i vanjski monitor...
Ako uzmem vanjski TB disk koji ima daisy chain TB port, onda taj nije prijenosni, a mora mi biti.

Gledao sam ovaj: eshop.macsales.com/item/OWC/MOTGTBH5T10R/
Zanimljiv mi je i ovaj: eshop.macsales.com/item/Lacie/9000488/
ali malo zazirem od LaCie. Sjećam se da su nešto bili mućkali s internim formatiranjem diska pa su ljudi imali problema kad im je crkla elektronika da disk nije bio čitak ni u čemu drugom.
27.06.2015 | 09:24
Imam od LaCie NAS. Izvadio sam disk i uredno mi je Linux procitao sadrzaj. Nisam sad tocno siguran ali ext2 ili ext3 je bio FS.
27.06.2015 | 09:46
OK, to je bolja varijanta, ali to je NAS. Sjećam se točno priče o njihovom vanjskom FW disku i nekom glupom njihovom proprietary formatu diska iako se uređaj prema Macu ponašao kao normalni HFS+. Možda su odustali od te glupe prakse. Kad mi dođe vrijeme istražit ću.
27.06.2015 | 09:59
Nisam dugo pratio vanjske thunderbolt diskove, koliko vidim ipak su malo pojeftinili Ovaj LaCie mi izgleda malo bolje, a prednost mu je što dolazi s kablom, koji vjerovatno nije par $.
27.06.2015 | 10:41
Cca $25. Previše. Ali tako je to kad je ponuda premala.
27.06.2015 | 10:48
Zasto mora biti TB?
27.06.2015 | 11:14
Zbog brzine. Duh...
Na tom vanjskom disku bi trebali biti VDI virtualni diskovi od nekoliko virtualki.
Zašto virtualki? Zato što se radi o softveru koji ne postoji za Mac.
27.06.2015 | 12:37
a gdje ćeš hostat 2k12 win srv/hyper za VDI?
27.06.2015 | 17:18
VDI kao "virtual disk image" od VirtualBoxa, ne VDI kao "virtual desktop infrastructure"
27.06.2015 | 17:21
e to sada ima puno više smisla /slaps himself
27.06.2015 | 17:32
27.06.2015 | 18:47
Ako nije u pitanju SSD onda između Thunderbolt i USB 3.0 i nema neke razlike u brzini...
27.06.2015 | 19:02
Teoretski. Praktično, razlika je ogromna. Low level hardverski USB protokol je i dalje utemeljen na prastarom collision detection principu. Čak i kad je jedan jedini uređaj sam na USB kanalu, ne može postići teorijski maksimalnu brzinu jer je cijeli interface tako složen da podrazumijeva ogroman collision overhead.
I za USB2 su govorili da je brži od FW400. Ja imam jedan vanjski disk koji radi i na USB2, i na FW400. Brzina i čitanja, i pisanja je na FW neusporedivo veća u svim uvjetima, nego na USB2, iako je USB2 deklarativno brži. Pa ti vidi.
27.06.2015 | 19:33
Što se tiće samog protokola si u pravu. FW400 je doista brži od USB 2.0.
No sam transfer rate za HDD ne bude vidio nikakvu razliku sa Thunderbolt u odnosu na USB 3.0 jer je kod HDD toliko malen da je i overhead zbog USB 3.0 zanemariv, pa transfer rate bude identičan, ne teoretski već stvarno (isprobano).
27.06.2015 | 20:41
Je, vidim takve testove po netu. Točno je dok je taj HDD jedini na USB kanalu. Kad su dva, teoretska matematika kaže da su i dalje puno sporiji od ukupne širine pojasa koju USB3 teoretski ima, ali moje iskustvo je da strašno puno bandwidtha otpadne na collision. Ako probaš jednom kopiranje direktno s jednog na drugi USB disk zaključiš da ti je brže sve prekopirati na interni disk pa onda odande na drugi vanjski.

S obzirom da je za MBP thunderbolt dock praktički jedina opcija ako želiš jednostavno workstation desktop okruženje, TB dock mi ne gine kako god okrenem. A onda zašto ne imati jedan bitan vanjski disk na ultrabrzom kanalu kojem ništa drugo ne smeta, arhivski i backup diskovi neka se vrte na USB ili FW.
27.06.2015 | 21:46
Slažem se.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO