Clamshell os x
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Clamshell os x

18.04.2006 | 14:31
evo situacije...

majka mi je nedavno otkrila to cudo tehnologije koje mi nazivamo internet. gnjavi stalno ili sestru za njezin iMac ili starog za njegov Powerbook. naravno sestra neda, a starom je cijeli posao na kompu i ne zeli da mu iko to dira.

sjetio se ja da imam jedan clamshell iBook. 366 MHz. Reko bi joj da to koristi na os 9, ali najvise skoro koristi Skype, koji se naravno ne radi za manje od panthera ako se ne varam.

e sad, znam da je moguce pokrenut os x na tom kompu. ako se ne varam Riba ima jednog. al ajde da prodjemo to opet. Znaci, prvo... uguram unutra sto je vise ramam moguce... to bi trebalo bit 512mb, zar ne?

Drugo... HDD. premali je ovaj koji je unutra. gdje mogu kupiti veci? i koji ide unutra? vidio sam da ljudi svasta guraju unutra, ali sam citao na nekim forumima da ako je predebeli, da ce tipkovnica virit van. Ja bi njoj neki 10-20GB stavio unutra. cito tolko da se sistem slobodno vrti na njemu

Trece... Sad dok sam u ameriki jos 2 tjedna, mislim mozda narucit DVD drive za njega. ovaj je bio prva seriaj pa se proizvodio samo sa CD driveom... postoji li neka fizicka prepreka ome da izvadim CD i stavim DVD drive koji se ugradjivao u kasnije modele

Cetvrto... U njega mogu ugraditi airport, jel tako?

Peto... Koliko ga je komplicirano rastaviti? Rastavljo sam iMaca- flat panel i jedan aluminijski powerbook. Jel ovo puno teze?

Sesto... Skype treba mikrofon. iBook ga nema. Niti iam audio ulaz. kako da to rijesim, a da je financijski isplativo. vidim na skype stranici nude neke usb telefone. vasa misljenja o tome?

sedmo (i zadnje)... Mail, Safari i Skype... kako ce to sve radit da napunim iBooka do jaja?

LJudi, znam da je puno pitanja, ali bio bih nevjerovatno zahvalan da netko odgovori na njih ASAP, da obavim kupovinu sto je prije moguce u americi, pa da me jeftinije ispadne. KO najbolje odgovori ima pivu od mene ili ako treba mozda nesto da vam donesem odavdje

hvala i pozdrav
18.04.2006 | 16:28
Ajmo opet....
Prva stvar je kupiti 512 MB SO-DIMM PC 133. Ja sam kupio na ebayu za $40.
HDD unutra ide bilo koji, niti jedan koji se proizvodio zadnjih par godina nece biti predebel. Sto se DVD drivea tice, ako unutra stavis DVD koji je inace isao u kasnije modele ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Unutra mozes ugraditi airport, ali je airport kartice malo teze nabaviti i drze cijenu kao da su od zlata.
Komplicirano ga je rastaviti. SIgurno kompliciranije od Powerbooka Al, i dodatni je problem sto da bi promijenio hard disk, moras ga rastaviti kompletno (da, to ukljucuje i skidanje displaya!). Imas po netu foto stripove kako se to radi. Uglavnom nije katastrofa, ali uz pravi alat ce ti trebati cca sat vremena.
Za skype je najbolje i najjeftinije uzeti neku od USB slusalica koje podrzavaju OS X. Bilo bi dobro provjeriti koji su hardverski zahtjevi za skype da ne bude suza poslije...a i zbroji koliko bi te sve to kostalo, mozda ti je jeftinije uzeti jedan polovni iBook novije serije.
19.04.2006 | 11:36
riba, prvo, od srca ti hvala... anjbolji si.

dakle kaze skype...

Minimum System Requirements
Macintosh computer with G3, G4, or G5 processor
Mac OS X v 10.3 (Panther) or newer
128 MB RAM
20 MB free disk space on your hard drive
Microphone
Internet Connection (either dial-up: minimum 33.6 Kbps modem, or any broadband: cable, DSL, etc.)

ali...

Recommended System Requirements
Macintosh with PowerPC G4 running Mac OS X v10.3
400 MHz processor
256 MB RAM
30 MB free space on your hard drive
Either USB or regular headset
Cable, DSL or equivalent broadband connection to Internet

a ovo je G3 366... valjda ce radit. ajmo dalje.

DVD bi mozda uzim ovdje. ali memoriju, hard i airport nove u zg, pa na firmu. ima tog svega za nabavit kod nas? znam da bi mogli uzet polovni iBook za te pare vjerovatno, ali ovaj clamshell je predivan istara ga obozava.

pretpostrvaljam da i usb slusalica ima kod nas za nabavit, jel tako?
19.04.2006 | 16:10
Mogao bi raditi, treba isprobati.
PC133 SODIMM od 512 MB mislim da nema sanse naci kod nas. U biti jedino mjesto gdje sam ih nasao je www.nitel.hr ali samo do 256 MB - mozda ih mozes pitati da li mogu nabaviti i 512 MB.
Airport novi neces naci jer se vec godinama ne proizvode, jedino ako je nekome ostalo na skladistu. USB slusalice vjerojatno ima, ali to ce netko drugi morati uletiti.
21.04.2006 | 20:36
512 Mb PC 133 144pin 620 kn + PDV.
22.04.2006 | 00:43
USB slusalice+mic. u HGspotu 300-350 KN /Logitec/
22.04.2006 | 03:33
holi, hvala za USB slusalice info.

gandalfe, gdje si naso tu memoriju?
22.04.2006 | 08:25
Kod mene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 5 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO