Kako očistiti apple tipkovnicu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako očistiti apple tipkovnicu

17.04.2015 | 16:50
Bio sam ljen, pa nisam redovno čistio tipkovnicu, sad je stanje dosta zabrinjavajuće. probao sam s onim vlažnim maramicama ali ne ide. Imate li kakvu preporuku, kako to i š čim očistiti...ako se uopće da. Slika ispod.
Prilozi:
17.04.2015 | 17:53
u jebote.... )))

Sredstvo za čišćenje stakla + pamučna krpa i udri!

sretno!

Zaboravih:
Najviše vremena ti odnese čišćenje tipki sa svake strane. Tu koristiš neizbježne pamučne štapiće za uši natopljene gore opjevanim sredstvom
17.04.2015 | 19:01
I mojeg iskustva najbolje se pokazala sljedeća metoda.

Koristi spužvicu sa posuđe, natopi je vrućom vodom i *dobro* ocijedi. Zatim supužvicom prelazi preko tipki bez pritiskanja, doslovno je prisloni na površinu tako da se voda ne cijedi iz spužvice. Nečistoća se poćinje skidati već nakon nekoliko prijelaza, samo strpljivo to radi i trebala bi biti kao nova. Još jednom napominjem da dobro ocijediš spužvicu.
17.04.2015 | 19:04
Hvala obojici, sutra probam pa javim rezultate...i slika naravno
17.04.2015 | 19:48
Ja već godinama čistim apotekarskim benzinom na grudici vate. Tek toliko da se navlaži. Cijelu tipkovnicu očistim s dvije-tri grudice.
17.04.2015 | 20:06
Trik je da topla voda omekša nečistoću a spužvica je onda abrazijom lagano skida.
17.04.2015 | 20:48
Probao sam sve prijedloge i ovaj moj je bio jedini učinkovit. Brz i efikasan.
17.04.2015 | 21:04
Ako hoćeš efikasno uroni je u Mafrasol.
17.04.2015 | 23:48
Nedavno sam u dm-u našao, ajmo ih tako nazvati,“ vlažne” maramice za kuhinju: 15 kn paket, ogromne su, više vlažne i s nekakvim sapunom toliko lagano napunjene da ti čiste komp milina jedna. Samo nakon treba roć s normalnom vlažnom maramicom i to je to.
18.04.2015 | 10:27
cariblanco kaže:
Bio sam ljen, pa nisam redovno čistio tipkovnicu, sad je stanje dosta zabrinjavajuće. probao sam s onim vlažnim maramicama ali ne ide. Imate li kakvu preporuku, kako to i š čim očistiti...ako se uopće da. Slika ispod.

Sad svi znamo da nisi nikad koristio F tipke i Q
18.04.2015 | 12:56
Ja sam si taman za danas ujutro stavio reminder da prođem malo tipkovnicu. Čistim je redovito, ali evo kada je već tema otvorena. Osobno oduvijek koristim benzin za domaćinstvo sa vatom. Jako jako brzo isparava i ne natopim tipkovnicu, tako da vrlo efikasno skida masnoću i prljavštinu, i tipkovnica izgleda kao nova svaki put. Prođem je jedno par puta (cca 3-4 min za full size i to je to)

Evo kako trenutno izgleda nakon jutrašnjeg pranja (malo je tamnije u sobi ali mislim da će se dobro vidjeti):

IMG_3140.JPG
18.04.2015 | 15:59
Operacija je uspjela, ali je pacijent trenutno mrtav, tj. blesira se. Prvo je išao recept by @Riba, bezuspješno, nakon toga recept by @papittvenga. Drugi recept je dao rezultata, dva puta sam išao s sredstvom za staklo i nakon toga sam sve završio s vlažnom maramicom za iđinđe. Dobro izgleda na slici, sad može ići u oglasnik pod novu Jedino me hebe što ne piše što želim, nego piše šta ona hoće...imam pravu "smart tipkovnicu" Ono što se tipka nema veze s njom, niti po točnosti niti po količini utipkanog. Vjerojatno je treba pustiti da se osuši...ovo tipkam s žičane backup tipkovnice, evo slika.
Prilozi:
18.04.2015 | 16:09
Meni se isto jednom dogodilo, malo sam je vjerojatno previše navlažio...
Nakon par dana sušenja proradila i radi dan danas...
18.04.2015 | 17:00
nemoj je paliti neko vrijeme i dobro je osuši vjerujem da će biti sve ok.
19.04.2015 | 14:28
Još uvjek ne radi, piše slova kao blesava i totalni je kaos kad je priključim. Uzgleda da sam previše upotrebio tekućine za pranje stakla, pa se je ona folija ispod slova namočila. Uglavnom sam je rastavio do onog djela gdje bi trebao izvući matičnu ploču s nje. Pustit ću ju još par dana, a ako ne proradi ide u oglasnik
www.ifixit.com/Guide/Apple+Wireless+Keyb...rd+Replacement/19483
19.04.2015 | 16:43
Još za malo OFF, uz bežičnu koristim i žičanu zbog dual ili treeple boota. Isto sredstvo za čišćenje.

DSC_0022.JPG
21.04.2015 | 09:01
cariblanco kaže:
Još uvjek ne radi, piše slova kao blesava i totalni je kaos kad je priključim. Uzgleda da sam previše upotrebio tekućine za pranje stakla, pa se je ona folija ispod slova namočila. Uglavnom sam je rastavio do onog djela gdje bi trebao izvući matičnu ploču s nje. Pustit ću ju još par dana, a ako ne proradi ide u oglasnik
www.ifixit.com/Guide/Apple+Wireless+Keyb...rd+Replacement/19483

Probaj taj kablić izvadit i vratiti, ako i dalje blesira bojim se da si uništio tipkovnicu. Nadam se da ćeš u oglasu napisati da je neispravna, a ne malo korištena.
21.04.2015 | 16:42
Nisi valjda špricao tipkovnicu????

Ovo našpricaš na tkaninu tako da nema apsolutno nikakve šanse da nešto iscuri ispod tipki.....
21.04.2015 | 17:25
Je, je Špricnuo sam je LOL. Danas je sastavio i činilo mi se da sve šljaka, nema više onog blesiranja, ali opet slovo š mi još ne prihvaća i ne radi do kraja kak spada...budem joj dao još par dana odmora.
21.04.2015 | 19:15
Čini mi se da tipkovnica i nije original na toj zadnjoj slici
21.04.2015 | 19:37
Ako misliš na moju, nije Appleova, nego s AliBabe.Zamjenjuje mi bežičnu i skoro je ista kao original. Nemaju sa našim znakovima pa sam ih dopisao.
26.04.2015 | 18:13
Da javim kako je sve prošlo Mala radi kao velika i nejde u oglasnik, taman da mi netko da cijenu nove. Imala je prvo i zadnje kupanje, od sad ću malu samo lagano navlažiti, da nam bude ugodno druženje Kako je sad ljepa i nova, uvjek prije tipkanja po njoj operem ruke kao kirurg prije operacije LOL.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO