Prijenosnik za klinca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijenosnik za klinca

08.04.2015 | 19:06
Doslo je i to. Moram kupiti neko Mac za sina, 11 godina.
Uvjet je kako mora vtjeti Jubitu i 15,4". Igranje nije vazno (ima PS4).
Polovni dolazi u obzir. Pitanje, koji model preporucate a da nije zahvacen nekim problemom.
Hvala na savjetima.
08.04.2015 | 19:15
S Mid2012 nisam imao nikakvih problema.
08.04.2015 | 19:40
Ovo je preskupo za njega.
08.04.2015 | 19:47
Nešto ovakvo?

Mid 2010, 8gb rama, 240gb intel ssd, geforce 320m... Pregovaraj sa prodavačem, spusti na 3000 i svi zadovoljni.
08.04.2015 | 20:04
Ovo je OK, jedino HR tipkovnica. Ne znam da li ima kod nas kupiti naljepnice za tipke.

EDIT:
Pa zar ti nisu imali problema s grafikom na jednom od OSX-a?
08.04.2015 | 20:24
energyman kaže:
Nešto ovakvo?

Mid 2010, 8gb rama, 240gb intel ssd, geforce 320m... Pregovaraj sa prodavačem, spusti na 3000 i svi zadovoljni.

pa zar kao uvjet nije naveden 15,4''?
08.04.2015 | 20:30
K vragu, nisam ni vidio.
08.04.2015 | 20:33
iLeo kaže:

dobra ponuda..... koji je SATA?
08.04.2015 | 20:37
Ne prodajem ga jer mojim klincima za istu svrhu služi savršeno, ali ti sugeriram da potražiš late 2008 model (MacBookPro 5,1). Jedan od onih s kojima nije bilo nikakvih serijskih problema, baterija izmjenjiva bez ikakvih kerefeka (klasično ležište i poklopac), solidna zamjenska dobavljiva za 35 EUR na Ebayu iz Njemačke, savršeno drobi yubito, a i puno više od toga. Koriste ga s 3 GB RAM. Vrti i neke igre koje imaju kupljene preko Steama. Dvije grafulje, samo se ne prebacuju automatski, nego moraš ručno. Jedino nema SD utor, nego PCI express utor (koji je danas prilično beskoristan). Ne diži ga dalje od 10.6.8 i imat će klinci super stroj za to što njima treba.
08.04.2015 | 20:37
energyman kaže:
Nešto ovakvo?

huh, ni ovaj nije za bacit.....
14.04.2015 | 19:16
Ima novi moment. Moze i 13", ali svakako HR znakovi na tipkovnici.
Da li MacBook 13" Late 2008 isto spada u neproblematicne ili je to druga prica?
14.04.2015 | 23:13
Nije li mudrije kupiti prijenosnik, pod uvjetom da ga ti klinci neće šamarat i bacat naokolo, koji je star 2-3godine. Nešto što je staro preko 5 godina i košta preko 3000kn je meni malo riskantno. Sve super s tim modelima koji se navodno ne kvare, ali kupovat nešto 5-7g staro i to vjerojatno od nekoga koga ne poznaš....hm
15.04.2015 | 07:37
Ako nije crklo u prve 3 godine, onda može lako doživjeti i 7, i 10, i 20 godina bez kvara. Ja imam doma kompjutere iz 1984. koji rade isto kao prvi dan.
Elektronika nije podložna habanju usljed uporabe. To što je stara i što ima puno radnih sati ne povećava bitno vjerojatnost da će krepati.

Ono što crkava od starosti su mehanički elementi - optički drive, hard disk, tipkovnica ako ju je netko maltretirao, mehanički klik od trackpada, eventualno pregib od ekrana - i baterije. A to su sve stvari koje se lako provjere kod kupnje. Ako su tipkovnica i pregib ekrana zdravi, ovo sve drugo je rješivo za male pare.
15.04.2015 | 18:46
Sve to stoji što si rekao. A koliki je recimo trošak ako prdne display ili matična? Ili se i to podrazumijeva da ako nije otišlo u tri godine, da neće ni za narednih pet godina.
15.04.2015 | 18:55
Neću reći da je nemoguće, ali je vrlo vjerojatno da neće ako ga ne natjeravaš svakodnevno u pregrijavanje. A inače se za stare macove lako nađe polovne matične i displaye i svašta drugo na ebayu po istoj cijeni kao i za npr lenovo
15.04.2015 | 18:56
Imam iBook G4 star k'o Biblija i uredno radi kao DVD player, internet preglednik. Naravno, ne vrti jubitu i nije interesantan malome.
15.04.2015 | 20:36
Kupi mu iPad i mirna Bosna
15.04.2015 | 20:44
Ima, nije to tô.
Nije njegov iPad, vec ga djelimo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 21 minuta
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Riba, tino1, Tomek, Anonimci (550)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO