Macbook 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 2015

11.03.2015 | 22:10
JOHN kaže:
zabac kaže:
ImageUploadedByTapatalk1426106481.736643.jpg

Uf, sa ženom sam uvijek vodio rat oko vlažnih maramica, pogotovo oko upotrebe kod bebača, kemija samo takva koja nadražuje kožu. Najbolja je voda, sapun i krpa.

Istina, ali sapun isto suši kožu, i radi na tom principu jer preuzima masnoću i nečistoće s kože
UV lampa na tipkovnice dok se ne koriste
11.03.2015 | 22:17
Ma meni te maramice nikad nisu sjele. Pogotovo kad vidim moderne mame i tate kad razvlače kakicu po guzi sa tim maramicama kojih pola završi u kanalizaciji i rade čepove. Ja sam uvijek uzeo blazinice, obične vode i to je to. Guza poslije mene nikad nije bila crvena i osipana.
11.03.2015 | 22:29
Učinilo mi se na trenutak da čitam neki Rodin forum...
11.03.2015 | 22:42

Ja sam ga se bogme načitao.
12.03.2015 | 15:07
@smayoo je napisao "I zapravo bi prava stvar bila imati "laptop-like" dock za iPhone. Kutiju bez pameti, koja ima veliku bateriju, QWERTY mehaničku tipkovnicu, touchpad i 12" display, u koju uštekaš iPhone i koristiš njegov proc, mem i dokumente, samo za komforniji laptop rad."

Izgleda da te slušaju ili ti čitaju misli "Apple investigating iPhone dock with integrated display, touchpad, sensors, inductive charging, more"
12.03.2015 | 15:46
E, sad moraju još poslušati Johna pa ugraditi automatsku dezinfekciju...
12.03.2015 | 16:50
Cini mi se da asus ima to kao tablet + mobitel, veoma zanimljiv koncept, ali da, ovo sta je smayoo rekao je stvarno super. ali isto tako, moje 2 lipe su, da se to ne obavlja hardverski, nego softverski, citaj icloud, google, drop..uglavnom univerzalni servis, koji prilikom logiranja u komp, skine sve tvoje bitne podatke(znaci svima bi trebao jako brz net)

a to je i Jobsova vizija bila, sjecam se u jednom keynoteu koju je odrzao 90-ih, i tocno to je icloud, samo ne na toj razini naravno, ali, log in, all your info is there, boom.

to ja cekam
12.03.2015 | 17:08
Ja sam oplakao

12.03.2015 | 18:26
Film je odličan

Apropos MacBooka, sjetite se prvog Aira, ono wow i sve, ali hrpa nedostataka.
Tako će biti i s ovim, kupiti će ga mnogi, a onda će doći v2 max unaprijeđena.
12.03.2015 | 19:11
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

IMG_7924.JPG

Resajzo sliku na PC-u pa sada prihvaća. Thx smayoo na savjetu
12.03.2015 | 20:13
saint kaže:
Ja sam oplakao

Na ipadu uopce nisam vidio link iz tvog posta, pa sam ga misleci da nije objavljen i sam ovdje uploadao. Uglavnom, uneredio sam se od smeha.
13.03.2015 | 06:11
Meni laptop služi za putovanja, surfanje, mail i pogledati pokoji film. Za sve to navedeno imam air 13 i super me služi. Kako sada stvari stoje mislim da će ga zamjeniti novi macbook, mada je slabiji po pitanju proca. Dobit ću više bržeg rama i retinu display, mada je meni reza na air_u isto super. Fascinira me njegova nova tehnologija i način na koji su sve to ugurali u tako male gabarite.
13.03.2015 | 07:34
JOHN kaže:
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

Prilog/zi image.jpg nije/su pronađen/i

Nece slika na forum pa nece..... Nesto ne stima

Ima ograničenje po pikselima (hor i ver) i po kB. Provjeri da ne pokušavaš uploadati preveliku sliku? Također, prihvaća samo standardne formate (JPG, PNG...). Ako ti fotka ima ekstenziju "JPEG" to ne prihvaća, moraš promijeniti u JPG.
13.03.2015 | 10:17
Riješeno. Hvala
13.03.2015 | 19:43
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

(doduše ne znam kako dolaze do tog CPU mark-a, cpubenchmark.net)
15.03.2015 | 22:36
tomislav.c kaže:
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
15.03.2015 | 23:34
civicar kaže:
tomislav.c kaže:

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.

U ovom slucaju gledaju se kolicina tanka i potrosnja masine...

Novi malac ima ogroman tank ( ko onaj kanister od 10 litara sto stane u dzep od traperica kaj su izmislili Japanci ) i skroz stedljivu masinu.
16.03.2015 | 01:24
I sa M procesorom i samo 4,5 W struje napravi za 100-tinjak Benchmark bodova manji Score od i5 (35 W)!?
Meni je to impresivno...
16.03.2015 | 13:40
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.
16.03.2015 | 21:34
civicar kaže:
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.

Da, vjerojatno imaš pravo... to mi se čini kao 1.9TDI i neki 1.3JTD zaludu kad ovog manjeg vrtiš da bi išao... tako i s tih 4,5W vjerojatno
17.03.2015 | 03:25
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/
17.03.2015 | 13:09
drlovric kaže:
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/

pa sta nisu sad osvjezili i Air i Pro sa novim procovima? Ili sam ja to nesto krivo.

@havdic - e bas to, odlicna usporedba.
17.03.2015 | 14:12
Jesu Pro ali samo 13", 15" nije zahvaćen.
22.03.2015 | 11:08

14.05.2015 | 07:27
Stigao Macbook i u HR, cijene su VAU www.istyle.eu/hr/macbook.html

12270 za slabiji i 15000 za "jaci" model.

Za isti novac se dobije vrh Macbook Air i odlican Macbook Pro.
14.05.2015 | 07:35
Ali ne i USB-C macbook . Da, malo je papren.
14.05.2015 | 08:57
To je po onom poznatom Apple HR tečaju: 1.200$ = 12.000 Kn?
14.05.2015 | 11:08
Mene zanima zašto se kad kliknem na MacBook otvori zlatni model?? .. ili će taj biti najprodavaniji kod nas
14.05.2015 | 15:17
Znaju da baš tog želiš i gotovo!
19.05.2015 | 04:41
Novi model 15" Retina MacBook Pro-a očekuje se sada na WWDC-u. Kraj toga možda i novi iMac, ili novi iPad - ali to je možda. Čitam to sa raznih strana...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 30 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?