Macbook 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook 2015

11.03.2015 | 22:10
JOHN kaže:
zabac kaže:
ImageUploadedByTapatalk1426106481.736643.jpg

Uf, sa ženom sam uvijek vodio rat oko vlažnih maramica, pogotovo oko upotrebe kod bebača, kemija samo takva koja nadražuje kožu. Najbolja je voda, sapun i krpa.

Istina, ali sapun isto suši kožu, i radi na tom principu jer preuzima masnoću i nečistoće s kože
UV lampa na tipkovnice dok se ne koriste
11.03.2015 | 22:17
Ma meni te maramice nikad nisu sjele. Pogotovo kad vidim moderne mame i tate kad razvlače kakicu po guzi sa tim maramicama kojih pola završi u kanalizaciji i rade čepove. Ja sam uvijek uzeo blazinice, obične vode i to je to. Guza poslije mene nikad nije bila crvena i osipana.
11.03.2015 | 22:29
Učinilo mi se na trenutak da čitam neki Rodin forum...
11.03.2015 | 22:42

Ja sam ga se bogme načitao.
12.03.2015 | 15:07
@smayoo je napisao "I zapravo bi prava stvar bila imati "laptop-like" dock za iPhone. Kutiju bez pameti, koja ima veliku bateriju, QWERTY mehaničku tipkovnicu, touchpad i 12" display, u koju uštekaš iPhone i koristiš njegov proc, mem i dokumente, samo za komforniji laptop rad."

Izgleda da te slušaju ili ti čitaju misli "Apple investigating iPhone dock with integrated display, touchpad, sensors, inductive charging, more"
12.03.2015 | 15:46
E, sad moraju još poslušati Johna pa ugraditi automatsku dezinfekciju...
12.03.2015 | 16:50
Cini mi se da asus ima to kao tablet + mobitel, veoma zanimljiv koncept, ali da, ovo sta je smayoo rekao je stvarno super. ali isto tako, moje 2 lipe su, da se to ne obavlja hardverski, nego softverski, citaj icloud, google, drop..uglavnom univerzalni servis, koji prilikom logiranja u komp, skine sve tvoje bitne podatke(znaci svima bi trebao jako brz net)

a to je i Jobsova vizija bila, sjecam se u jednom keynoteu koju je odrzao 90-ih, i tocno to je icloud, samo ne na toj razini naravno, ali, log in, all your info is there, boom.

to ja cekam
12.03.2015 | 17:08
Ja sam oplakao

12.03.2015 | 18:26
Film je odličan

Apropos MacBooka, sjetite se prvog Aira, ono wow i sve, ali hrpa nedostataka.
Tako će biti i s ovim, kupiti će ga mnogi, a onda će doći v2 max unaprijeđena.
12.03.2015 | 19:11
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

IMG_7924.JPG

Resajzo sliku na PC-u pa sada prihvaća. Thx smayoo na savjetu
12.03.2015 | 20:13
saint kaže:
Ja sam oplakao

Na ipadu uopce nisam vidio link iz tvog posta, pa sam ga misleci da nije objavljen i sam ovdje uploadao. Uglavnom, uneredio sam se od smeha.
13.03.2015 | 06:11
Meni laptop služi za putovanja, surfanje, mail i pogledati pokoji film. Za sve to navedeno imam air 13 i super me služi. Kako sada stvari stoje mislim da će ga zamjeniti novi macbook, mada je slabiji po pitanju proca. Dobit ću više bržeg rama i retinu display, mada je meni reza na air_u isto super. Fascinira me njegova nova tehnologija i način na koji su sve to ugurali u tako male gabarite.
13.03.2015 | 07:34
JOHN kaže:
smayoo kaže:

Ovako nešto? Evo baš friško slikano sa Šalate.

Prilog/zi image.jpg nije/su pronađen/i

Nece slika na forum pa nece..... Nesto ne stima

Ima ograničenje po pikselima (hor i ver) i po kB. Provjeri da ne pokušavaš uploadati preveliku sliku? Također, prihvaća samo standardne formate (JPG, PNG...). Ako ti fotka ima ekstenziju "JPEG" to ne prihvaća, moraš promijeniti u JPG.
13.03.2015 | 10:17
Riješeno. Hvala
13.03.2015 | 19:43
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

(doduše ne znam kako dolaze do tog CPU mark-a, cpubenchmark.net)
15.03.2015 | 22:36
tomislav.c kaže:
Izgleda da taj cpu 1.1 GHz i nije toliko slab. Evo usporedbe s npr. mojim procesorom iz Minia 2011 koji još jako dobro odrađuje posao.

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.03.2015 | 23:34
civicar kaže:
tomislav.c kaže:

Ovisi kako gledas stvari. Cinjenica da je procesor s pocetka 2011 jaci od procesora s kraja 2014te i nije bas bajan rezultat za novi procesor.

U ovom slucaju gledaju se kolicina tanka i potrosnja masine...

Novi malac ima ogroman tank ( ko onaj kanister od 10 litara sto stane u dzep od traperica kaj su izmislili Japanci ) i skroz stedljivu masinu.
16.03.2015 | 01:24
I sa M procesorom i samo 4,5 W struje napravi za 100-tinjak Benchmark bodova manji Score od i5 (35 W)!?
Meni je to impresivno...
16.03.2015 | 13:40
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.
16.03.2015 | 21:34
civicar kaže:
Nakon par generacija ce Core M sigurno biti odlican procesor. Trenutno to nije.

Slabiji je od procesora starijih par godina, osim toga nije uspio doprinjeti vecoj autonomiji baterije u Macbook strojevima.

Macbook Air koji ima jaci i5 procesor ima isto trajanje baterije kao i Macbook.

www.apple.com/macbook-air/specs.html

www.apple.com/macbook/specs/

Core M sigurno ima potencijal (kroz par generacija) da postane odlican proizvod, ali trenutno to definitivno nije.

Da, vjerojatno imaš pravo... to mi se čini kao 1.9TDI i neki 1.3JTD zaludu kad ovog manjeg vrtiš da bi išao... tako i s tih 4,5W vjerojatno
17.03.2015 | 03:25
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/
17.03.2015 | 13:09
drlovric kaže:
Kad izlazi rMBP u ovom novom ruhu? Zivo me zanima koliko ce njega osakatiti?

Stavit ce sigurno i5 procesor ili neko slicno nedonosce, i dva USB-C, i to ce bit' tako awesome jer ce biti 18.76% tanji

Imam osjecaj da ce se standardne Retine MBP (sa svim utorima) prodavati kao halva nakon tog sminkerskog poteza :/

pa sta nisu sad osvjezili i Air i Pro sa novim procovima? Ili sam ja to nesto krivo.

@havdic - e bas to, odlicna usporedba.
17.03.2015 | 14:12
Jesu Pro ali samo 13", 15" nije zahvaćen.
22.03.2015 | 11:08

14.05.2015 | 07:27
Stigao Macbook i u HR, cijene su VAU www.istyle.eu/hr/macbook.html

12270 za slabiji i 15000 za "jaci" model.

Za isti novac se dobije vrh Macbook Air i odlican Macbook Pro.
14.05.2015 | 07:35
Ali ne i USB-C macbook . Da, malo je papren.
14.05.2015 | 08:57
To je po onom poznatom Apple HR tečaju: 1.200$ = 12.000 Kn?
14.05.2015 | 11:08
Mene zanima zašto se kad kliknem na MacBook otvori zlatni model?? .. ili će taj biti najprodavaniji kod nas
14.05.2015 | 15:17
Znaju da baš tog želiš i gotovo!
19.05.2015 | 04:41
Novi model 15" Retina MacBook Pro-a očekuje se sada na WWDC-u. Kraj toga možda i novi iMac, ili novi iPad - ali to je možda. Čitam to sa raznih strana...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 42 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku