HP Laserjet 6P
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HP Laserjet 6P

25.02.2015 | 09:41
ekipa pomoć pls,

Mac mini late 2012, 10.10.2
napravio update drivera, resetirao printer...
Vidim printer, ali mi printa prazan papir i izbacuje i po 10-ak papira umjesto primjerice jednog...
spojen kabelom PTY na USB
na win računalu sve je ok

imate li ideju što bi moglo biti?
hvala unaprijed!
25.02.2015 | 09:50
Što je pty kabel?
Da li je printer prije radio pa prestao?
Točno koji driver si odabrao? Pcl6? Ili?
25.02.2015 | 10:02
originalni kabel za taj model hp-a
driver povukao od apple-a 19,8
25.02.2015 | 10:12
da, printer radi
sa win računala nema problema sa ispisom...
25.02.2015 | 10:42
Najbolje da deinstaliraš printer i drajvere i ponovno instaliraš. Nešto ti se zbrčkalo. Nisi naveo koji model printera jer i ja imam jedan HP koji se povremeno joguni, pa malo hoće malo neće. Kako je All in one i skener se zna izgubiti. Vjerovatno loši drajveri.
UPS : tek sad vidim naslov i ime printera , isprika.
25.02.2015 | 10:43
printer je u naslovu.
HP LaserJet 6P
25.02.2015 | 10:49
Da, malo stariji je printer ali bi trebao raditi. Imaš li ove drajvere?
support.apple.com/kb/DL907
Kažu da su ti za novije OSeve, Lion na više.
25.02.2015 | 10:53
imam ih....
jednostavno printa prazan papir...
25.02.2015 | 11:00
na vrhu prvog papira mi izbaci:
%APL_DSC_Enconding : UTF8
25.02.2015 | 14:02
To nije PCL header. Mac HPu ne šalje PCL6 file, nego nešto čudno.

Dakle, da pitam još jednom, jer ti je promaklo u šumu:

1. Da li ti je taj printer prije printao sa Maca pa prestao ili nikad ranije nisi ni pokušavao printati s Maca?

2. Koji si *TOČNO* driver odabrao? PCL6 ili koji?
26.02.2015 | 10:04
1. nije nikad printao sa Mac-a
2. driver sam skinuo sa HP stranice h20565.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readI...d=8&swEnvOid=219
26.02.2015 | 20:23
U kabelu ti je problem jer to NIJE originalni kabel. Što uopće znaći originalni kabel? Taj printer ima Centronics konektor koji se spaja na LPT port na kompu. Centronics na USB nije kompatibilan direktno. Treba nešto elektronike, a za tu elektroniku oćto MAC nema podršku. To što vidiš printer nije garancija da će i raditi. To je staro k'o Biblija. Nije mi jasno da trošiš vrijeme, novac i živce na nešto što košta parsto kuna.
Što se tiće HP, oni rade vrhunske printere, stranice su im za drek, a driver su govno na kvadrat.
Bolje je Canon kupovati jer imaju s HP-om suradnju, a podrška im je solidna.

Možda savjet, kupi ovdje spominjani Raspberry Pi i digni Linux i na njemu print

server.
PS.
Gdje uopže nabavljaš tonete?
26.02.2015 | 21:43
dmandi kaže:

Pardon... Tu piše:
HP LaserJet Mac OS X Installer Print Only Software Solution for v10.2, v10.3.x, v10.4.x, v10.5

Osim ako nisi negdje izričito pročitao da driver napisan za OS do 10.5 radi na OS 10.10, prilično je vjerojatno da ti to ne radi i da ti je u tome problem.
26.02.2015 | 21:45
Uglavnom, među native driverima koji dolaze s 10.10 potraži bilo koji HP PCL5 ili generic PCL5 driver. Dakle, PCL5, a ne PCL6. S takvim driverom će ti vjerojatno raditi osnovno printanje, ali neka podešavanja tipa odabira dpi i sl. možda neće.
27.02.2015 | 09:48
potpisujem sve što si rekao, ali činjenica da imam toner sa strane... svakako vrijedi pokušati....
27.02.2015 | 10:01
@smayoo pcl5 drivere nađem za win ali ne i za mac
imaš ideju gdje i kako ih skinuti?
27.02.2015 | 11:34
Ne trebaš ih skidati niotkuda!
Imaš ih već instalirane u OSu. Samo ga ručno odaberi iz rolete (kućica "Use") kad instaliraš novi printer.
27.02.2015 | 11:40
@smayoo dry ali ne vidim nigdje kućicu use...
27.02.2015 | 11:49
@smayoo našao sam ima opcija pcl4/5....RADI
HVALA!!!!!
27.02.2015 | 12:37
Heto... Drago mi je da sam pomogao...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 42 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO