HP Laserjet 6P
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HP Laserjet 6P

25.02.2015 | 09:41
ekipa pomoć pls,

Mac mini late 2012, 10.10.2
napravio update drivera, resetirao printer...
Vidim printer, ali mi printa prazan papir i izbacuje i po 10-ak papira umjesto primjerice jednog...
spojen kabelom PTY na USB
na win računalu sve je ok

imate li ideju što bi moglo biti?
hvala unaprijed!
25.02.2015 | 09:50
Što je pty kabel?
Da li je printer prije radio pa prestao?
Točno koji driver si odabrao? Pcl6? Ili?
25.02.2015 | 10:02
originalni kabel za taj model hp-a
driver povukao od apple-a 19,8
25.02.2015 | 10:12
da, printer radi
sa win računala nema problema sa ispisom...
25.02.2015 | 10:42
Najbolje da deinstaliraš printer i drajvere i ponovno instaliraš. Nešto ti se zbrčkalo. Nisi naveo koji model printera jer i ja imam jedan HP koji se povremeno joguni, pa malo hoće malo neće. Kako je All in one i skener se zna izgubiti. Vjerovatno loši drajveri.
UPS : tek sad vidim naslov i ime printera , isprika.
25.02.2015 | 10:43
printer je u naslovu.
HP LaserJet 6P
25.02.2015 | 10:49
Da, malo stariji je printer ali bi trebao raditi. Imaš li ove drajvere?
support.apple.com/kb/DL907
Kažu da su ti za novije OSeve, Lion na više.
25.02.2015 | 10:53
imam ih....
jednostavno printa prazan papir...
25.02.2015 | 11:00
na vrhu prvog papira mi izbaci:
%APL_DSC_Enconding : UTF8
25.02.2015 | 14:02
To nije PCL header. Mac HPu ne šalje PCL6 file, nego nešto čudno.

Dakle, da pitam još jednom, jer ti je promaklo u šumu:

1. Da li ti je taj printer prije printao sa Maca pa prestao ili nikad ranije nisi ni pokušavao printati s Maca?

2. Koji si *TOČNO* driver odabrao? PCL6 ili koji?
26.02.2015 | 10:04
1. nije nikad printao sa Mac-a
2. driver sam skinuo sa HP stranice h20565.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readI...d=8&swEnvOid=219
26.02.2015 | 20:23
U kabelu ti je problem jer to NIJE originalni kabel. Što uopće znaći originalni kabel? Taj printer ima Centronics konektor koji se spaja na LPT port na kompu. Centronics na USB nije kompatibilan direktno. Treba nešto elektronike, a za tu elektroniku oćto MAC nema podršku. To što vidiš printer nije garancija da će i raditi. To je staro k'o Biblija. Nije mi jasno da trošiš vrijeme, novac i živce na nešto što košta parsto kuna.
Što se tiće HP, oni rade vrhunske printere, stranice su im za drek, a driver su govno na kvadrat.
Bolje je Canon kupovati jer imaju s HP-om suradnju, a podrška im je solidna.

Možda savjet, kupi ovdje spominjani Raspberry Pi i digni Linux i na njemu print

server.
PS.
Gdje uopže nabavljaš tonete?
26.02.2015 | 21:43
dmandi kaže:

Pardon... Tu piše:
HP LaserJet Mac OS X Installer Print Only Software Solution for v10.2, v10.3.x, v10.4.x, v10.5

Osim ako nisi negdje izričito pročitao da driver napisan za OS do 10.5 radi na OS 10.10, prilično je vjerojatno da ti to ne radi i da ti je u tome problem.
26.02.2015 | 21:45
Uglavnom, među native driverima koji dolaze s 10.10 potraži bilo koji HP PCL5 ili generic PCL5 driver. Dakle, PCL5, a ne PCL6. S takvim driverom će ti vjerojatno raditi osnovno printanje, ali neka podešavanja tipa odabira dpi i sl. možda neće.
27.02.2015 | 09:48
potpisujem sve što si rekao, ali činjenica da imam toner sa strane... svakako vrijedi pokušati....
27.02.2015 | 10:01
@smayoo pcl5 drivere nađem za win ali ne i za mac
imaš ideju gdje i kako ih skinuti?
27.02.2015 | 11:34
Ne trebaš ih skidati niotkuda!
Imaš ih već instalirane u OSu. Samo ga ručno odaberi iz rolete (kućica "Use") kad instaliraš novi printer.
27.02.2015 | 11:40
@smayoo dry ali ne vidim nigdje kućicu use...
27.02.2015 | 11:49
@smayoo našao sam ima opcija pcl4/5....RADI
HVALA!!!!!
27.02.2015 | 12:37
Heto... Drago mi je da sam pomogao...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 14 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO