iMac G5 kao monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 kao monitor

01.04.2006 | 06:42
Jel ko zna kako da iskoristim iMac-a kao monitor za moje drugo racunalo(PC).
02.04.2006 | 04:36
Remote Desktop Conection .... imaš ga na Microsoft.com skinuti for free (za OS X) ...

Naravski strojevi moraju biti u mreži ....

....i da, TO JE JEDINI NAČIN DA IMAŠ iMac KAO MONITOR ZA PC.
  • User
  • Posjetitelj
02.04.2006 | 15:27
Piko je napisao:
Remote Desktop Conection .... imaš ga na Microsoft.com skinuti for free (za OS X) ...

Naravski strojevi moraju biti u mreži ....

....i da, TO JE JEDINI NAČIN DA IMAŠ iMac KAO MONITOR ZA PC.

Tako je, iako ne mora nuzno bit Microsoftovo rjesenje. Moze se recimo PC postavit kao VNC server i na njega spojit iMacom kao VNC klijentom, a ima i drugih remote desktop rjesenja. Ja osobno preferiram TightVNC.

Ali pitanje je je li covjek mislio na iMaca kao \"jedini monitor\" odnosno da PC nema monitora a da se s Macom spoji na njega povremeno, ili da ga koristi za mirroring ili opet da iMaca koristi kao drugi monitor za prosirenje desktopa(ovo potonje je, koliko znam, nemoguce). Sto se potonjeg rjesenja tice, postoji neki softver koji moze koristit monitor drugog PC-a na mrezi za prosirenje desktopa, ali to radi samo na windowsima.

I naravno, remote desktop rjesenje nije bas pogodno za neki ozbiljniji rad ili igranje. Mreza je prespora da bi odziv bio trenutan kao sto je preko monitora direktno spojenog na racunalo.
02.04.2006 | 18:43
User je napisao:
Piko je napisao:
I naravno, remote desktop rjesenje nije bas pogodno za neki ozbiljniji rad ili igranje. Mreza je prespora da bi odziv bio trenutan kao sto je preko monitora direktno spojenog na racunalo.

Zato sam i rekao MS riješenje jer je najbrže .... provjereno (čak je i preko DSL-a brže nego Apple Remote Access na lokalnoj mreži, ...a VNC je od svih ponuđenih najsporiji)
02.04.2006 | 18:56
Ideja je bila koristiti iMac kao drugi monitor na stolu.
  • User
  • Posjetitelj
02.04.2006 | 23:54
Uglavnom, nista od toga.

btw moj favorit je VNC zbog viseplatformnosti. A da je spor, to stoji.
03.04.2006 | 01:33
Mogao bi spojiti video izlaz sa PC-a u firewire video digitizer spojen na Maca, ali to je već na granici legalnog po perverznosti.
03.04.2006 | 07:53
Iliti u Digital8 kameru ulaz s PCja, a u Maca Firewire full-screen capture
03.04.2006 | 16:20
Nazalost moja kamera nema video ulaz.Mozda da uzmem video konvertor?Koji model?
03.04.2006 | 16:48
Za sto ti treba taj eksterni monitor? Ako je za kontrolu kakvog video materijala onda bi se mozda to i moglo koristiti, ali bi gubici u kvaliteti slike bili veliki...no nesto me muci - ako je moguce video signal slati u Mac preko firewirea, da li postoji kakvo rjesenje da kompjuter salje svoj vlastiti video signal van putem firewirea kao sto to cini kamera? U tom slucaju teoretski bi mogao spojiti PC-a i iMac firewireom ako bi PC mogao izravno generirati video signal preko firewirea. Hah, sto vise razmislajm o ovome ideja mi se vise svidja, trebalo bi progooglati ako je netko pokusao nesto slicno.
Sto se tice video konvertora, ima vise firewire i USB modela, ali osobno nisam koristio niti jednog. No ne vjerujem da ti je to isplativo rjesenje.
04.04.2006 | 00:28
Ako ti je za kontrolu video materijala, puno ce ti bolje doci televizor, jer na njemu vidis pravi odnos boja, kontrasta i velicine slike. A i interlacing mozes uhvatiti, sto na monitoru ne mozes. Samo ti treba 50Hz televizor.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, imenso, tino1, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (562)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO