UPS APC Back CS podrzan od OS X Yosemite 10.10.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

UPS APC Back CS podrzan od OS X Yosemite 10.10.1

13.01.2015 | 12:31
Pozdrav svima !

Dobio sam dva UPS-a APC Back CS 500 VA BK500EI. Na oba je baterija otisla pa sam ih zamjenio jacom tj. umijesto 7,2Ah sam stavio od 9,0Ah. Malo sam autonomiju produzio .
Još prije negoli sam ih dobio negdje na forumu sam procitao a sada ne mogu naci gdje, da APC bas nema neku softversku podrsku za Mac racunala dok na windows platformi se moze svasta podesavati preko njihovog softvera PowerChute Personal Edition.
Nakon toga sam malo trazio po iTunes Storeu i nasao neki softver koji sluzi upravo za podesenja rada racunala u slucaju nestanka struje ali kosta 42,00$ ili 45,00$, cini mi se, ne sjecam se vise. To mi je bila puno za izdvojiti i nekako sam odustao od kupnje dok ne stignu nove baterije.
Baterije jucer stigle i na 1. UPS odmah nakon malo punjenja ( 5 sata ) prikljucio monitor i MacMini. UPS fino prepoznat od OS X 10.10.1 i sve podeseno za par minuta. Stvarno ne znam sto bih vise trebao od podesenja. Gore u baru se ispisuje baterija i njen postotak i u svakom trenutku znas koliko jos ima baterije.
Osobno sam podesio da se svi programi pogase kad se baterija spusti na manje od 10% i da se nakon toga ugasi.

Drugi UPS je predvidjen za WIFI Ubiquiti sistem sa kojim sam spojen na lokalnu gradsku mrezu i preko koje imam internet i za WIFI router s kojim dalje dijelim internet po stanu preko LAN-a i WIFI-ija. Tako kad nema struje na net radi za tablet,laptop i mobitele.

Eto toliko !
13.01.2015 | 13:25
Ako nisi kupio tzv. "deep cycle" baterije (pretpostavljam da nisi jer su dosta skuplje od običnih - to su one koje se koriste u fotonaponskim solarnim sustavima), pražnjenje do 10% je puno prenisko. Obične olovne baterije se ne smije prazniti ispod 20%, a savjetuje se izbjegavati ići ispod 30% jer kad joj to jednom napraviš, više je ne možeš napuniti do punog kapaciteta. Napravi tako par puta, svaki put imaš sve manju autonomiju dok ne dođeš do toga da sa 100 padne na 20% u par minuta iako je struja takva da bi nominalno trebala trajati barem pola sata.
13.01.2015 | 13:44
E vidis to nisam znao. Da kupio sam ove jeftinije. Odmah kad dodjem doma stavim 30%. Hvala za savjet.
Inace samo sam htio reci ako koga zanima da se sve moze podesit. Barem meni potrebno ono osnovno.

Hvala još jednom.
13.01.2015 | 14:00
Nema na čemu. Hvala i tebi na info. Apple ima čudnu naviku da nigdje ne reklamira kad je neki hardware native OS podržan (a da ranije nije bio). Tako sam se ja iznenadio kad sam skužio da najedamput na 10.8.5 radi scanner koji mi na 10.6.8 nije radio.
13.01.2015 | 14:21
Ako koga zanima, baicm predvecer i koji screenshot da se vidi kako izgledaju tj. sta ima od opcija za podesenja. Sigurno da ova aplikacija sto se placa da ima vise i bolje mogucnosti ali osnovno je i ovako podrzano.
Baterije nisu bile uopce neko ludilo od cjene a UPS-ove dobio pa mi nije bila neke investicija. Inace uzeo sam ove baterije FOCUS Baterija akumulatorska 12V 9,0 Ah .
Nije to neka marka, ali posluzit ce svrsi da. Bolje i tako nego nikako.
13.01.2015 | 15:02
Osrednja baterija, osrednja cijena. Najbolje od olovnih gel-baterija što se da kupiti u HR je Ultracell. Ultracell nema 9Ah, nego 7,5Ah, za otprilike isto toliko novca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 48 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO