NEC DVD RW +/- ND 4550
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

NEC DVD RW +/- ND 4550

13.03.2006 | 18:06
Riknula pržilica Pioneer 109, u pola posla, pa kupih u najbližem prodajnom centru NEC-a.

NEC DVD RW +/- ND 4550 16x Double Layer

Odmah sve radi (samo sam ju promijenil u externom FW kućištu), za sad, pa se nadam da nisam kupio nešto krivo. To je jedino bilo u dučkasu na lageru.

Ima li kakvih spoznaja o istoj ili kakvih ocjena, savjeta?
15.03.2006 | 06:32
Imam drugačiji problem. iMac G5 mi je odjednom odbil usisat CD, dapače uopče ne vidi snimač više. Čini mi se da je mehanički kvar. Već mi je jednom ostal disk unutra pa sam ga izbacil restartanjem. Al onda mi nije govoril kak nema snimača i da provjerim kabele. Disk mogu gurnut skoro skroz i kad bi trebal bit povučen nutra kao da ga neki feder mehanički vrača van. Ima li ga smisla otvarat il je vrijeme za upoznavanje servisera?
Fala.
15.03.2006 | 07:17
Nakon kaj sam ga zgasil i ponovno upalil (ne re-startal) u optičkom pogonu je nekaj puklo (recimo to tak) i sad opet imam snimač. Da to tretiram kao nekaj kaj se tu i tam događa, il da odem na sistematski. Kaj mislite?
15.03.2006 | 07:28
Josipe to definitivno nije normalno i ja bih sredio stvar pod garancijom dok možeš. Opet, nemoj ga nositi na servis ako sada sve radi jer će te čudno gledati i neće moći ništa učiniti. Imaš li način da ponoviš problematičnu situaciju?
15.03.2006 | 15:21
A da ja ipak odgovorim coveku na pitanje o NECu.
U poslednje vreme ovaj rezac se pokazao kao best bye, zato sto je pionir strmoglavo krenuo nizbrdo.
Elem, recimo juce smo u firmi imali izmedju 10 i 15 pioneera i svaki do jednog je bio neispravan (nece da cita obicne, nece da reze dvd diskove, i gomila slicnih kvarova)

Sa NECom se to ne desava. Sasvim pristojno radi, dosta se prodaje, a ne kvari se tako cesto.

Moje misljenje: Nisi pogresio
15.03.2006 | 21:41
Hvala exsold,

super ti je ono s rezačem, to me podsjetilo na mlados i rezanje LP-ija! Danas opet imamo dobrih izraza, zgoriti, peći, kuriti, paliti, i to me uvijek podsjeti na bombastičnu najavu Dražena Vrdoljaka za album Deep Purplea... Burn, odnosno način i intonaciju na koji je to izgovoril! No malo skrenuh (sad će se neki osladiti, koji ne vole tuđe trabunjanje).

Da nisam pogrešil, nadam se također i ja

PS slobodno savjetujte i odgovarajte Josipu i dalje na ovom postu, njegov problem je tak i tak važniji od moje znatiželje
16.03.2006 | 03:49
Garancija je stvar povijesti. Sad sve radi. Ne znam kak bih \"induciral\" zaglavljenje CD/DVD slota. Trenutno opet sve dela. Možda plačam danak dizajnu. Je imal netko takvo iskustvo, ili slično? A bilo mi je smiješno kad sam čital o problemu letečih CD-a pri eject-iranju iz iMaca.
16.03.2006 | 03:56
meni je jednom samo zapeo cd. gasenjem paljenjem stvar rjesena (:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO