Gledanje televizije na Macu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gledanje televizije na Macu?

05.12.2014 | 21:04
Ima li tko iskustva sa nekim externim TV karticama, koje imaju drivere da rada na Macu..?

Isto tako, koji software bi se moglo koristiti za takvo nešto?

Ako netko ima iskustva, da je koristio, ili da koristi, nek opiše iskustva..

Hvala
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.12.2014 | 21:59
Na mac miniju koristim eyeTV Hybrid USB, a s njim dođe eyeTV 3 program s aktivacijskim kodom koji može i snimati TV programe. Isprobano i koristim povremeno.

Prethodni USB TV koristim povremeno jer na dnevnoj bazi koristim Elgato Tivizen WiFi koji se spoji na kućnu mrežu pa se TV program s njega može gledati na iPhoneu i iPadu uz pomoć besplatne aplikacije ili na Macu s eyeTV 3 programom koji u tom slučaju treba dokupiti. No, Tivizen više nije dostupan jer sad prodaju novi model eyeTV-W
05.12.2014 | 22:00
Odličan Terratec XXS USB TV Tuner.

U kombinaciji s odličnim EyeTV softverom.
06.12.2014 | 12:41
a ima li gdje to za kupiti u HR možda..?
06.12.2014 | 19:31
ja koristim uredjaj koji se zove SlingBox(model Pro sa Tunerom)..i gledam svoju IPTV ili SAtTV gde god da sam...na Laptopu...Tabletu,Fonu....
06.12.2014 | 20:52
Ja koristim AverTv usb tv karticu na koju se nakači antenski priključak.
Malo veči usb stick ništa preveliko.
Dolazi sa svojim softwareom koji omogučava snimanje tv programa.
Koristim ga od 2010 bez ikakvih problema.
06.12.2014 | 20:53
dajte ljudi točne modele tv kartica, slike, nešto...
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 02:01
Ja koristim ovaj sa EyeTV u kombinaciji, to je stari model...

www.terratec.net/details.php?artnr=Ciner...B+XS+HD#.VIOnlhMvv4M

Mislim da je ovo sličan model, samo noviji

www.terratec.net/details.php?artnr=10723#.VIOn9hMvv4M
07.12.2014 | 08:25
@Law - kako si našao drivere za Mac za taj model, nigdje ne piše da ima drajvere za Mac?
07.12.2014 | 09:27
Ja koristim AVerTV Volar HD M (A835M) sa priloženim softverom. Radi besprijekorno.
I nije bila skupa. cca 300kn
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 10:25
VanjusOS kaže:
@Law - kako si našao drivere za Mac za taj model, nigdje ne piše da ima drajvere za Mac?

Nisam trebao nikakve drivere, EyeTv ga je prepoznao sam po sebi, možda EyeTv sadrži drivere. Pošto nema neki bolji software od EyeTv gledao sam koji hardware podržava i ovaj koji sam kupio je pisalo da podržava. Mislim da s nijednim Terratec USB tunerom nećeš imati problema.

help.elgato.com/customer/portal/articles...tv-3-release-history
07.12.2014 | 18:50
Evo i jednog mog pitanja. Imam video karticu tj USB Gigabyte GA-U8000 koju sam koristio na windows platformi. Nigdje ne vidim da ima podrsku za OS X. Sta vi mislite dali bih ja to kako uspio upogoniti da radi ili ne. Probao sam ju ustekati u USB ali se nista ne desava. Dali bi sa tim EyeTv 3 softverom proradila. Mislim pitam ako tko mozda ima iskustva da ne skidam bez veze ako nema sanse da proradi.

Onda ide na prodaju pa nesto novo nabavljam.

Hvala !
07.12.2014 | 19:46
Je, to ti je samo za Windowse, nema podršku za OS X.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
07.12.2014 | 20:14
@dxdandy: Nećeš znati dok ne probaš. S mojim USB tunerom su došli samo windows driveri, spojio sam ga sam mac-om i ništa se nije desilo. Pokrenuo EyeTv, on je prepoznao USB tuner i televizija radi. Ništa te ne košta probati.
08.12.2014 | 16:00
Kao i Law: I ja bih probao s EyeTV softwerom. I moja Terratec XXS je imala drivere samo za PC pa ju je EyeTV odmah prepoznao i od tada veselo radi ...
02.03.2015 | 22:42
može li mi tko reći je li ovo digitalni ili hibridni tuner? ne mogu skužit...

edit: radi se o AverTV Plug&Watch tuneru (koji se više ne proizvodi).
Prilozi:
02.03.2015 | 23:01
Rekao bih da je to digitalni DVBT Tuner za zemaljske (terrestrial) programe. Ništa od satelitskih...
02.03.2015 | 23:07
Što je poanta, gledati TV ili skidati emisije?
Meni MaxTv to GO radi kako spada.
02.03.2015 | 23:27
poanta je gledanje i snimanje, po mogućnosti, ali ako bih morao birati, važnije bi mi bilo snimanje.
ja sam na Bnetu pa mi treba hibridni model jer je kabelska u pitanju.
03.03.2015 | 10:40
MacSlavko kaže:
Kao i Law: I ja bih probao s EyeTV softwerom. I moja Terratec XXS je imala drivere samo za PC pa ju je EyeTV odmah prepoznao i od tada veselo radi ...

To je i moj princip bio, uz ogradu - prvo pregledam da li EyeTV uopće podržava dotičnu.
03.03.2015 | 12:25
@FINN
Ja koristim isti takav i koliko sam uspio vidjet u uputstvima, može skenirati samo DvB-T koji ti se nudi kad izabereš zemlju(HR).
Nigdje nevidim mogučnost kablovske tv.
Inače može snimati program tv i radia.
Ja ga koristim duže vrijeme i za ovo što je napravljen služi jako dobro.
03.03.2015 | 15:47
u nedostatku bilo kake Tv kartice,nije losa ni opcija gledanja ExYU kanala preko odredjenog addonsa za XBMC/Kodi....
koga zanima ,kako neka isprati ovaj Video....,a slika ispod jedan od kanala sa vase televizije...

03.03.2015 | 17:12
thx na ovom
03.03.2015 | 17:55
Vanjuška kaže:
MacSlavko kaže:

To je i moj princip bio, uz ogradu - prvo pregledam da li EyeTV uopće podržava dotičnu.

preskupa mi je ta opcija - samo EyeTV softver košta 70€, koliko sam vidio.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 4 minuta
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

abajo, drlovric, Ender, Riba, Sarek, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (541)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO