Macbook Pro Retina 13
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro Retina 13

03.12.2014 | 22:36
Pozdrav svima. Kao sto naslov kaze,planiram uzeti ovaj laptop.Radi se o onome s dual core 2.6 proc,128gb prostora,8 gb Ram, mislim da je mid 2014 god. Izasao bi me preko prijateljeve firme 8500 kn. Koristio bih ga za web, skype, filmove,serije itd za pocetak. Zanima me da li je dovoljno jak ako se u buducnosti pozelim baviti obradom videa ili pak programiranjem? Htio bih da me ovo racunalo sluzi barem narednih 5 godina.
03.12.2014 | 23:35
Pa bas naslov ne kaze da kupujes rMBP 13".
03.12.2014 | 23:37
Obrada videa u kom smislu?
Programiranje u kom smislu?
Za ovo prvo i moj MBP iz 2010 radi odlicno.
04.12.2014 | 10:12
Rijeseno.Odlucio sam se strpiti i uzeti rmbp 15.hvala i lijep pozdrav.
04.12.2014 | 13:37
Ovo je bila brza transformacija.
Ja isto idem za 15", samo neznam dali uzet preko firme ili uzet izvana. Gotovo isti ceh ispadne.
04.12.2014 | 14:55
John, ovaj bez posebne graficke u HR te ispadne 12500, a ovaj sa dodatnom grafom 15500. Mislim da je 13 premal i dosta po ucinkovitosti slabiji,a zelim da me sluzi barem 5 godina,zato sam se brzo transformirao.Ne znam da li je vani sto jeftinije, ako nije bitna razlika,uzeti cu u HR.Jedino me muci ovaj apple care u nas,mislim da je to uzimanje novca bezveze. Koliko sam skuzio,mogu kupiti vani apple care,a da vrijedi kod nas.Tako cu i uciniti ako uzmem u HR.
24.12.2014 | 21:34
Do sada nisam posjedovao Macbook, razmišljam o kupnji ovog, bazičnog MBP Retina 13-inčnog uređaja. Bio bi korišten za Office, net, skidanje, konzumaciju puno glazbe i videa, intezivan multitasking i Photoshop te povremeno, rijetko editiranje videa i zvuka.

Jel za moje potrebe po specifikacijama to dosta, taman ili overkill? Bitno mi je da mašina ne šteka u radu i da je razmjerno brza, pozdana i dugotrajna.
24.12.2014 | 21:42
Light kaže:
skidanje, konzumaciju puno glazbe i videa,

ovo ti je jedino moze biti problematicno obzirom da taj model ima 100tinjak gb slobodnog prostora.
ali mozda racunas na vanjske diskove, sd kartice, itd.

ovo drugo ce ti sve komotno odraditi, nemas brige!
24.12.2014 | 21:53
Da, mislio sam kupiti neki vanjski disk od tipa 2TB pa tamo trpati stvari.

Možeš li mi samo reći kako bih se proveo s Macbook Airom 13-inčnim (također bazični model) što se tiče hardverske snage, a obzirom na moje potrebe? Jel to možda isplatljivija opcija obzirom da nisam neki ultra-power user? Portabilnost i autonomija baterije mi nisu toliko važni, pitam više radi velike razlike u cijeni, da ne plaćam bezveze ekstra snagu koja mi neće trebati. Dakle, hoće li bez problema odraditi puno Photoshopa, multitaskinga i povremeni A/V editing?
24.12.2014 | 22:46
bilo bi bolje da ti odgovori netko tko je vicniji editiranju videa i photoshopu, jer to je od svega spomenutog najzahtjevniji dio.

moje iskustvo elementarnog editiranja hd videa govori da je i mac mini mid 2011. bio dovoljan za takvo sto, pa mislim da bi se i sadasnji air snasao. kako bi se snasao sa puno photoshopa, ne znam iz prve ruke, ali mislim da bi mogao "zakasljati" na tezim stvarima (recimo ja sam u apertureu znao imati dosta trzanja kod nekih obrada fotki na prije spomenutom kompu).

ne pamtim koliko rama ima base model aira, ali ako trazis tezi multitasking, 8 gb rama je danas neki minimum za ugodan rad na macu, bez obzira na ssd.

prednost rMBP je i ekran, pa ti to moze doci do izrazaja u photoshopu ili video editiranju kada ti ful HD video moze biti prikazan u manjem prozoru a da je u punoj rezoluciji, pa ti ostaje dosta prostora za alatne trake i ostalo.
racunaj da na njemu imas i stock HDMI izlaz, pa ako konzumiras puno videa kojeg zelis gledati na telki, u ovom slucaju ne trebaju ti adapteri kao kod aira.

prednosti aira se mogu svest na dvije stavke. masu, koja je nesto manje, i cijenu. ali mislim da bi za vecinu tvojih zahtjeva bio solidan.
nadam se da ce ti netko uskociti sa savjetima oko photoshopa. ne bi te volio navesti po tom pitanju na krivi trag.
25.12.2014 | 19:41
Zamolio bih onda nekoga tko ima Macbook Air da mi odgovori na pitanje.

Naime, nikada do sada nisam posjedovao Mac, volio bih mu dati priliku, ali pod uvjetom da može ispuniti gore navedene uvjete s ovim modelima koji nisu astronomski skupi.

Ako bi posao obavio i Mac Mini, možda bih i njemu dao priliku jer je razmjerno jeftin, a za ostatak para kupio neki više nego solidan Windows prijenosnik. Prijenosnik mi je must have, bio Mac ili ne.
25.12.2014 | 20:35
Ja posjedujem MBA 13" early 2014 s 4Gb RAM i 256Gb SSD. To je fantastičan perolaki prijenosnik za surfanje, pisanje, slušanje muzike i gledanje videa no nije za neko intenzivnije obrađivanje slika u fotoshopu kao i editiranje videa ozbiljnije od obiteljskih kratkih snimki. Kod intenzivnijeg multitaskinga ja doduše nisam osjetio primjetno usporenje zbog vrlo brzog SSDa, ali ja ga ionako tek rijetko koristim za bilo što ozbiljnije. Obradu videa i fotki ipak radije obavljam na iMacu opremljenom s 16Gb RAM i 240Gb SSD + 2Tb HDD.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO