Thunderbolt 2 vanjski disk(ovi)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Thunderbolt 2 vanjski disk(ovi)

12.11.2014 | 13:22
Molim preporuku za nabavku vanjskog diska (ili diskova) od 2 do 4TB, isključivo s Thunderbolt 2 povezivanjem, ali samo u lipoj našoj (zbog računa). Tnx
12.11.2014 | 13:49
Nije baš da imaš previše izbora. LaCie d2 jedino. Link ti pošaljem na PM da ne spamam po forumu.
12.11.2014 | 15:10
pošto je precizno tagiranje još uvijek u onom lijenom dijelu mozga nekih trgovaca, pronalaženje gore navedenog proizvoda nije baš neka fora. Mislio sam netko možda koristi ext. hdd, pa da mi iz iskustva preporuči nekog vraga... zabac, google, a?
12.11.2014 | 15:59
Nisam siguran zašto moraš kupiti isključivo u HR zbog računa? Mi u firmu kupujemo stvari iz sva 4 kuta svijeta, kolegica sve to uredno proknjiži. Ako kupujemo iz EU, pošaljemo im naš VAT ID (to ti je OIB firme na kojeg si dodao HR na početak), platimo im bez njihovog PDV, dobijemo od njih EU VAT fakturu, kolegica po tome plati naš PDV i to je to. Ako kupujemo iz USA ili Azije ili otkud god, onda je još jednostavnije. Kupimo, platimo (PayPalom najčešće), ono što stigne mailom od PayPala se prizna kao račun. Kad stigne, kolegica pošalje papire Carini, oni odrede koliko treba platiti za uvoz, ona to plati, roba nam stigne poštom u ured.

0 problema so far. I sve uredno proknjiženo kao poslovni trošak. Bilo da smo kupovali za daljnju prodaju ili kao osnovno sredstvo u firmu.
12.11.2014 | 16:28
@smayoo: zvuči malo komplicirano, ali valjda će moj računovođa to zhendlati. Tnx smayoo

Anyway, Esade, jel' ima ko 'vaki pa da mi preporuči iz prve ruke...
12.11.2014 | 16:35
smayoo kaže:
Nisam siguran zašto moraš kupiti isključivo u HR zbog računa? Mi u firmu kupujemo stvari iz sva 4 kuta svijeta, kolegica sve to uredno proknjiži. Ako kupujemo iz EU, pošaljemo im naš VAT ID (to ti je OIB firme na kojeg si dodao HR na početak), platimo im bez njihovog PDV, dobijemo od njih EU VAT fakturu, kolegica po tome plati naš PDV i to je to. Ako kupujemo iz USA ili Azije ili otkud god, onda je još jednostavnije. Kupimo, platimo (PayPalom najčešće), ono što stigne mailom od PayPala se prizna kao račun. Kad stigne, kolegica pošalje papire Carini, oni odrede koliko treba platiti za uvoz, ona to plati, roba nam stigne poštom u ured.

0 problema so far. I sve uredno proknjiženo kao poslovni trošak. Bilo da smo kupovali za daljnju prodaju ili kao osnovno sredstvo u firmu.

Jesi siguran da kada kupujete u EU plačate hrvatski (25%) PDV, a ne PDV zemlje od koje kupujete (PDV na računu prodavatelja)?

Naime ovo što si napisao odgovara stanju stvari prije nego što je Hrvatska ušla u EU, no nakon ulaska bi trebao platiti ino PDV prodavatelju, bez plačanja PDV-a našoj državi.
12.11.2014 | 18:34
Kao fizička osoba plaćaš PDV zemlje u kojoj je sjedište prodavatelja AKO je prodavatelj takav da ima godišnji promet manji od nekog propisanog limita. Veliki internetski trgovci su dužni naplatiti PDV zemlje u kojoj je sjedište kupca, čak i za fizičke osobe. Npr. amazon.de ili amazon.co.uk. Piše ti neka cijena, ti kupiš i onda ti na checkoutu, nakon što si odabrao za dostavu adresu u Hrvatskoj, piše veća cijena jer je korigirana za razliku između njemačkog (engleskog) i hrvatskog PDV. I uredno ti na fakturi piše VAT 25%.
A kao pravna osoba koja kupuje od druge pravne osobe iz EU, uvijek prodavaču plaćaš iznos bez PDV, a lokalnoj poreznoj vlasti plaćaš lokalni PDV na tu robu.
100% sigurno i više puta provjereno.
12.11.2014 | 18:36
macak kaže:
@smayoo: zvuči malo komplicirano, ali valjda će moj računovođa to zhendlati. Tnx smayoo

Nema na čemu. Ako tvoj računovođa to ne zna obraditi, vrijeme ti je da ga promijeniš. A njemu je vrijeme da ide u penziju ili da se zaposli kao nešto drugo, jer poslu računovođe očito nije dorastao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds