USPORENI iMac Intel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USPORENI iMac Intel

24.02.2006 | 00:48
Instalirao sam oko 800 fontova, drastično se usporio rad sa svim aplikacijama !!
Da li je važno gdje ih instaliram (All fonts - User - Computer)?
Sada imam 512 MB RAMA, ako stavim 2 GB, hoće li biti brz, kao prije instalacije
fontova.
Mogao bih reducirati inst. fontove za oko 100, ali mislim da to ne bi pomoglo.
Molim pomoć.

P.S. Takve probleme sam imao s PC-om, prije WIN XP Pro.
24.02.2006 | 03:55
Hm... naravno Macintoshi imaju velikih problema sa loadanjem fontova, tako da je to sto si ti ucinio smrt za tvog iMaca, uglavnom, sve te fontove vadi van osim sistemskih i utrpaj ih u neki svoj folder na HD-u, zatim nabavi neki font manager ( preporucam extensis Suitcase ) i ukljucij i iskljucuj ih po potrebi, sve ce ti bit jasnije kad si nabavis neki takav programćić! To je jedini naćin da ti Mac prede sa gomilom fontova! poz
24.02.2006 | 04:54
FOLIO je napisao:

Mogao bih reducirati inst. fontove za oko 100, ali mislim da to ne bi pomoglo.
Molim pomoć.

P.S. Takve probleme sam imao s PC-om, prije WIN XP Pro.

Aman, šta će ti 700 fontova na mašini? Ja se profesionalno bavim DTP-om, ali nikad ne držim više od 200 na sistemu, jednostavno nema potrebe za tim.
24.02.2006 | 05:33
Dobro pitanje. Ja imam samo one default fontove a kad bi i stavio neke po ovome bi se moj mini vukao ko puž pored impressuma.
24.02.2006 | 06:43
Zaista, čemu to? Meni je grafički dizajn posao i imam instalirano nešto manje od 200 fontova. Stroj radi vrlo brzo i bez problema.
24.02.2006 | 07:07
Hvala Amplusu, skinuo sam Extensis Suitcase Fusion - SAVRŠENO !!!
Reducirao fontove na 200-tinjak, sve leti.

Do prije 3 mjeseca radio sam na PC platformi (18 godina), a sada se polako prebacujem
na Maca. Nije lako ! Svaka pomoć mi dobro dođe, a da nema Jabučnjaka i pomoći, taj
proces bi bio puno sporiji.

Sa PM-G5 je puno lakše nego s iMacom Intel, mislim na instalacije, drivera periferije i razne pomoćne aplikacije.

Kad smo već kod fontova, molio bi da mi netko objasni: All fonts, User, Computer, te
one točkice desno (vjerojatno su to sys fontovi, koji se nesmiju micati).

Puno hvala svima na pomoći, dosadašnjoj i budućoj.

P.S. I ja radim grafički bumorekli design, jer oduvjek najviše radim pripremu za tisak.
Uspot tiščem i cuttam PVC naljepnice.
24.02.2006 | 08:29
Ne znam detalje oko Suitcasea, no pretpostavljam da su \"Computer\" fontovi oni koji se nalaze u /Library/Fonts (ti su dostupni svim korisnicima na sistemu), a \"User\" fontovi su oni koji su dostupni samo trenutnom korisniku i nalaze se u /Users/[username]/Library/Fonts.
24.02.2006 | 11:18
Na Macu nema problema s pismima. Evo, na racunalu imam instalirano 20,000 pisama (4 kompletne biblioteke: Adobe, Linotype, Monotype, Emigre) i sve radi ko puska, brzo i glatko.
24.02.2006 | 17:25
Ajde sad Zvonimir svih tih 20.000 fontova ubaci u system --> library--> fonts pa mi reci koliko ti traje startup sistema! ili imas tako puno vremena za listat sve fontove u PhotoShopu, freehandu, itd...! Ako vec imas neko rijesenje za pregled 20.000 fontova bez da ti se sistem neoptereti bilo bi ljepo da podjelis sa nama! Ja sam pokusao sve sto je u mojoj moci da imam dovoljno fontova bez da mi usporava sistem i jedino rijesenje je bilo da stavim extensis Suitcase da bi imao potpunu kontrolu nad pismima, ukljucujes ih i iskljucujes po potrebi radis svoje setove itd..., vrlo jednostavno! poz
24.02.2006 | 17:50
Eh, Zvonimire, sad pretjeruješ ! Vjerojatno su ti, ti svi silni fontovi u nekom folderu dokumenta, a ne instalirani u sys. Ako pa ne, koji je to OS i Mac ?
Inaće skinuo sam full demo Extensis, stalo mi je 22 dana korištenja.
Možda postoji neki free, jel znaš gdje - Amplus ?
24.02.2006 | 18:11
Dodji na iChat pa cu ti objasnit! ( javi se pa se mo sredit)
24.02.2006 | 19:27
Sorry, nisam jos imao vremena za iChat, ne kuzim ga!!!
Možda možemo učiniti nešto s e-mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
24.02.2006 | 21:19
FOLIO je napisao:
Eh, Zvonimire, sad pretjeruješ ! Vjerojatno su ti, ti svi silni fontovi u nekom folderu dokumenta, a ne instalirani u sys. Ako pa ne, koji je to OS i Mac ?
Inaće skinuo sam full demo Extensis, stalo mi je 22 dana korištenja.
Možda postoji neki free, jel znaš gdje - Amplus ?

Suitcase je jedno rjesenje.
Drugo je rjesenje Font Agent, koji radi bolje i brze.
Trece je rjesenje MegaType, ali ce to izici tek 2008.
Inace, u radu koristim OS X 10.7, i pisem ove poruke iz buducnosti.
25.02.2006 | 02:16
Folio samo kreiraj svoj account iz iChata ( odvede na .mac i tamo izaberes trial opciju .mac, zatim dobijes svoj username i pass u obliku e-mail adrese s kojim se logiras u ichat i dodas me u buddy list, javis mi se i sve sredimo
poz
25.02.2006 | 04:24
Meni je recimo dovoljan FontBook, sasvim lepo radim sa njim.

A kad smo već kod fontova na Meku, evo jednog vrlo finog linka sa Adobe foruma

discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=607630
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO