ibook g3 600mhz.. da li kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ibook g3 600mhz.. da li kupiti?

31.01.2006 | 06:12
Da li na ibook-u (600MHz, 384MB rama, Ati Rage, 20GB) moze raditi najnovija verzija OS X-a? I kako?
Sta se moze raditi na ovom mac-u? Koliko je upotrebljiv?

Planiram da za par meseci kupim macbook pro, ali me uglavnom ljudi savetuju da se ne zalecem nego da prvo malo radim na mac-u, cisto da vidim kako sve to izgleda... Da li cu na ovom ibook-u moci da \"osetim cari\" apple racunara, ili samo bacam pare bezveze??

Hvala unapred na odgovorima...
Pozdrav,
dreamer
31.01.2006 | 09:49
dreamer je napisao:
Da li na ibook-u (600MHz, 384MB rama, Ati Rage, 20GB) moze raditi najnovija verzija OS X-a? I kako?
Hvala unapred na odgovorima...
Pozdrav,
dreamer

www.apple.com/macosx/upgrade/requirements.html
Tomislav
  • EuCryL
  • Posjetitelj
31.01.2006 | 10:02
Na njemu se Tiger uredno vrti, grrafička ne podržava Quartz Extreme pa neće bit điđimiđi efekata..

Upotrebljiv je za svašta.. Internet, slušanje muzike, gledanje DVDa, divxa, igranje igrica (na njemu sam bio odigrao Alice, Oni, Diablo2 bez većih trzavica..)

Photoshop će ti također raditi ali bi mogao imati problema zbog veličine ekrana, a nema mogućnost externog monitora (osim mirroring) na koji bi mogao postaviti palete..

Također nećeš imati problema editiranjem DVa..

novce sigurno nećeš baciti jer ćeš dobiti 12\" lijepi laptop koji stane u svaku torbicu, lagan i čvrst te ti može pružiti ugodan rad..
31.01.2006 | 10:30
Bježi od tog iBooka. Te su serije bile problematične i Apple je neko vrijeme mijenjao matične ploče na njima besplatno zbog problema sa grafičkom karticom. Nažalost ista je akcioja završila, a više detalja možeš naći ovdje (i provjeriti po serijskom broju da li je taj iBook među \"ugroženima\"):
www.apple.com/support/ibook/faq/
Ovo govorim zato jer sam u zadnjih godinu dana naletio na dva koji su imali taj problem, jedan baš ovakve konfiguracije kakvu si opisao. Inače je iBook sasvim korektan stroj ali bi mi svakako prije bilo kakve upotrebe trebalo staviti memorijski modul od 512MB unutra. Mislim da ti je za prvi kontakt za Macom bolje uzeti Minija - neće te doći puno skuplje, novi je, brži, a i lakše ćeš ga se riješiti kasnije ako to nije to.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
31.01.2006 | 10:35
Apple je neko vrijeme mijenjao matične ploče na njima besplatno zbog problema sa grafičkom karticom.

e viš, na ovo sam zaboravio

moj je baš bio među tim zeznutnim, ali se meni nije manifestiralo kao ostalima (ponekad je bio brightness smanjeni), ali s obzirom da je dobio puno udaraca (padovi sa rola, bacanje ruksaka u veselju) miislio sam da je moja krivica..

Tek sam nedavno primijetio da je bio \"jedan od onih\" koji se može zamijeniti..

I da, dobro ti kaže Riba (kao i obično), uzmi radije Minija, osim naravno ako ti nije laptop baš neophodan i ako ti ga netko prodaje za sitne novce..
31.01.2006 | 11:35
Dobro Riba kaže, uzmi Mini za početak. Daleko je bolji, a ako ti se ne svidi, lakše ćeš ga prodati.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 minuta
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO