Newertech MiniStack Classic
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Newertech MiniStack Classic

14.10.2014 | 21:35
eshop.macsales.com/item/NewerTech/MSCKIT0GB/

Da li netko ima i koristi ili je imao i koristio ovaj uređaj preko FireWire?

Zanima me da li uređaj ide u sleep kad Mac ide u sleep ili ga treba ručno gasiti na prekidaču straga?
14.10.2014 | 21:54
Imao, mislim da i Davor ima ili je imao isti takav.

Gasi se kad i komp, tj ode u sleep, osim ako imaš nešto spojen u njegov USB hub što će ga držati budnim.
Odlična stvar, mada se prva generacija koju sam imao pokazala malo zajebanom.
Druga je već bila bolja.
14.10.2014 | 22:04
Davor ga nema više, prodao ga je nedavno (nažalost, ne meni ).
Sin koristi starog Minija, ima i vanjski HDD u nekom bzvz kućištu, sve skupa mu radi gužvu na stolu, a stol mu nije baš velik. Cijena nije velika pa...
Hvala na pomoći!
15.10.2014 | 22:23
Nema na čemu, ove novije su koliko čujem mnogo izdržljivije. Ako baš hoćeš stariji model, mogu pitati čovjeka kojem sam ga prodao davno, mislim da je on prodao Minija al mu je ostao taj Nevertech... U Bjelovaru je, no sve se da srediti.
16.10.2014 | 13:35
Mali ima starog Minija, ta stara je dosta jeftinija pa sam mislio da mi je to logičan izbor. Po čemu je točno novi model duplo bolji (košta duplo više)?
16.10.2014 | 13:39
Vanjuška kaže:
mogu pitati čovjeka kojem sam ga prodao davno, mislim da je on prodao Minija al mu je ostao taj Nevertech... U Bjelovaru je, no sve se da srediti.

Bjelovar nije problem, relativno često sam tamo. Sve ovisi o cijeni. Kolega mi je trenutno u USA i donese mi za desetak dana ganc novi s ugrađenim 1TB diskom i 3 godine jamstva za $100. Dakle, neki rabljeni, toliko star, mi igra za max 75-100 kn jer bi disk iznutra ionako bacio (ne može biti da je više pouzdan nakon toliko godina, a vjerojatno je i premali), a sam elektronički dio s toliko godina za sobom isto već ima određen rizik da li će se pokvariti sutra ili će izdržati još par godina.
16.10.2014 | 15:54
smayoo kaže:
Mali ima starog Minija, ta stara je dosta jeftinija pa sam mislio da mi je to logičan izbor. Po čemu je točno novi model duplo bolji (košta duplo više)?

Izdržljiviju su elektronički, toliko sam čuo. Kolegi je stari model prdnuo (prva generacija), ni drugom nije bio zadovoljan, kao štekalo je nešto, tek je ovom zadnjom sretan.

Ja, a ni ovaj moj frend iz Bjelovara nismo imali problema s prve dvije. Zato spominjem, da ne bude da je sve idealno.

Za 100$ sa hardom, nemaš kaj razmišljati, uzmi stari model, baš zato što vizualno više odgovara miniju.

Pitati ću čovjeka da li prodaje i da li je sve u redu, pa se javim ako ga zanima na PM.
16.10.2014 | 16:14
Hvala. Da te ne gnjavim s posredovanjem, reci mu jednostavno, ako ga je volja, neka mi se javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript pa ćemo se dalje sami dogovarati. Bolje nego da na kraju nekom ispadneš nešto kriv.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

tino1, zvone, Anonimci (419)

Novo na Jabučnjaku

Teme