iMac 21.5" MF883 1.4GHz I5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 21.5" MF883 1.4GHz I5

14.09.2014 | 13:44
Pozdrav !

Molim vas za misljenje i trajnost ovog modela. Uzeo bih si iMac racunalo za svakodnevne obiteljske potrebe. Odustajem od windowsa a kako imam potrebu za novim racunalom jer je staro crklo zbog nevremena, odlucih se na iMac pa sad gledam dali je to dovoljno snazno za obiteljske potrebe tipa mail,surfanje i gledanje nekakvog vode u fullHD formatu. Amaterski se znam baviti za svoje guste i laganom obradom videa pa gledam da se ne vuce kao kanta.

Nadalje me zanima hoce li to racunalo biti dovoljna snazno za recimo 5 godina za ove potrebe.Volio bih da barem toliko izdrzi jer nema namjeru svake dvije godine mijenjati racunalo. Eto jos malo dolazi osim fullHD vida i jos bolje rezolicije tipa 4k i sl. a kakvo ce racunalo biti sa barem streemanjem takvog videa? Imao sam do neki dan racunalo sa i3-540 procesorom i radilo je za moje potrebe odlicno e sad me zanima dali je ovo usporedivo ili je ovaj iMac dosta sporiji, slabiji ili mozda brzi...

Hvala vam na pomoci!
14.09.2014 | 14:30
1. Ako uzimaš novo, uzmi onog 2. po redu jer se njemu valjda mođe mjenjati RAM ili si osuđen na 8GB.
2. obrada slika, videa, gledanje filmova, sve ide glatko i kao po loju
3. Za 5 godina? Ako ne dođe do buma kvantnih računala, raditi će kao i prvog dana.
4. 4K video, ti se šališ? Što će ti to? Trebaš imati cijeli lanac za video visoke rezolucije. GoPro 4 koja dolazi i ima snimanje 4K, mogu si misliti koja je kvaliteta!!
To su moja razmišljenje.

Ne znam od kuda si (ZG?), ali ja bi potegnuo do Austrije i kupio www.mediamarkt.at/mcs/product/APPLE-iMac...2680.html?langId=-15
To je 9.415kn! Kod nas je isti 10.939kn, a slabiji (nije za preporuku) je 9.149kn. Razlik aod 265kn se isplati otići u AT. Šoping tura s autobusom je 100kn.
Iii ako možeš iz Švicarske dovući, tamo su loš povoljniji.
14.09.2014 | 14:44
Ma za 4k video pitam samo onako, sta ja znam, mozda za 5 godina to bude neki standard. Zato me zanima dali bi moglo to racunalo barem reproducirati ga bez gubitka fremova. Znaci nisam ja power user i necu snimati filmove ali volio bih da se mogu posluziti racunalom i nakon pet godina. Pa ove recimo danasnje web stranice su prestrsne. Imam doma racunalo da svijeze instaliranim windowsima xp, svi kodeci instalirani a procesor je intel celeron socket 775 koji radi na 3100mhz, jednojezgreni je a ima 2gb rama i nema snage vrtiti normalno youtube a kod flash stranica se sav zblesa. Mislio sam da sam nesto lose postavio pa sam ponovo instalirao od windoza do svega potrebnog i opet ista prica. Jednostavno, racunalo je preslabo za danasnja vremena mislio ga nekom pokloniti a na kraju ga ostavio za server, za to je dobar.
Eh, zato ne bih zelio da mi se to desi sa ovim iMacom da za koju godinu te bude nesposoban za web stranice i za youtube a kamoli sta vise. Tko zna sta ce biti za 5 god. iPhone 11S...
14.09.2014 | 15:13
Ma samo kupuj, za 5 godina k'o ziv k'o mrtav

U tvom slucaju, kada trazis neku sigurnost za buducnost, kupi najjace danas sto financijski mozes priustiti, da ti nekad kasnije ne bude zao.

Ili ako se vec zelis gledati dugorocno, razmisli da kupis malo jaci Mini i monitor. Ja nisam jos upoznao covjeka kome se Mini pokvario
14.09.2014 | 16:00
Isto kao i 3D, 4K ispast ce na pola
14.09.2014 | 18:19
drlovric kaže:

Ili ako se vec zelis gledati dugorocno, razmisli da kupis malo jaci Mini i monitor. Ja nisam jos upoznao covjeka kome se Mini pokvario

Da i mini mi je pao na pamet i naravno da dolazi u obzir ali aktualni najjaci mini je late 2012 s relativno slabom grafickom. Kad bih barem znao kad se planira i dali se planira novi mini i jos kad bi bio sa iris pro grafickom onda bih ga odmah uzeo ili sacekao njegov izlazak a do kad cekati ili hoce li izaci uopce novi mini...na netu sam nasao sto informacija. Jedni tvrde izlazi u 10mj. drugi opet da ce u 11.mj e sad kad ce i hoce li...Imam odlican monitor pa mi je svejedno ili uzeti iMac ili mac mini pa na stari monitor. Sta uciniti, cekati jos ta dva mjeseca maksimalno ili uzeti trenutno iz ponude minija ili ipak ici na iMac...ovaj najjaci mini je poprilicno jaci od ovog iMaca sto sam navo. Moje misljenje najmanje duplo?
14.09.2014 | 20:58
Ako ideš na iMac uzmi najjači koji možeš u datom trenutku. Pogotovo ako ne želiš raditi upgrade i ako želiš da ti doživi koju godinu. iMac sve manje i manje ima mogućnost nadogradnje tako da bilo što iz enty segmenta osobno ne bi ni pogledao.

Imao sam ista pitanja kao i ti kada sam krajem 2010 odlučio uzeti iMac. Uzeo sam najjači koji se tada nundio s time da je imao mogućnost nadogradnje za razliku od današnjih modela (nekih). Tada sam znao da će mi nadogradnje biti moguće i kroz nekoliko njih sam ga doveo u stanje u kojem je sada. Iskreno ništa mi više ne treba i radi ko grom za sve moje potrebe.
14.09.2014 | 21:32
Ja bi pricekao novi Mini ako ikako mozes, pogotovo ako imas dobar monitor.
14.09.2014 | 21:53
jmirakul kaže:
Ja bi pricekao novi Mini ako ikako mozes, pogotovo ako imas dobar monitor.

Monitor je 22" od LG-a a matrica je IPS a koristili su je i Dell-ovi monitori koji su imali najbolje ocjene kao i ovaj LG. Jedino sto bih sada mogao ici na neki 24" i to fullHD. E sad jos samo teba prodati ovaj monitor ako se odlucim ici na minija.

Ima li tko kakve info kad bi moga izaci new mac mini late 2014 ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, iAnte, IgorD, Riba, superstric, Anonimci (564)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO