Airport express problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport express problem

23.01.2006 | 06:52
Dakle... nedavno sam kupio airport express da malo samnjim kolicinu zica na stolu. Ukopcam u struju, pa ubacim ethernet i printer. Ne radi mi net. Nazovem internet podrsku za cijeli faks a oni mi kazu da ne podrzavaju wireless routere na mrezi... jel to uopce moguce?

Drugi, veci problem je to da mi ne radi printer. Tj... kad printam word onda radi wireless, ali sam pokusao jedan pdf (koji nije velik- 1.5mb) isprintat. Odprinta pola stranice i stane. Nece dalje. Jel neko zna sto bi mogao biti problem?
23.01.2006 | 10:55
Da nemas mozda Canon?
23.01.2006 | 18:32
noup

hp deskjet 6540
23.01.2006 | 18:52
Ja imam Extreme i isti problem. Nesto su navodno popravili sa poslednjom revizijom ali nista nije bilo bolje. Otkacio sam printer sa Airporta jer mi dosadilo da stalno gledam sta se desava. Cekam dalje da to isprave.
23.01.2006 | 19:33
Mislis posljednjom hardverskom revizijom? pa demit, kupio sam ga prije par dana u apple storeu... valjda je zadnji. super... znaci dvije najvaznije funkcije (wireless internet i printing) ne rade... vrlo korisno
23.01.2006 | 20:27
ne vec softverskom
mislim da imas nov na Apple-u da skines pa proveri sta kazu
Print je jadno resenje ali ono ostalo bi moralo da radi
Negde sam procitao da malo ponekad treba pricekati da dovrsi stampu. Kod mene to nece ali mozda....
Budi strpljiv.
Ima to utility?
24.01.2006 | 06:08
grrr.... oni me jos uvijek uvjeravaju da im mreza ne podrzava wireless routere... a meni je u podsvjesti da je jedan frend imo, no nije vazno... pitanje je ovo. mogu li ikako natjerati airport da ima istu IP adresu ko moj komp... odnosno, da ga mreza prepoznaje kao da je moj komp. naime, kad ukopcam airport u njihovu mrezu, oni me traze da se opet registriram kao da je novo racunalo prikopcano
24.01.2006 | 12:31
BOZEEE dragi vuceeee.... ...ti si zacopran!!!

kako nebi radila...WIFI NAJNORMALNIJE radi i NEEE..nemoze iamti isti IP kao tvoj router.. Upisi potrebite postavke i toje to. jedino ako nemas Shaping na faxu , pa ti je netko disejblao MAC adresu, inace, WiFi najnormalnije radi, samo enejblaj NAT i na kompu stavi DHCP...

A što se tiče printanja, upgrade.aj firmware, nije to loše, također enejblaqj Wireless Robustness....
24.01.2006 | 12:32
sorry....AP Express MOŽE imati adresu kao i tvoj komp....samo enejblaj NAT!!
24.01.2006 | 18:07
ejjj.... miomika... mir... polako

ajmo od pocetka. malo sam tupav. naime, kad ukopcam AP na njihovu mrezu, on me trazi da registriram komp opet... e sad... kako da ja napravim da AP izgleda ko moj komp? odnosno, kako da enabelam taj NAT.

fala
25.01.2006 | 01:10
1. Provjeri dal imaš MAC filtering na faxu. Pitaj tamo \"glavnog poglavicu\", ako imaš, onda mu očitaj MAC adresu tvog AP i reci da te stavi na Listu (MAC adresa ti je isto i Hardware adresa). Ako nemaš, onda na točku 2

2. otvoti s Airport admin utility postavke svog Airpoeta, odnosno , uđi u nj. , daj mu ime, kontakt osobui daj mu password ako želiš. Channel: Aytomatic..u prinipu, ostavi sve defaultno!. Pod Internet tabom, klikni Connect using Ethernet, te ispuni potrebite podatke ZNAČI, stavi IP od tvog stroja, subnet koji treba, router koji treba, te naravno DNS-e. Ostalo sve ostav Default.

Pod opcijom Network klikni distribute IP adresses, pa onda pod opcijom \"Share single IP adresses (Using DHCP i NAT) te pod pop-up izbornikom, izaberi \"use 10.0.0.1 adresing\" istisni Apply. Upravo si setirao AP.

odi sad na komp, upali na kompu Airport,, location \"Automatic\" (mada mozes napraviti zasebnu lokaciju, \"recomended\") i meniju gore, spoji se na Airport i to je to. Otvori safari i surfaj. Sorry,morao sam izbrisati svoje settingse...nadam se da kužiš

neda mi da posaljem slike!!!???/ Riba HELP!!!
Prilozi:
25.01.2006 | 06:57
savrseno objasnjeno miomika. ali ne radi...

MAC nema. Kad obavim sve ovo, i otvorim safari, on me samo odvede na stranicu za registraciju ethernet porta u koji je ukopcan AP isto ko da sam prikopco novi komp

BTW... izgleda da novi firmware pomazo oko printanja. sad ide bez problema
25.01.2006 | 10:09
Eto, malo po malo i bice
25.01.2006 | 10:46
dal ti komp, nako što si stavio DHCP ima adresu 10.0.0.x?

na kompu stavi DNS ručno.

dal možeš \"pingati\" koji drugi komp u subnetu?

ako možeš, probaj onda pingati glavni GAteway..
dal imaš PROXY server?

dal me možeš nazvati?

Vjeruj mi, nekakva je glupost u igri, ne pričam napamet....

BTW, vidi mi avatar
  • ozren
  • Posjetitelj
25.01.2006 | 15:30
ja al avatar ti je fotomontaža
25.01.2006 | 15:48
Nije fotomontaža...stvarno sam na SatKantenu zaljepio Apple Logo, tako da sad na krovu zjapi apple logo..
...pa ti reci dal sam ja normalan
25.01.2006 | 19:51
je. adresa mu je 10.0.0.2

DNS je rucno... Proxy mislim da nema. a pitanje... ne kuzim ja te mreze uopce. kako pingam?

nemogu te bas nazvat. malo skupi. s obzirom da sam u ny. ali ako imas aim, ichat, icq, masn, skype slobodno mi poruku ostavi
26.01.2006 | 11:30
HD-APplications-Utilities-Network Utility- Imaš tamo Tab \"ping\"
Unutra upiši IP adresu od recimo, susjedno računala i vidi dal imaš odaziv.
Probaj onda tako IP adresu od adminovog, pa gatewaya, pa na kraju \"ping www.apple.com\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, rusty, tino1, vjeko1, Anonimci (538)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO