Airport express problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport express problem

23.01.2006 | 06:52
Dakle... nedavno sam kupio airport express da malo samnjim kolicinu zica na stolu. Ukopcam u struju, pa ubacim ethernet i printer. Ne radi mi net. Nazovem internet podrsku za cijeli faks a oni mi kazu da ne podrzavaju wireless routere na mrezi... jel to uopce moguce?

Drugi, veci problem je to da mi ne radi printer. Tj... kad printam word onda radi wireless, ali sam pokusao jedan pdf (koji nije velik- 1.5mb) isprintat. Odprinta pola stranice i stane. Nece dalje. Jel neko zna sto bi mogao biti problem?
23.01.2006 | 10:55
Da nemas mozda Canon?
23.01.2006 | 18:32
noup

hp deskjet 6540
23.01.2006 | 18:52
Ja imam Extreme i isti problem. Nesto su navodno popravili sa poslednjom revizijom ali nista nije bilo bolje. Otkacio sam printer sa Airporta jer mi dosadilo da stalno gledam sta se desava. Cekam dalje da to isprave.
23.01.2006 | 19:33
Mislis posljednjom hardverskom revizijom? pa demit, kupio sam ga prije par dana u apple storeu... valjda je zadnji. super... znaci dvije najvaznije funkcije (wireless internet i printing) ne rade... vrlo korisno
23.01.2006 | 20:27
ne vec softverskom
mislim da imas nov na Apple-u da skines pa proveri sta kazu
Print je jadno resenje ali ono ostalo bi moralo da radi
Negde sam procitao da malo ponekad treba pricekati da dovrsi stampu. Kod mene to nece ali mozda....
Budi strpljiv.
Ima to utility?
24.01.2006 | 06:08
grrr.... oni me jos uvijek uvjeravaju da im mreza ne podrzava wireless routere... a meni je u podsvjesti da je jedan frend imo, no nije vazno... pitanje je ovo. mogu li ikako natjerati airport da ima istu IP adresu ko moj komp... odnosno, da ga mreza prepoznaje kao da je moj komp. naime, kad ukopcam airport u njihovu mrezu, oni me traze da se opet registriram kao da je novo racunalo prikopcano
24.01.2006 | 12:31
BOZEEE dragi vuceeee.... ...ti si zacopran!!!

kako nebi radila...WIFI NAJNORMALNIJE radi i NEEE..nemoze iamti isti IP kao tvoj router.. Upisi potrebite postavke i toje to. jedino ako nemas Shaping na faxu , pa ti je netko disejblao MAC adresu, inace, WiFi najnormalnije radi, samo enejblaj NAT i na kompu stavi DHCP...

A što se tiče printanja, upgrade.aj firmware, nije to loše, također enejblaqj Wireless Robustness....
24.01.2006 | 12:32
sorry....AP Express MOŽE imati adresu kao i tvoj komp....samo enejblaj NAT!!
24.01.2006 | 18:07
ejjj.... miomika... mir... polako

ajmo od pocetka. malo sam tupav. naime, kad ukopcam AP na njihovu mrezu, on me trazi da registriram komp opet... e sad... kako da ja napravim da AP izgleda ko moj komp? odnosno, kako da enabelam taj NAT.

fala
25.01.2006 | 01:10
1. Provjeri dal imaš MAC filtering na faxu. Pitaj tamo \"glavnog poglavicu\", ako imaš, onda mu očitaj MAC adresu tvog AP i reci da te stavi na Listu (MAC adresa ti je isto i Hardware adresa). Ako nemaš, onda na točku 2

2. otvoti s Airport admin utility postavke svog Airpoeta, odnosno , uđi u nj. , daj mu ime, kontakt osobui daj mu password ako želiš. Channel: Aytomatic..u prinipu, ostavi sve defaultno!. Pod Internet tabom, klikni Connect using Ethernet, te ispuni potrebite podatke ZNAČI, stavi IP od tvog stroja, subnet koji treba, router koji treba, te naravno DNS-e. Ostalo sve ostav Default.

Pod opcijom Network klikni distribute IP adresses, pa onda pod opcijom \"Share single IP adresses (Using DHCP i NAT) te pod pop-up izbornikom, izaberi \"use 10.0.0.1 adresing\" istisni Apply. Upravo si setirao AP.

odi sad na komp, upali na kompu Airport,, location \"Automatic\" (mada mozes napraviti zasebnu lokaciju, \"recomended\") i meniju gore, spoji se na Airport i to je to. Otvori safari i surfaj. Sorry,morao sam izbrisati svoje settingse...nadam se da kužiš

neda mi da posaljem slike!!!???/ Riba HELP!!!
Prilozi:
25.01.2006 | 06:57
savrseno objasnjeno miomika. ali ne radi...

MAC nema. Kad obavim sve ovo, i otvorim safari, on me samo odvede na stranicu za registraciju ethernet porta u koji je ukopcan AP isto ko da sam prikopco novi komp

BTW... izgleda da novi firmware pomazo oko printanja. sad ide bez problema
25.01.2006 | 10:09
Eto, malo po malo i bice
25.01.2006 | 10:46
dal ti komp, nako što si stavio DHCP ima adresu 10.0.0.x?

na kompu stavi DNS ručno.

dal možeš \"pingati\" koji drugi komp u subnetu?

ako možeš, probaj onda pingati glavni GAteway..
dal imaš PROXY server?

dal me možeš nazvati?

Vjeruj mi, nekakva je glupost u igri, ne pričam napamet....

BTW, vidi mi avatar
  • ozren
  • Posjetitelj
25.01.2006 | 15:30
ja al avatar ti je fotomontaža
25.01.2006 | 15:48
Nije fotomontaža...stvarno sam na SatKantenu zaljepio Apple Logo, tako da sad na krovu zjapi apple logo..
...pa ti reci dal sam ja normalan
25.01.2006 | 19:51
je. adresa mu je 10.0.0.2

DNS je rucno... Proxy mislim da nema. a pitanje... ne kuzim ja te mreze uopce. kako pingam?

nemogu te bas nazvat. malo skupi. s obzirom da sam u ny. ali ako imas aim, ichat, icq, masn, skype slobodno mi poruku ostavi
26.01.2006 | 11:30
HD-APplications-Utilities-Network Utility- Imaš tamo Tab \"ping\"
Unutra upiši IP adresu od recimo, susjedno računala i vidi dal imaš odaziv.
Probaj onda tako IP adresu od adminovog, pa gatewaya, pa na kraju \"ping www.apple.com\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 12 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, Borisone, jura22, Riba, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (777)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO