Intel Macovi i ostali operativni sustavi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Intel Macovi i ostali operativni sustavi

23.01.2006 | 02:29
Ekipu najvise zanima mogu li novi Macovi pogoniti Windowse, no mene to ne zanima. Volio bih pak znati hoce li Intel Macovi moci vrtjeti Linux, Solaris, AIX, HP-UX, IRIX, Tru64, Ultrix, Xenix i mozda, ali ne bas presudno, QNX ??
Hvala!
23.01.2006 | 02:31
Bez hackova samo one koji podržavaju EFI. No, siguran sam da je samo pitanje trena kada će se pojaviti razni hack-booteri koji će omogućiti sve od toga.
23.01.2006 | 05:55
Pa hackovi... Uvijek postoji ELILO - verzija Linux Loadera za EFI.
23.01.2006 | 10:20
dpasaric je napisao:
Bez hackova samo one koji podržavaju EFI. No, siguran sam da je samo pitanje trena kada će se pojaviti razni hack-booteri koji će omogućiti sve od toga.

Mene najvise zanima kad ce se pojaviti hack-booter za Ultrix i HP-UX, jedva cekam da ih mogu pokrenuti na MacBook Pro!
23.01.2006 | 10:53
Linux hoce, Solaris za Intel hoce, AIX, HP-UX, IRIX te Tru64 sigurno nece. Za QNX je tesko reci, on ima dosta ogranicen hardware support, ali nije iskljuceno.
BTW jel' ti to ozbiljno?
23.01.2006 | 16:44
Riba je napisao:
BTW jel' ti to ozbiljno?

Poznavajući Zvonimira, čovjek se zajebava.
  • antemati
  • Posjetitelj
24.01.2006 | 11:16
zvonimire zanima me imaš li šta od tih operativi sustava
24.01.2006 | 12:21
antemati je napisao:
zvonimire zanima me imaš li šta od tih operativi sustava

Evo, ja imam Ultrix, Tru64, Irix, AIX i Solaris. Pa ako zelis probat bootat...
(Ali zaista imam! Jedino Solaris nemam najnoviju verziju, mislim da imam Solaris 7, a od ostalih imam najnovije released verzije )
24.01.2006 | 17:51
IMAŠ IRIX !?!?!? Meni treba 6.5.x za jadan mali O2 ...
27.01.2006 | 00:45
Breed je napisao:
IMAŠ IRIX !?!?!? Meni treba 6.5.x za jadan mali O2 ...

Breed, pederu!
27.01.2006 | 12:45
Peder te gleda iz ogledala !
28.01.2006 | 03:07
Bitno je da ga meni ne zelis prodati................
  • antemati
  • Posjetitelj
29.01.2006 | 22:54
može li se šta instalirat na pc od tih osova
29.01.2006 | 23:13
Može Solaris i QNX.
  • antemati
  • Posjetitelj
10.03.2009 | 09:47
ko se kuži u solaris
jednom sam skino 8 cu
na cd ima ali moglo se te imidže stopit u dvd
bilo ih je 3 čini mi se
bilo je objašnjenje kako to napravit na njihovoj stranici
nedavno sam gledo pa nisam našao
baš me to zanima
na windowsima u comand promptu
trebalo je napisat ovako solariscd1.iso+solariscd2+solariscd3=solarisdvd
nisam siguran baš da je točno ovako
koje radio i sjeća se volio bi da napiše
dali bi se naprimjer panter 4 cd mogla odnosno imidža
spojit u dvd imidž pa spržit
10.03.2009 | 17:29
o jao... interpunkcija nix!

zapravo ovo izgleda kao pjesma. tko će uglazbiti?
  • antemati
  • Posjetitelj
10.03.2009 | 19:23
ovako pišem od 85 86 godine
samo fale crtice ispred
gdje pišem to je jedino skype i forum
fizikalac malac rukama radi pa mu pismenost nije jača strana
posebno kad je pored njega vreća banana
a to nije nikad
osim u rimi
10.03.2009 | 20:39
Čuj, moja pokojna baka je naučila pisati negdje 1920. Iako je bila fizikalka i nije puno pisala, ipak je znala kamo ide točka, zarez (više-manje) i veliko slovo. Pa čak i red riječi u rečenici...
10.03.2009 | 21:44
@Smayoo - potpisujem!
10.03.2009 | 21:57
ovako pišem od 85 86 godine , bravo ???!
I sve te godine se nisi naučio pisati ?
Ovako maltretiraš sve koji normalno pišu, jer se treba mučit dok se tvoje nemušto shvati i pročita.
Inače, stvar je u kulturi, pa se samo malo potrudi poštovati i druge.
10.03.2009 | 22:38
Konacno je doslo do revolta!
10.03.2009 | 22:59
Loll!
Sva sreca da nismo na MacKorisniku jer tamo takvo pisanje smatraju "slobodom izrazavanja" i kad prigovoris jos ispadnes i nekulturan
10.03.2009 | 23:00
Ne budi zao
11.03.2009 | 00:13
Ja sam doživio i preživio različite "osobne stilove" pisanja mnogo ljudi - još od vremena BBS-a (npr. jedna korisnica je sve pisala isključivo u capsu no matter what!), ali moram priznati da mi je ovaj "stil" problem. I to ne zbog koje krivo napisane riječi, već zato jer je strahovito nepregledno i teško čitljivo - čak ne toliko formom koliko sadržajno... to su nekakvi kratki, često nedovršeni, rafali misli i brzo skakanje s teme na temu koje je onda teško povezati, moraš biti baš koncetriran.
11.03.2009 | 00:15
Vjerujem da je to problem i svima ostalima. Meni sigurno jest!

Inače - slažem se ja da je to sloboda izražavanja. Što se mene tiče, svatko je slobodan izražavati se kako god želi. Ali ako želi komunicirati s drugima, elementarna kultura nalaže prihvatiti makar minimum konvencionalnih standarda komuniciranja.
11.03.2009 | 16:59
i agree. mora se razlikovati sloboda stila (evo, ja pišem sve malim slovima, ali ako situacija od mene zahtijeva, pišem pravilno) i komunikacija.

ako ja moram 15 minuta blejiti u post da bih shvatio što je autor želio reći, onda k vragu i sve. preskačem!

imam frenda koji ovako piše sms-ove:
ejimasdanasvremenadasevidimoirijesimoonajproblem?
11.03.2009 | 17:17
mozda mu neradi razmak
11.03.2009 | 17:18
Mene zajebavaju sto u instant messagingu obavezno pocinjem recenice velikim slovom i zavrsavam interpunkcijom. Meni je to normlano, jednostavno navika/refleks.
11.03.2009 | 18:01
To je stvar edukacija i ničega drugoga. Kako Riba veli, u IM, ali i u SMSu, npr. se ljudi znaju čuditi kako se opsesivno pridržavam gramatičkih pravila.
11.03.2009 | 18:59
ToriK je napisao:
mozda mu neradi razmak

Ne radi ni tebi!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!