panther vs.tiger& najdrazi ja koji nema pojma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

panther vs.tiger& najdrazi ja koji nema pojma

• nipponkichigai
  • Posjetitelj
23.01.2006 | 02:14
imam problem i nadam se pametnijem od sebe. naime, dobio sam ibook G4 800 mhz, 256 ram na poklon, kupljen je u japanu ako to ima ikakve veze. nakon podosta muke uspio sam natjerati panther da progovori engleski, ipak ostao je dio(npr apple works) koji je i dalje bio na japanskom. savjetovano mi je da promjenim OS pa sam posudio od jednog frenda tiger os koji je nedavno kupio powerbook, on je taj OS dobio naravno sa svojim kompom. pokusavsi danas instalirat taj OS konstantno mi je iskakala poruka 'this software can't be installed on this computer', i nikako mi nije bilo jasno zasto, uzevsi u obzir cinjenicu da ja zbilja ne znam nista o macu to i nije tako cudno. nakon mnogo brainstorminga i angaziranja lokalnih informaticara zakljucio sam da bi bilo glupavo pravit razlicite OS-ove za razlicite generacije kompova pa prema tome moj njezni ibook bi trebao bit sposoban ukomponirat tigra u sebe, također nije mi imalo smisla da njegove skromne performanse mozda ne zadovoljavaju tigra te sam rojsovom logikom ratovanja odlucio formatirat svoj hard disk, pomislio sam da moj apple ima neki diverzantski program koji prca tigra pa se ovaj ne zeli instalirat.
anyway da skratim ako je to jos uopce moguce. sad imam prazan ibook bez ikakvog OS-a, i jos uvije mi se ukazuje ona kozmicka poruka o nemogucnosti instalacije.
molim vas neka mi netko pomogne, cijenio bih bilo kakvu pomoc ili savjet. ako netko odluci pomoci mi neka to bude step by step jerbo cu opet pozelit formatirat nesto. hvala
23.01.2006 | 02:27
\"problem\" je u tome da soft koji dolazi s mašinom je vezan za tu seriju kompa jer na sebi ima Hardware test za dotičnu mašinu i lagano prilagođene postvake systema za tu mašinu, no to te sprijećava da nabaviš punu verziju Tigra ili Pantera, koji nisu vezani za mašinu i instaliraš na svoj iBook.
Btw... mala digresija... slična (daleko, ali slična u laičkom jeziku) ko da probaš windowse sa Dell laptopa instalirati na IBM-om s kućištem ili Compacov s kućišta na Compacov Laptop, ili na Toshibu pro verziju softa koja na sebi ima Home edition... itd (note... sa macom nije tolko drastično ko sa PC svijetom... al postoje razlike u os-ovima koji dolaze uz određne mašine, jer su napravljeni tako da se brže instaliraju na mašine, ne radi se o krnjim verzijama ko kod microsofta)

Uglavnom... nabavi punu verziju systema, koja nije došla s iMAcom, Power Macom, Power bookom, Mac Book pro-om... itd... instaliraj i uživaj
23.01.2006 | 02:27
Sve je u redu. Treba ti komercijalna (univerzalna) verzija Tigra i to je to. OS koji se isporučuje kao instalacija uz računalo je zapakiran tako da radi samo na njemu. Inače, radi se o zapravo banalnoj provjeri koju je lako ukloniti ako si na Macu \"doma\", ali u tvom slučaju radije nabavi Tiger DVD i instaliraj stroj lijepo od početka i na čisto.
23.01.2006 | 02:34
LOL paso, izgleda da reagiramo u isto vrijeme
23.01.2006 | 02:36
e ekipa hvala! jeli moguce nabaviti sprzenu univerzalnu verziju tigra ili ipak moram odrjesit kesu i platit 1000 kn:(? nadam se da postoji kao sto postoji za svaki windows na svijetu.
i jos nesto... ako instaliram virtual windowse hoce li mi to usporit cjelokupan sistem, s obzirom da se zelim spojit u lan sa frendom i igrat warcraft npr. ili mozda postoje emulatori koji bi pomogli?
thx zakon ste
23.01.2006 | 02:41
elem.. ne preporučam warcraft preko emulacije jer ti neće raditi... Virtual PC je dostatan za osnovne stvari, al nikako za igrane igrca... Za to postoji Warcraft verzija na Macu.. ja se nisam s tim zabavljo, al kolega Pasarić bi ti o tome mogo reći...
A šta se tiče tvo prvog pitanja, zavisi od kud si... napiši koji grad i zamoli nekog da ti pošalje privatnu poruku sa detaljima.. takve stvari se ne rješavaju preko foruma, to ne bi bilo legalno
23.01.2006 | 02:46
zivim u purgergradu, ponosni stanovnik rezidencijalne cetvrti 'stjepan radic', pa ako tko zna tigrove uzgojene u zarobljenistvu bio bih zahvalan, stvarno bi mi dobro dosao
  • EuCryL
  • Posjetitelj
23.01.2006 | 09:42
ja sam ti najbliži, čini mi se..

nalazim se kod bijele zgrade sa ogromnom bijelom reklamom mobilnog operatera..

javim ti se popodne il mi PMni telefonček na koji da te zvrcnem.. negdje oko 18 sam u kvartu.

naravno, to ne znači odmah da ćeš išta dobiti od mene - samo rekoh da sam najbliži..
23.01.2006 | 16:09
thx man, provjeri pvt poruke usput.kad.si.već.tu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 1 minute
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, tino1, yvann11, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.67 Seconds

Provided by iJoomla SEO